София домакин на "Стара хартия за нова книга" за шести път

Bulgaria ON AIR е медиен партньор на инициативата
Обновена: 16 сеп 2018 17:13 | 16 сеп 2018 16:30, Екип на Dnes.bg
2

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За шести пореден път София е домакин на инициативата "Стара хартия за нова книга".

До 19.00 часа всяко дете, което заедно с възрастен придружител донесе 5 килограма стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор, предаде Bulgaria ON AIR.

Както всяка година, кампанията има литературна тематика, вдъхновена от популярна детска книга. В настоящото издание малчуганите ще имат възможност да влязат в "дрешника" на приказния свят на Нарния, където ги очакват нови предизвикателства и награди.

Книгите от поредицата "Хрониките на Нарния" на Клайв С. Луис са осигурени от издателство "Труд", основен партньор на инициативата.

А за да остане денят незабравим, в София всички деца, които са предали старата си хартия, ще имат възможност да си направят снимка за спомен във фото будка в стил "Светът на Нарния".

Началото на каузата "Стара хартия за нова книга" бе поставено на 15 септември 2013 г. Организаторите Книжен център "Гринуич" и "ЕКОПАК България" АД и партньорите на "Стара хартия за нова книга" се обединиха около идеята, че е важно всяко дете още от ранна възраст да се научи да полага грижи за природата, да събира разделно отпадъците и да има специално отношение към книгата и четенето.

За петте години в инициативата са се включили близо 26 250 деца. Малчуганите заедно със своите родители са предали за рециклиране 133 тона хартия и са получили 29 600 книжки.

Така всички заедно сме спасили от изсичане 1730 дървета. От 2015 г. инициативата се превърна в национална и до този момент е преминала през градовете Пловдив, Бургас, Варна, Хасково и Русе.

Нека заедно спасим природата и насърчим децата си да четат!

Bulgaria ON AIR, Dnes.bg и Az-deteto.bg, част от Investor Media Group, са сред медийните партньори на инициативата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредният бульон на глупостта. От няколко години насам всичките издадени книги са онлайн. Вместо книги по добре им дайте тетрадки! Книгата се чете на таблет/компютър. Пак липса на логика и акъл!