Президентът Радев посрещна гости на най-високо ниво – гражданите

Денят на отворените врати продължава до 16 часа
16 сеп 2018 12:36, Елка Василева
103

Снимка: Булфото

 

Рано сутринта много хора чакаха на опашка пред официалния вход на сградата на "Дондуков" 2, където се помещава президентската администрация, а държавният глава Румен Радев лично посрещна първите посетители в Деня на отворените врати.

"Президентската институция от години подкрепя тази инициатива и всяко едно усилие за прозрачност и достъп на гражданите до работата на институциите", подчерта Радев.

"Особено се радвам, че има деца днес. Станали сте рано. След няколко дни ще ставате още по-рано", пошегува се президента, визирайки наближаващия първи учебен ден.

Гостите на президентската институция проявяваха най-голям интерес към Гербовата зала, където се провеждат всички официални церемонии по посрещането на други държавни глави, както и чужди делегации и гости от най-високо ниво.

„В Гербовата зала на президентството посрещаме държавни глави и делегации, но днес в залата са гостите на най-високо ниво - българските граждани. За мен е изключително приятно да ви посрещна днес тук“, обърна се Радев към любопитните посетители, цитиран от БНТ.

Те имаха възможност да влязат и в работните кабинети на президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, както и да се снимат седнали на президентския стол. Посетителите разгледаха още Огледалната зала, залата за пресконференции и Президентската библиотека.

Всички, които желаят да се запознаят отблизо с работата на президентската институция, могат да го направят до 16:00 часа днес.

Междувременно вицепрезидентът Илияна Йотова каза пред журналисти, че до този момент няма никаква информация - формална или неформална, официална или неофициална за опити за провокации през днешния ден. Тя уточни, че се връща от Одрин, където е участвала в честването на 10 години от създаването на българското читалище "Просвета" към църквата "Св. Георги".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
3
 
4
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Антон Генов... Бойко взе мерки слд 2013-та година и нахрани животинките. защото има разлика между "социалното животно" и гладният човек. Гладният човек е Христовото, социалното животно е укротяването на нуиските страсти. Затова Той им каза, от върха на Тавор: 'Блажени гладните и жадните за Правда,з ащото те ще се наситят"
55
4
 
10
 
! Отговори
ефрейтор преди 5 години
Специално при българите, един *** е по експедитивен, практичен и ефективен от офицери от пожарната и ВВС! Ето светлият пример - Цецерон Цецон! Бил сержант на пропуска, поставял секретна игла и конец, за да не загубят служителите служебните си карти, а колко избори взе на абордаж?! Веднъж пасува и Цечка не стана президент!
54
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЛастта яко се е уплашила. Дори и форумните милиционери са мобилизирани и изкарани на улицата ! Статуквото и корумпетата са в опасност !!!ГЕРБ(К), дами и господа съдебни заседатели !!!
53
2
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименВъпросът е за Бойко, мой човек, не за "после". защото след Бойко няма "после"!
52
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестиращите пяха химна, цитираха възрожденска литература, говориха са корупция при концесиите, обществените поръчки, за огромните харчове на правителството, за липсата на средства в здравеопазването, образованието, за високите битови сметки и др. Скандираха "Оставка", "Бок луци", попитаха "Бойко, къде си страхлива мишко?"
51
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросът не е за Бойко. В България нико не харесав Бобо. Въпросът е, каква е алтернативата? БСП? А, не благодаря. видяхме я при Луканов (липса на ток), Виденов (липса на хляб и инфлация), Станишев (Влязохмев кризата), Орешарски (ежедневнип ротести, милиарден заем, спрени евросредства). Какво ни предлага Корни ? На първо вреем спрени евросредства, на второ - заеми, на трто - липса на ясно икономичесак програма, и на четвърто - ДПС. пак всичко от старото.
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уж изтребител, а има нерви и търпение присъщи за авиация с далечно действие и гражданския флот! Понякога се ядосвам, че не е по пиперлия, но ако бе като мен, отдавна да е станала голяма европейска беля! Само търпение! И малко повече остен! Все пак....!
49
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много обичам хора, които са се отделили от България идват по 1-2 месеца, да си нагледат имотите, и нямат реална представа нито от здравеопазванто, нито от образовянието, нито от сигурността, нито от политическият живот да коментират промените тук. Със същият успех аз мога да поставя искания да се смени Ангела Меркел на базата на това което чувам от цензурата на нашите медии, без да живея в Германия и да имам реална представа как е там.
48
6
 
