Офицерите от запаса искат: Референдум за казармата

Армията ни днес била като след Ньойския договор
15 сеп 2018 08:14,
290
Офицерите от запаса искат: Референдум за казармата
Снимка: Булфото, архив

Референдум за връщане на задължителната казарма предлагат от Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва. Според тях е наложително до края на годината да се направи цялостен преглед на сигурността и отбраната в страната и да се вземат мерки за окомплектоване на армията ни, пише "Дарик".

Състоянието на Българската армия днес е като след Ньойския договор преди почти 100 години, твърдят запасните офицери. Те настояват да се промени мисленето за начините, по които може да се окомплектова войската ни. Предлагат да се проведе референдум и да бъде върната задължителната наборна военна служба. А също така да се преосмисли системата за попълване на Въоръжените сили и техния резерв с личен състав, като се използват и възможностите за доброволна служба.

Още по темата

Предложенията бяха отправени към институциите и обществото вчера по време на конференция "Ролята на доброволната служба в армията и службата в резерва", която се проведе в Казанлък.

Офицерите и сержантите от запаса и резерва настояват също до края на годината да бъде извършен цялостен преглед на сигурността и отбраната, а парламентът да приеме дългосрочен план за развитие на Въоръжените сили до 2032 година.
 
Председателят на съюза о. з. ген. Златан Стойков се обяви за закон за запасното воинство, какъвто в страната ни няма.
 
Днес край град Крън в община Казанлък ще се проведе първи Събор на запасното войнство, чиято цел е да популяризира армейската служба.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
0
 
1
 
! Отговори
Безсрамен преди 8 месеца
Точно Коменданецът Стойков съкрати наборната армия.Безсрамен ***!
245
0
 
3
 
! Отговори
Гнила е преди 4 години
Щом олигофренът Златан Стойков е намесен в тая работа,значи ....гнила е.
244
6
 
5
 
! Отговори
възмутен преди 5 години
Служил съм в казармата като радист.Един от офицерите бе заповядал да се разпънат антените под далекопровод в резултат на което волтовата дъга уби 19 годишно момче! Така наречените "офицери" да мълчат защото ги знаем какви *** са!Истината е,че някои от тях не са дослужили до пенсия и само ако се напълнят казармите биха могли да се пенсионират на 50 години.Затова реват."Офицерът" заповядал това се водеше инженер!!! Тоя бе толкова инженер колкото аз японски посланик!
243
2
 
9
 
! Отговори
Bluesky1 преди 5 години
Каква задължителна казарма бе кратуни празни. Баща ми с пенсията си от 180 лева ли ще я издържа? Аз предлагам и тази дето я имаме и нея да я закриваме...пхах...ще издържам някакви кухи фуражки. Създаването на модерна и високоефективна армия изисква милярди евра инвестиции в модерни военни системи и обучение. Да събереш сто хиляди младежи и да ги учиш да пуцат с калашник като потрошил милиони за казарми и издръжка е пълна тъпотия...
242
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Офицерите от запаса са най-обикновени пенсионери с русофилска закваска. Да си глеат старините и да не се обаждат, когато не ги питат.
241
0
 
1
 
! Отговори
Уф преди 5 години
За, но само: ОФП, Стрелба, и Предимно Кибер подготовка, а в БГ и то ОЗ необозримо...
240
0
 
0
 
! Отговори
bivsh nabornik преди 5 години
mesec osnovno voeno obuchenie do kletva + oshte dva boina podgotovka sa napalno dostatuchni pri intenzivni meropriqtiq da nauchish vsichko osnovno , + ot vreme na vreme zapas za opresnqvane na umeniqta , razbira se spored men kazarmata trqbva da e po obshto saglasie i nabornika pri reshenie che zelae da sluzi trqbva da plati polovinata ot razhodite si
239
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То няма пари за пенсии-дали някой изкуфял военен си дава сметка колко пари гълта тая казарма?
238
7
 
6
 
! Отговори
Фичака преди 5 години
Военните пак искат да крадът и да се гаврят с новобранците.
237
4
 
6
 
! Отговори
D преди 5 години
Кой е врагът за тази армия? Ако ще я правят марионетка на НАТО и САЩ да изпълнява техни задачи и заповеди - в България ще стане цирк т.е. Гражданска война!
236
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
" от онова черното племе където незнаят да говоря и пишат и при най-малкото вадят нож,но нямаш право да ги самонаказваш ще съжаляват."Не си бил в казармата явно. Те и преди хората от това племе бяха същите както сега. Знаеш ли колко кротки бяха вътре? Там мурафети не вървят. Няма ГРАЖДАНСКИ съд - БХК автоматично би отпаднал като вариант. Важи само военен устав и ако не ти харесва, се жалваш на арменския поп. Никакъв проблем не е имало с тях.
235
5
 
9
 
! Отговори
Ха Ха преди 5 години
Бившите *** искат пакнда крадат нафта и сужудк от Артелното;)Кой ще плаща за таз армия бре, чукундури ?!
234
9
 
6
 
! Отговори
Върл Левскар преди 5 години
Аз съм за .Пък и синът ми сам се е навил .Да му троша хатъра ли ?Таекундо , футбол , китара сегаи малко възмажаване не е излишно .Не се дракайте хора !Трябва да остане и нещо читаво след нас .Референдум - ДА !
233
0
 
8
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Преди да правим наборна армия трябва да изясним с кого ще се бием.Ако с Русия или Турция 10г. служба. Ако с други наши съседи по малко. Първо да уточним врага.
232
0
 
11
 
! Отговори
поручик Ржевский преди 5 години
До ПенсионерЗатова и категорично казвам, не и в социалистическият вариант в който всички сме служили, там си беше загубено време и на войсковата подготовка се гледаше най-малко.
231
4
 
5
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 5 години
Днес всичко това звучи като неизпълнимо пожелание. Днес България е без реална армия и за това са виновни всички управлявали страната от 1990 г. насам, които по всякакъв начин убиваха и съкращаваха БА, бил съм войник при Тошо, бил съм и офицер при димукрацията, така че съм наясно с проблема много повече от всички драскачи по-долу. На какво ще се учат хипотетичните наборни войници - да служат вярно но НАТО и САЩ, .... смях, трагикомедия.
230
0
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 5 години
До Анонимен 228 Единственото нещо което ми остана от казармата са лошите спомени и умението да оправям перфектно леглата в къщи. А и в метенето ме бива.
229
0
 
11
 
! Отговори
поручик Ржевский преди 5 години
Като идея добре. Възможности за изпълнение - никакви, в страна без икономика и с престъпници в парламента и управлението. Трябва първо да се възстановят материалният фонд, сградите, парковете, да се закупва нова техника, да се възстановят военните училища които да дадат командният кадър. Но в никакъв случай не трябва да се връща социалистическият казармен модел, много скъп и напълно неефективен. Казармата наистина трябва да е училище, а не задължителен затвор, както беше при соца.
228
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко, затваряй!
227
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДо 229Всичко това, разбира се, би било много добре, но как виждаш армия без икономика? И кого ще вкараш в казармата, мамините д.жендърчет.а ли?