Кресливи гастарбайтерски месии… Провокатори за промяна!?

Събраха се, повикаха, бутаха и нищо не постигнаха
17 сеп 2018 07:00,
901
Кресливи гастарбайтерски месии… Провокатори за промяна!?
Емил Русанов, един от организаторите на протеста. Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Те искат много да са като румънците, да си дойдат от чужбината, да изпъкнат сред множеството, да протестират, да провокират… промени, но имат ли идея как това да стане? Едва ли!

Кое ги движи ? Кой ги движи? Къде бяха досега? А, г-да българи, върнали се от чужбина?

С призиви из Facebook да се сберат и да съдерат държавата от скандирания… за оставка на Бойко Борисов, извънредно положение, пряко избиране на министри, депутати, прокурори и т.н. държавни чиновници. Така ли беше, г-да?

Искахте извънредно положение, нови избори, Велико Народно събрание. Искахте…. Да, да, ама – не, г-да българи, избрали чужбината за своя родина.

Още по темата

Е, дойдохте, преброихте се и колко се наредихте пред парламента – стотици, а бяхте хиляди в мрежите, или пък греша?

И не Ви се получи, защото нямахте генерална идея, за разлика от братята румънци, които искаха да покажат на Европа, а и на света, че корупцията не е синоним за Румъния. А Вие какво искахте – заложници, кръв и метеж (четохме в социалните мрежи – бел.ред.)!

Съветвам Ви да си викате там, където живеете, в подредените Ви демокрации, имаме си достатъчно гласове и у нас, които да търсят промяната.

Викайте си на разваления български, които сте позабравили, щото нали – живеете от месеци, година, две, 10 извън пределите на родината, далеч от майки и бащи, които виждате по скайпа, защото Ви е скъпо да си дойдете. Или пък си идвате, веднъж за моренцето, или пък за коледната питка с късмети на баба Ви.

Разберете едно: Месии не ни трябват, имаме, а и имахме достатъчно през демократичния ни преход, не е нужно да ги изброявам, нали?

Трябва ни здрава работа, а не кресливи призиви за саморазправа с властта, защото властта сме ние. Ние я даваме, ние я взимаме – на избори.

Пък Вие, г-да българи – чужденци, стойте си там, в новите Ви подредени родини, мийте чиниите им, чистете домовете им, слугувайте им чинно, но не ни поучавайте как да живеем, кой да ни управлява, как да ни управлява. Ние знаем и можем. Доказвали сме го!

И пак за румънците – с ясна цел, постигаш успех, а за чужбинските българи – отправната точка коя е? Видели са хубавия живот на запад, имат ясна представа за него, но им е пълна мъглата с какви методи да го постигнат тук, в родината им, България. С крясъци няма да стане, знаем, защото кресливите после стават най-крадливи.

Хайде, прав Ви път! До скайп, или пък до Коледа…

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


901
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
593
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политическия ангажимент на Яне Янев беше да вкара ББ в затвора. Излъга 300 хиляди и стана патерица.Политическия ангажимент на Патриотите беше само да свали герб. Патерици образцови. Слави ще е същият. Хора гласувайте си направо за ГЕРБ
592
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Журналистите у нас не си знаят правата и задълженията. Тяхната основна задача е да информират обществото обективно. Най-добрия начин е не като клеймят протестиращите, а като пуснат обективен запис - с общ план на протеста, с близък план на говорещите... Доколко протеста се отразява обективно преценете. Просто не се наричайте журналисти а лобисти на властите.
591
6
 
11
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Всички тези хора може да са специалисти в областта, в която работят в чужбина, но са тесно специализирани. Кой програмист, кой общ работник и т.н. Хубаво са видели как е по света, но това не означава, че който и да е от тях може да влезне във властта и да започне да управлява.
590
0
 
9
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Когато се гласува за някого, трябва да е ясно КАКЪВ Е НЕГОВИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ АНГАЖИМЕНТ -Каква е неговата управленска програма;Какво цели;По какъв начин ще го направи;В какви срокове ще го изпълни;Кога и какъв ще бъде резултата;Ако този човек не изпълни политическия си ангажимент се СВАЛЯ ОТ ВЛАСТ С ПРОТЕСТ И АКО Е НУЖНО БУНТ от ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО, което знае ЗА КАКВО ТОЧНО Е ГЛАСУВАЛО и какво НЕ Е БИЛО ИЗПЪЛНЕНО!
589
9
 
