Президентът Радев посрещна гости на най-високо ниво – гражданите

Денят на отворените врати продължава до 16 часа
16 сеп 2018 12:36, Елка Василева
103

Снимка: Булфото

 

Рано сутринта много хора чакаха на опашка пред официалния вход на сградата на "Дондуков" 2, където се помещава президентската администрация, а държавният глава Румен Радев лично посрещна първите посетители в Деня на отворените врати.

"Президентската институция от години подкрепя тази инициатива и всяко едно усилие за прозрачност и достъп на гражданите до работата на институциите", подчерта Радев.

"Особено се радвам, че има деца днес. Станали сте рано. След няколко дни ще ставате още по-рано", пошегува се президента, визирайки наближаващия първи учебен ден.

Гостите на президентската институция проявяваха най-голям интерес към Гербовата зала, където се провеждат всички официални церемонии по посрещането на други държавни глави, както и чужди делегации и гости от най-високо ниво.

„В Гербовата зала на президентството посрещаме държавни глави и делегации, но днес в залата са гостите на най-високо ниво - българските граждани. За мен е изключително приятно да ви посрещна днес тук“, обърна се Радев към любопитните посетители, цитиран от БНТ.

Те имаха възможност да влязат и в работните кабинети на президента Радев и вицепрезидента Илияна Йотова, както и да се снимат седнали на президентския стол. Посетителите разгледаха още Огледалната зала, залата за пресконференции и Президентската библиотека.

Всички, които желаят да се запознаят отблизо с работата на президентската институция, могат да го направят до 16:00 часа днес.

Междувременно вицепрезидентът Илияна Йотова каза пред журналисти, че до този момент няма никаква информация - формална или неформална, официална или неофициална за опити за провокации през днешния ден. Тя уточни, че се връща от Одрин, където е участвала в честването на 10 години от създаването на българското читалище "Просвета" към църквата "Св. Георги".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен - Гостите на президентската институция проявяваха най-голям интерес към Гербовата зала.Тази гербова зала на ГЕРБ ли е? Изглежда затова буди голям интерес
75
3
 
7
 
! Отговори
Дано преди 5 години
На моста на дервишите да го посрещнат на най-високо ниво !
74
5
 
3
 
! Отговори
Борил преди 5 години
Е това е-снимки,усмихнати и грейнали лица!Това да се вижда!Колко са щастливи всички в присъствието на президента!Само да не изкочи Нинова отнякъде...
73
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е голям предател!
72
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев показва ли стола на който беше инквизиран от кремълския КГБ поп Киро ?
71
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гостите на президентската институция проявяваха най-голям интерес към Гербовата залаправилно - там поп Кирчо опляска президентчето по клепналите уши :)
70
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредния провален руски опит за държавен преврат.
69
1
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До чукчаВ България, правото на свободният глас е корумпирано от капитала, съсредоточен в ръцете, ан един тесен кръг. Щом млади хора съм увал, че са склонни д апродадът гласа си, а някои го родават, за каква пряка демокрация, говорим? Говорим а пряка демокрация на капитала;))) В България към този *** е приложим само саракта
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
най-близко сме до финландския модел с преференциите, но там той работи, а при нас - не.При нас водачът е "бетониран", а при финландиците - не. Също така там няма номериране на кандидатите, а ги редят по имена. ОСвен това дори да имаш само един гла можеш да задминеш този пред теб, не са нужни цели 7 процента.
67
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хората да избират началника на РПУ - брилянтан идея. Събират се агитките на Левски и ЦСКА и започват по-силон да викат .Викат Левски - не искам Иванов. Викат ЦСКА - исакме Иванов. Които викат по.силно - определят кой да бъде. А как ще преценяват качествата на един съдия или полицейски началник -неясно? Защо ли се сещам за един протест на ДПС, заимоти в Карлово в който те се опитаха да повлият на решението съдията.
66
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам дали помните, че Чичолина бе избирана няколко пъти за депутат? ето това ще стане ако въведем изцяло пряката демокрация- един парламент от Чичолили. Митко Пайнер ще пусне 40-50 чалгапевици като Ивана, Преслава, Десилава, Софи маринова, Цветелина, Гловия, те всички ще станат депутатсик ще прокарват интересите на Пайнера.
65
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пряката демокрацията не е нещо непременон добро. Абсолютно всички кметове са избрани чрез пряка демокрация но мнозинството от тях корумпирани. Президентите същъ са избирани с пряка демокрация- вижте колок жалки бяха Росен и Желю. Пряката демокрация не води задълинелон най-дорите а най-известните. С пряка демокрация ще имаме хора като Азис и Станка Златевав Парламента.
64
8
 
10
 
! Отговори
чукча преди 5 години
Хората на протеста искат "пряка демокрация" в което няма нищо лошо.Като например хората в един град да си избират началника на местното РПУ а не по партийна линия да им назначават от София.Ако се справя с престъпността остава ако не-се избира нов и т.н.За швейцарски модел още е много рано.Там един министър има 2 министерства за икономии а тук правим министерство за дадена партийна калинка...Промяната в начина на мислене ще отнеме десетилетия...
63
8
 
8
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименХаххахаа, Радев ще ви подпише бе, що д ане ви подпише оставката на един *** от ваште, който ще замените с другият ***. Това, обаче няма да ви направи по-стабилни. 'Борисов 3" падна!
62
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев подписвай!
61
6
 
6
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До чукчаДържавата България, не е на Бойко, тя е на Тангра и затова сега съвсем елегантно "Борисов 3" ще се срути, колктоо и "иля-морумовците" от ОП, да се напъват като атласи, да го крепът! "Борисов 3" падна. Падна в Стабилността си. Факт;))) Това е уникално само по себе си. Нека не мислим за "После". "После е нещо, което може да се случи, но може и да не се случи!
60
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
зад протеста стоят 34 000 български граждани? къде са? по фейсбуук? голяма разлика има от това да заявиш симпатии и да подкрепиш реално един проект. То ако не беше така, Бареков шеше да има 17 процента, Татяан дончева 8 прцента, а патриротите - 25 процента.На всеки протест зад който се обяват 4000 души, идват не повече от 300 души реално.
59
3
 
23
 
! Отговори
чукча преди 5 години
По време на преврата срещу Орешарски за да се върне Бойко пак на власт всички медии предаваха директно развоя на събитията.Бойко тогава не влизаше в парламента и цупейки се каза че са му откраднали неговата си държава и без нея не може да живее.Разгеле след като обединиха сили чиновници наркомани умни красиви грозни и глупави преврата успя.Сега цари тишина-все едно в София няма нищо.
58
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето я новата "проституираща мрежа". Ангел Русков - новият АНтон Генов
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
какви 1000 човека? дали имат 600 души? че те са почти всичките около паметника?