10
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До тонкатаТвоят тутманик, Бойко методиев Борисов, така и не разбра, че може да има свят, различен от неговото сиво мутренско-примитивно всекидневие, че може д аима човек, който да се самозапали и да умре, заради каузата си. За Бойко светът е пари и нищо не се случва, ако някъде, не се дадът едни пари. После се сърдите, защо ви пцоеме майките, белким ви подобрим гена.
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестиращите сега са ръковедни от порединя човек, който се изживява като говорител на народа от типа "Проституираща мрежа". Ангел Русков живее в Лондон има бар в който пеят чалга звезид като Преслава и Ивана и е имал сблсъци с мутри. Явява се говорител на протестите. Ей хора помните ли АНтон Генов и Антоанета Цонева, които също бяха "говорители"? какво стана с тези хора , на ги чувам напоследък?
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1500 души ахахахахах. А ч то само за да минеш 4 процента бариера трябват поне 100 000. ОТделон сега сме неделя, ако сме делничен ден няма да се съберат и половината. А Герб може веднага да направи контра-протест с пет пти повече хора. Че, то само БАН са събирали къ м 2500-3000 човека на своите протести, а рядко някой им е оръщал внимание и то основон заради черните знамена на АИМ.
45
2
 
8
 
! Отговори
до 49 преди 5 години
Лютеничка купиха ли си за изпът?
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБоби прави добре,като държи нелегално либовниците.След като обезпечи цветелина бориславова с 5 апартамента само в софето ,без да се знае какво има по банки и оШфорки,вече е внимателен и не бие тъпана.И Радев ще се научи.Все пак е новак.Нерде 20г в политиката,нерде-1.Всичко с времето.
43
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафията е превзела Държавата. Крадат милиарди и няма кой да им се противопостави.Само Президенът прави плахи опити, но не е подкрепен от Овчия народ.Всички виждаме, че живеем във фалшива и подменана държава, с обладани медии,но всеки го е страх.Това е истината.
42
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протеста е на българчета живеещи в Париж! Това е нов момент! Но не си мислете, че ако се върнат ще оправят нещата! Те не знаят какво става тук и ще слушат някой стар местен мошеник! Миналата седмица срещнах едно момче, живее от 20 г. в САЩ! Компютърен специалист, жена му икономист, нашенка - красиви, родолюбци! Разбрах къде изчезнаха хубавите българи! Но не знаят кой е Ангел Джамбазки! И по добре!
41
1
 
5
 
! Отговори
До Проф с книгите преди 5 години
Ама много си Проф бе - адски Проф - браво!
40
5
 
15
 
! Отговори
хаирля да е преди 5 години
Бокакът се уреди за среща с бай Дончо.От колко време драпа.Обзалагам се,че ще избута всички с лакти,за да се снима с него на първа линия.Той за едни снимки живее...
39
15
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Русия е на колене!Анакондата бавно и сигурно затяга смъртоносната задушаваща хватка!Русия вече не съществува, България е дадена на Турция!!!Велики и всемогъщи са англосаксонските корпорации и банки!!!Агент Джими Колинс!ЦРУ!!!
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев пионката на ГЕРБ
37
6
 
13
 
! Отговори
езиковед преди 5 години
Ако *** е човек с ограничено мислене,знаещ езици и владееш висш пилотаж,питам се,какво е бокак,човек ,който и родният си език не умее да употребява ,а е с претенции?!В такъв случай по-добре да си *** отколкото бокак.