11
 
! Отговори
Емигрант отдавна преди 5 години
Кви са тея емигранти дето следят подробно какво става в България ами и даже имат време да ходят у софето да протестират. Ние истинските емигранти работим и с глупости не се занимаваме. И моля да не ни обиждате заради 400-600 ***.
588
1
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
За да функционира държавата трябва ВЪРХОВЕНСТВО НА ЗАКОНА - ЕДИН ЗА ВСИЧКИ И С ЕДНАКВА ТЕЖЕСТ!Трябва ОБЩЕСТВЕН КОНТРОЛ - ОТ НЕЗАВИСИМИ И СВОБОДНИ МЕДИИ, с етичен кодекс да отразяват обективно истината, а не да манипулират овчеглавия материал в полза на олигархията.Трябва политически НЕЗАВИСИМА И ОТГОВОРНА ПРЕД ОБЩЕСТВОТО СЪДЕБНА СИСТЕМА, в която кариерно се издигат способните, интелигентните, принципните, а не нагаждачите!Трябва КАЧЕСТВЕНО МАСОВО ОБРАЗОВАНИЕ - учещо на креативност, екипност, честност, принципност и професионализъм!
587
1
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Когато средностатистическият избирател е *** като гъбено семе, няма никакво значение дали избирателната система ще е мажоритарна или пропорционална, защото математически изборът му почти винаги ще е грешен.Авторът на статията има право, че когато човек протестира трябва да е наясно срещу какво и за какво протестира.Какъв е коренът на проблема ? - Ценностната ни система!НА ИЗБОРИ ЗА НС НЕ СЕ ИЗБИРА ОВЧАР-ГИЗДАВ, *** И НАГЪЛ СЕЛСКИ ТАРИКАТ С КОСМАТИ ГЪРДИ!ИЗБИРА СЕ ИНТЕЛИГЕНТЕН, КОМПЕТЕНТЕН, ПРИНЦИПЕН ПРОФЕСИОНАЛИСТ - ЗАКОНОТВОРЕЦ!
586
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нищо не постигнаха казва журналиста - ами и тия срещу Орешарски нищо не постигнаха, правителството си го свали ДПС а сега Шишо хвали властта и дпс гласува винаги когато е нужно. Да сте чули кмет на ДПС да е арестуван за нещо?
585
0
 
15
 
! Отговори
слави патерицата преди 5 години
Гледах един репортаж на Бойковата телевизия, дето му отглежда със шоу патерицата Слави. Та обективната медия направи следния трик - първо дадоха един протестиращ с възможно най-абсурдни искания и след това една лелка, която заяви че заплатата и малка ама се хванала на втора работа, демек работи по 16 часа и така България щяла да се оправи ако денонощно работим а олигархията не ни дава за две работи и една нормална за Европа заплата. Изумях от обективната журналистика, дето хранту тят Слави патер
584
5
 
4
 
! Отговори
Още един Бойко преди 5 години
За разлика от водача на протеста поне Бойко има по-малко шкембе и има малко повече класа. Исканията обаче за Швейцарския модел на управление не са лоши.
583
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента троловете сеят разделение сред хората на местни и гастарбайтери. Десет години сеят злоба сред българския народ - докога ще им позволяваме братя местни и братя гастарбайтери да ни разделят и да съсипват държавата и обществото?
582
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С тая медийна пропаганда срещу протеста, да не вземете да пресолите манджата? Щото едните протести на умните и красивите, а другите оплюти. По конституция всички хора имат еднакви права и задължения и са равни пред закона. Никой не може да си присвоява народния суверенитет да управлява народа.
581
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какъв е бил първоначалният замисъл на протеста на гастербайтерите пред парламента, но аз лично им се подразних. От една страна на меко казано смехотворните неокомунистически лозунги, и от друга на това, че никак не ми е приятно някой, който е избрал чужбина, да идва да дава акъл на живеещите тук.Ако те чувстват, че живеейки в чужбина са започнали много да ги разбират нещата да си дойдат, да се кандидатират на изборни длъжности, да ги изберем...и да цъфнем и вържем най-сетне.
580
6
 
12
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Никога не съм гласувал за Герб не съм срещал и човек,който да ми каже,че е гласувал за тях а ги избират. чудна работа защо така?!
579
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той е плагият!Просто е копирал нялолко поста от тук.
578
6
 
5
 
! Отговори
Като им видя преди 5 години
Рушките знаме на на тези и ми са ясниПиста!Да идва следващия спасител
577
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странно а, повечето българи извън Бг сме доста заети да работим, тези хора са ми странни. Много свободно време за фейсбук за митинги това не е типично.
576
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зимата ще са повече . Някъде февруари месец . :)
575
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това са Дневните вълци на Корнелия
574
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Авторчето на тази статия е доста далеч от истината и е *** на управляващата пасмина! Жалък начин да се направи на оригинален, но доста долен и несполучлив...историята за българите миещи чинии я пробутвай на неграмотните!