Войната по пътищата: Клане, а санкции кога?

Статистиката сочи: 5-6 груби нарушения и следва катастрофа
15 сеп 2018 11:17,
34
Войната по пътищата: Клане, а санкции кога?
Снимка: Булфото, архив

Смъртта на балетиста Мартин Чикалов, прегазен от шофьор без книжка, за пореден път повдигна темата за неправоспособните шофьори и липсата на справедливи санкции за тях.

"Проблемът не е в това, че има хора, които управляват автомобили без книжка, проблемът е че те не се наказват по сериозен начин", каза пред "Нова тв" бившият началник на КАТ Алекси Стратиев.

Още по темата

Адвокатът Марин Марковски смята, че законите трябва да станат по-сурови, за да има ефект от тях.

"Войната по пътищата вече не е война, а клане", категоричен е адвокатът и допълни, че България е на първо място в ЕС по убити на 1 000 000 души.

"За хората, които имат повече от едно нарушение, трябва да има по-сериозни санкции. Статистиката показва, че след 5-6 груби нарушения се стига до тежко произшествие", каза още Стратиев.

Бившия началник на КАТ сподели, че в момента се готвят и нови промени в Закона за движение по пътищата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
3
 
! Отговори
да спрем БКП преди 5 години
И шофьори и пешеходци и велосипедисти - всички са участници в движението по пътищата.Правата и задълженията трябва да се простират над всички.Проблема е че комунистите се опитват да създават напрежение по свой модел.Антагонизъм, съпротива, война, тероризъм и прочие похвати.Само като прочетох заглавието разбрах че става въпрос за пропагандна статия.
25
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знам, че ще прозвучи вулгарно, но не виждам смисъл заради БББ, пресичаща неправилно, да се съсипва живота на примерно 20 годишен човек, който я е блъснал... В превод БББ - бабичка безмозъчна блуждаеща. Закона трябва да защитава и шофьора!
24
0
 
1
 
! Отговори
Сп???нс преди 5 години
и в Испания е същата п0рнография, всяка седмица ,някой надрусан и/или пиян прегазва няколко колоездача, последно беше няква 20-годишна кифла с джип и с предишни нарушения... Всяка сутрин по кръговите виждам следи оставени от някой дето се е опитвал да мине напряко. И камери има и полиция доста по-активна от българската, ама няма оправия.
23
5
 
0
 
! Отговори
БГ Русенско родино преди 5 години
Стават катастрофи по пътищата защото спокойно може младите шофйори да се обучават без да са платени курсовете за шофиори и без да се плащат административни такси на държавата. Докато се плащат данъци и такси за автомобили и шофиорски курсове все ще има катастрофи. Когато станат безплатни тези работи, няма да има катастрофи нито крадци нито убийци, българите ще живеят добре в България.
22
0
 
2
 
! Отговори
Ели преди 5 години
То се е видяло, че ще ставам мин. председател, а толкова бягах от политиката.Шегичка, защо при толкова разумни хора, споделям мнението на 15, не се въведат адекватни присъди, глоби, санкции?Защо няма ефективни присъди при рецедив?(а в София ще има ли протест?)
21
1
 
3
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
Ако роднините,приятелите на прегазения велосипедист бяха поне хора,досега на с.л.абоум.ния к.о.пелдак без книжка да са му изяли зърното за 40-те дни
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви санкции когато от всичко можеш да се измъкнеш срещу съответната сума.Ако има честен човек в системата,той моментално ще бъде изгонен
19
0
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Алексей Кастратиев правилно каза, че се готвят санкции за коректните шофьори. Некоректните ще продължат да нарушават закона. Ваш: Съдия Джоузеф Дред
18
0
 
8
 
! Отговори
Беззаконие! преди 5 години
Не в размера на наказанието се състои неговата сила, а в неговата неизбежност. Първи принцип на наказателния процес! Следователно ако има ефективно наказание, на всеки нарушител, тогава те ще станат кротки като агънца. Неизбежност на наказанието, това е работещото средство. В Украйна след Втората Световна война въвели смъртно наказание за кражба на 1 кг. храна. Резултатът е 6 пъти увеличаване на грабежите и 3 пъти на убийствата!
17
0
 
0
 
! Отговори
месара преди 5 години
до 18 месара :не пиши от мое име!
16
4
 
12
 
! Отговори
месара преди 5 години
Моля ви се, управляващите имат по-сериозни проблеми, като например журналисти, разследващи техни измами.
15
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В последните години, КАТ санкционира за едно на всеки 100 хиляди нарушения, т.е. КАТ не работи. Ако вдигнат двойно размера на наказанията, КАТ ще санкционира за едно на 200 хиляди нарушения. Познайте защо!
14
12
 
9
 
! Отговори
месара преди 5 години
а санкции за велосипедистите кога? бутат се между колите и хората по тротоарите, само да не излизат с номера че нямало велоалеи, като няма ше карате по поляните и на село на площадо!
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хванат те един път без книжка - глоба. Хванат те втори път - ефективна присъда за рецидива!Хванат те един път с превишена скорост - глоба. Хванат те втори път - ефективна присъда за рецидива!Хванат те да караш пиян - директно ефективна присъда! Хванат те да караш друсан - директно ефективна присъда + още една присъда, ако не съдействаш да кажеш от къде са купени наркотиците(не помня? присъда. не го познавам? присъда.)!Щото иначе сега си пишем едни глоби, никой не ги плаща и няма ефект...
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Страхливи партии и управляващи! Страхлива полиция! Не става!!! Трябва някой да поеме отговорност и с риск да загуби гласове, да сложи всичко на мястото си! С такова мяу- мяу на показ така ще бъде!
11
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лично аз виждам проблема в медиите. Най-лесно им е да отворят прес центъра на МВР и да споделят за тежък инцидент. Ако почнат да пускат новини за ефективно осъдените (понеже има наистина такива) нещата след 3-4г. малко ще се пооправят.
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държава, която обсъжда въпроса за неправоспособните шофьори не е държава.
9
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българина няма страх от полицията и правосъдието! Това е главния проблем! А полицията вместо твърда ръка, ни предлага мека китка и приятелски уж демократични жестове! Навсякъде в ЕС,в Америка,в Русия и.н.,полицията създава респект и всеки има едно наум! Като почнеш от вида им,та свършиш на действията! Тука ги бият,псуват,оплюват!
8
5
 
13
 
! Отговори
Anton преди 5 години
След въвеждане на големите глоби и наказания, ще има народно недоволство, че пак ни обират и т.н. Което означава недоволен електорат. Политиците нямат полза от това. Затова ще има евтини стари коли, евтин алкохол, чалга, риалити формати, турски сериали и евтин PR. Така се ражда безмозъчният избирател.
7
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7Пресича непресича сега какво - който пресича неправилно и да го газим така ли ?