Българи на протест за промяна в модела на управление

Мотото е "Оставка, съд и смяна на системата"
Обновена: 16 сеп 2018 19:42 | 16 сеп 2018 13:36, Елка Василева
1015

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 

Българи от страната и чужбина излизат на протест под мотото „Оставка, съд и смяна на системата“.

Прояви на обществено недоволство събраха протестиращи пред парламента в София. Демонстрации ще има и пред посолствата на България по света.

С викове „Оставка“ и под лозунга "Не на партийните мафии, корупция и концесии" пред паметника на Цар Освободител пред Народното събрание се събраха стотици. Протестиращите блокираха за кратко бул. Цар Освободител.

Още по темата

Речите започнаха още преди официално обявения старт на протеста от 12.00 часа. Той е с предварително обявена продължителност до 22.00 часа тази вечер.

Протестът беше обявен като акция на българите от чужбина и в страната. Искането е за оставка на правителството и за смяна на модела на управление, а именно България да се управлява по швейцарския модел с референдуми.

Зад протеста стоят над 34 000 български граждани, живеещи в чужбина, обединени от Facebook групата „Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии“.

Една от водещите фигури на акцията е Емил Русанов - издател на „Будилник“ в Лондон, който обясни някои от исканията.

„Пряко да се избират всички хора, които ще участват в администрацията на тази държава, както и да могат да се отзовават също, защото както си ги избрал, така и би трябвало да можеш да ги отзовеш“, каза Емил Русанов, цитиран от БНР.

Протестиращите не искат разпускане на парламента, за да бъде гласуван кабинет, предложен от тях. Твърдят, че страната трябва да се управлява по швейцарски модел.

Протестът ще се проведе между 12 и 22 часа и ще продължи три дни.

Към столицата пътуват граждани от Франция, Белгия, Италия, Испания, Англия и Холандия.

В сряда българи ще протестират и пред централата на ЕК в Брюксел.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1015
Още по темата: протест
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
813
20
 
39
 
! Отговори
Вижте ги само!!! преди 5 години
Вижте ги само какви са протестърите...Мутри и лум.пени от класа - ха-ха-ха! Искали властта...Довели подкрепление от русофили от цял свят, както и рокерите на Путин "Нощните вълци", както и две български паравоенни милиции - Воински съюз и БНО "Шипка" - паравоенни русофилски формирования, организиращи лагери за военно обучение на млади екстремисти.Това не са българите. Ходете да подкрепяте протестите в Русия, които текат в момента срещу диктатора Путин. Там ще сте по-полезни.
812
2
 
42
 
! Отговори
ВНС !!! преди 5 години
ВНС !!!
811
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
те вече нямат електорат. умуват как да се спасят, че голям позорги чака на следващите избори.
810
14
 
38
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА! преди 5 години
Комунистите са в шок и не знаят какво да правят, за да замажат гафа от разкритието, че са мафията в България. Любимец - Митьо Очите. Пуснаха червените *** да пишат всякакви глупости, опитвайки се да изместят темите. Това буди само смях и подигравки, защото всички знаем кои са и какви са. Отдавна никой не им вяра, но те си пишат едно и също като някакви латерни. Толкова сте жалки и долни всички от БКП/БСП, заедно с вашата бандитска мафия. Има надежда скоро да се стопи електоратът ви.
809
10
 
38
 
! Отговори
Ха-ха, комунистите! преди 5 години
А бе, какво дрънкат комунисти? Това племе, което е вече на изчезване? Кой ги забелязва и кой им обръща внимание? Те са вече в последна глуха. Затова баба ти Корни изскача от време на време да покряка по TV, за да не ги забравят съвсем. Като си пишете лозунгите и сами си ръкопляскате на тях, означава, че нямате други средства да убедите хората, че Българска Капиталистическа Партия/БСП са най-добрите.Смешници!!!
808
9
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да моля ви изгонете най накрая цирка бсп от таз държава. писна ни
807
11
 
38
 
! Отговори
Комунисти? О, неее преди 5 години
Комунистите целенасочено избиха елита на нацията, интелектуалците, работещите и даващи работа на хората. Останаха тези от червената неграмотна селяния, която превзе властта. Селянията е не само дразнеща, но и смъртоносна. Това е състояние на ду.ха. Комунистите научиха народа да не работи, да лъже и да краде, като тях. Ето, сега берем плодовете на тази жестока и крадлива партия. Бог да ни е на помощ!
806
4
 
41
 
! Отговори
Червните бандити преди 5 години
За Ветко и Миринела Арабаджиеви вече е издадена Червена бюлетина и те се издирват от Интерпол и Европол. Но, те имат частен остров на Карибите в Доминиканската република. Може би са там???Огромният имот е собственост на дъщеря им Александра Арабаджиева и е подарен от родителите й за сватбата й със сина на Миню Стайков - Стайко Стайков. Сватя Стайков се отчел по-скромно - с частен самолет. Сватбата е струвала 1 милион евро.
805
9
 
