Президентът Радев посрещна гости на най-високо ниво – гражданите

Денят на отворените врати продължава до 16 часа
16 сеп 2018 12:36, Елка Василева
103

Снимка: Булфото

 

Рано сутринта много хора чакаха на опашка пред официалния вход на сградата на "Дондуков" 2, където се помещава президентската администрация, а държавният глава Румен Радев лично посрещна първите посетители в Деня на отворените врати.

"Президентската институция от години подкрепя тази инициатива и всяко едно усилие за прозрачност и достъп на гражданите до работата на институциите", подчерта Радев.

"Особено се радвам, че има деца днес. Станали сте рано. След няколко дни ще ставате още по-рано", пошегува се президента, визирайки наближаващия първи учебен ден.

Гостите на президентската институция проявяваха най-голям интерес към Гербовата зала, където се провеждат всички официални церемонии по посрещането на други държавни глави, както и чужди делегации и гости от най-високо ниво.

„В Гербовата зала на президентството посрещаме държавни глави и делегации, но днес в залата са гостите на най-високо ниво - българските граждани. За мен е изключително приятно да ви посрещна днес тук“, обърна се Радев към любопитните посетители, цитиран от БНТ.

Те имаха възможност да влязат и в работните кабинети на президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, както и да се снимат седнали на президентския стол. Посетителите разгледаха още Огледалната зала, залата за пресконференции и Президентската библиотека.

Всички, които желаят да се запознаят отблизо с работата на президентската институция, могат да го направят до 16:00 часа днес.

Междувременно вицепрезидентът Илияна Йотова каза пред журналисти, че до този момент няма никаква информация - формална или неформална, официална или неофициална за опити за провокации през днешния ден. Тя уточни, че се връща от Одрин, където е участвала в честването на 10 години от създаването на българското читалище "Просвета" към църквата "Св. Георги".


103
Още от Общество
Трябва да сме честити, че сме потомци на достойни българи!
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До Анонимен - Гостите на президентската институция проявяваха най-голям интерес към Гербовата зала.

Тази гербова зала на ГЕРБ ли е? Изглежда затова буди голям интерес
84
3
 
4
 
! Отговори
Дано преди 5 дни
На моста на дервишите да го посрещнат на най-високо ниво !
83
4
 
1
 
! Отговори
Борил преди 5 дни
Е това е-снимки,усмихнати и грейнали лица!Това да се вижда!Колко са щастливи всички в присъствието на президента!Само да не изкочи Нинова отнякъде...
82
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Този е голям предател!
81
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Радев показва ли стола на който беше инквизиран от кремълския КГБ поп Киро ?
80
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Гостите на президентската институция проявяваха най-голям интерес към Гербовата зала

правилно - там поп Кирчо опляска президентчето по клепналите уши :)
79
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Поредния провален руски опит за държавен преврат.
78
1
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 дни
До чукча
В България, правото на свободният глас е корумпирано от капитала, съсредоточен в ръцете, ан един тесен кръг. Щом млади хора съм увал, че са склонни д апродадът гласа си, а някои го родават, за каква пряка демокрация, говорим? Говорим а пряка демокрация на капитала;))) В България към този тап е приложим само саракта
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
най-близко сме до финландския модел с преференциите, но там той работи, а при нас - не.
При нас водачът е "бетониран", а при финландиците - не. Също така там няма номериране на кандидатите, а ги редят по имена. ОСвен това дори да имаш само един гла можеш да задминеш този пред теб, не са нужни цели 7 процента.
76
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
хората да избират началника на РПУ - брилянтан идея. Събират се агитките на Левски и ЦСКА и започват по-силон да викат .Викат Левски - не искам Иванов. Викат ЦСКА - исакме Иванов. Които викат по.силно - определят кой да бъде. А как ще преценяват качествата на един съдия или полицейски началник -неясно? Защо ли се сещам за един протест на ДПС, заимоти в Карлово в който те се опитаха да повлият на решението съдията.
75
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Не знам дали помните, че Чичолина бе избирана няколко пъти за депутат? ето това ще стане ако въведем изцяло пряката демокрация- един парламент от Чичолили. Митко Пайнер ще пусне 40-50 чалгапевици като Ивана, Преслава, Десилава, Софи маринова, Цветелина, Гловия, те всички ще станат депутатсик ще прокарват интересите на Пайнера.
74
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
пряката демокрацията не е нещо непременон добро. Абсолютно всички кметове са избрани чрез пряка демокрация но мнозинството от тях корумпирани. Президентите същъ са избирани с пряка демокрация- вижте колок жалки бяха Росен и Желю. Пряката демокрация не води задълинелон най-дорите а най-известните. С пряка демокрация ще имаме хора като Азис и Станка Златевав Парламента.
73
8
 
8
 
! Отговори
чукча преди 5 дни
Хората на протеста искат "пряка демокрация" в което няма нищо лошо.Като например хората в един град да си избират началника на местното РПУ а не по партийна линия да им назначават от София.Ако се справя с престъпността остава ако не-се избира нов и т.н.За швейцарски модел още е много рано.Там един министър има 2 министерства за икономии а тук правим министерство за дадена партийна калинка...Промяната в начина на мислене ще отнеме десетилетия...
72
8
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 дни
До Анонимен
Хаххахаа, Радев ще ви подпише бе, що д ане ви подпише оставката на един *** от ваште, който ще замените с другият ***. Това, обаче няма да ви направи по-стабилни. 'Борисов 3" падна!
71
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Радев подписвай!
70
4
 
11
 
! Отговори
тонката преди 5 дни
Другари що толкова слабичко бе?(:(:(:(:Излагате се.(:(Кебапчета няма ли?(:(:(:(:
69
4
 
6
 
! Отговори
тонката преди 5 дни
Здраствуй Чукча(:(:(:Вие там на Север нямате ли ТЖ(:(:"протеста"го дават директно поне по 4 телевизии.Пусни си да видиш как 1000 човека искат да сменят правителството(:(:(:
68
6
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 дни
До чукча
Държавата България, не е на Бойко, тя е на Тангра и затова сега съвсем елегантно "Борисов 3" ще се срути, колктоо и "иля-морумовците" от ОП, да се напъват като атласи, да го крепът! "Борисов 3" падна. Падна в Стабилността си. Факт;))) Това е уникално само по себе си. Нека не мислим за "После". "После е нещо, което може да се случи, но може и да не се случи!
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
зад протеста стоят 34 000 български граждани? къде са? по фейсбуук? голяма разлика има от това да заявиш симпатии и да подкрепиш реално един проект. То ако не беше така, Бареков шеше да има 17 процента, Татяан дончева 8 прцента, а патриротите - 25 процента.
На всеки протест зад който се обяват 4000 души, идват не повече от 300 души реално.
66
3
 
21
 
! Отговори
чукча преди 5 дни
По време на преврата срещу Орешарски за да се върне Бойко пак на власт всички медии предаваха директно развоя на събитията.Бойко тогава не влизаше в парламента и цупейки се каза че са му откраднали неговата си държава и без нея не може да живее.Разгеле след като обединиха сили чиновници наркомани умни красиви грозни и глупави преврата успя.Сега цари тишина-все едно в София няма нищо.