38
 
! Отговори
Поредният БСП бандит преди 5 години
Поредният БСП/БКП милионер!Миню Стайков (близък до БСП, до президента Георги Първанов и сват на Ветко Арабаджиев), както и още 10 човека са арестувани.Разследването е за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.Създали са схеми за данъчни измами от 2009 г.Разкрита е и нелегална фабрика за цигари. Печелят по 1 милион на седмица. Ха-ха-ха - тъ.пи крадливи комунисти!
804
0
 
43
 
! Отговори
seira преди 5 години
ЗА ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ!ЗА ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА!"ЦЯЛАТА ВЛАСТ ПРИНАДЛЕЖИ НА НАРОДА И ПРОИЗТИЧА ОТ НАРОДА..."КОЙ НАРОД? - БЪЛГАРСКИЯТ!В ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ МОЖЕ ДА РАБОТИ САМО ТОЗИ, КОЙТО ПРЕДСТАВЛЯВА 50+1 % ОТ ИМАЩИТЕ ПРАВО НА ГЛАС!ОСНОВНИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ВЪПРОС:КОЙ Е СУВЕРЕНА:НАРОДЪТ НЕ ИЗБИРА "КОЙ ДА ГО УПРАВЛЯВА", А "УПРАВЛЯВА, ЧРЕЗ ТОЗИ, КОЙТО Е ИЗБРАЛ"!ЗА ПЪЛНА НАКАЗАТЕЛНА И ИМУЩЕСТВЕНА ОТГОВОРНОСТ НА ПОЛИТИЦИТЕ, НЕИЗПЪЛНИЛИ ДАДЕНИТЕ ПРЕДИЗБОРНИ ОБЕЩАНИЯ!!!
803
5
 
41
 
! Отговори
Никога БКП/БСП + ДПС преди 5 години
Помня, че при соца почти всичко беше дефицитно. Като видиш, че някой си е купил нещо и го попиташ как и откъде го е купил, отговорите бяха: "Купих го с връзки" или "Купих го по втория начин". Така се живееше - с връзки и по втория начин. Имаше и един девиз: "Ние ги лъжем, че работим, те ни лъжат, че ни плащат". Никога повече комунизъм и социализъм!!! Най-двуличния и *** строй. Така се наричаше - "строй". Който се смята за мал.оумен да си плаче за комунистите. А на нас ни се по.връща..
802
4
 
37
 
! Отговори
Край преди 5 години
Единствената кауза за която излизам е смяна на избирателната система. Това ще смени начина по които се формира властта и ще допусне до нея образовани хора с мнение и авторитет в обществото.Това е бавното и постепенно решение на всички проблеми български.Който мисли че с протести ще му се вдигне жизеното равнище или ще вкара ББ в затвора или ще спре корупцията е наивник.
801
3
 
38
 
! Отговори
С една дума преди 5 години
доволни сте да сте роби :) поздравления, може да се гордеете със себе си :)))
800
3
 
34
 
! Отговори
До 829 преди 5 години
Шльокавицата така е размътила разсъдъка им че не знаят на кой свят се намират! Да им е честито!
799
4
 
37
 
! Отговори
Корнито преди 5 години
Нинова и другите *** от парламента са няколко дни на СПА. Там ще бистрят политиката си - как да омаят и излъжат народа, колко лоши са тия от ГЕРБ, а те колко са добри, честни, неподкупни. Нищо, че цялата мафия, милионерите и милиардерите са техни. Ще демонстрират огромна загриженост към народа. Ще заведат червените бабички на безплатни СПА процедури. Нали все пак те трябва да оцелеят още 3 г. до изборите.
798
3
 
38
 
! Отговори
Браво Р.Радев! преди 5 години
За първи път казвам браво на Р.Радев, че не подписа нарочно указа и развали седянката на БКП/БСП в СПА центъра.Те бяха дошли в Парламента само за гласуването, но Радев ги прецака и те останаха с пръст в уста...Указът е внесен към обяд и му е съобщено, че трябва да го подпише.Очаквало се е това да стане в рамките на деня, до вечерта.Той само е казал: "Ще видим..." и толкова.След това не го е подписал и на следващия ден е заминал за Латвия.Ясно е, че това е направено нарочно.
797
12
 
43
 
! Отговори
Reptile преди 5 години
Протестът е жалък, защото ГЕРБ е без алтернатива в момента. Не е най-доброто, но с това разполагаме. Ако падне ГЕРБ - идат гладните мекерета на червената БКП- мафия и това е 100% сигурно!
796
8
 
33
 
! Отговори
До 829 преди 5 години
С две думи. Да, доволни сме!!!
795
5
 
43
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
да попитам плювачите на протеста - доволни ли сте от гражданска 300 лева; харесва ли ви да плащате безпричинно повече за едно и също нещо; спокойни ли сте да тръгнете за някъде и да не знаете кой надрусан социопат без книжка ще ви убие? Ако да, значи сте на правилното място и Борисов е подходящ премиер за вас.
794
4
 
41
 
! Отговори
seira преди 5 години
ИСТИНАТА Е ЕДНА:140 ГОДИНИ СТИГАТ!ЦЯЛАТА ВЛАСТ В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА!!!