Кресливи гастарбайтерски месии… Провокатори за промяна!?

Събраха се, повикаха, бутаха и нищо не постигнаха
17 сеп 2018 07:00,
901
Кресливи гастарбайтерски месии… Провокатори за промяна!?
Емил Русанов, един от организаторите на протеста. Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Те искат много да са като румънците, да си дойдат от чужбината, да изпъкнат сред множеството, да протестират, да провокират… промени, но имат ли идея как това да стане? Едва ли!

Кое ги движи ? Кой ги движи? Къде бяха досега? А, г-да българи, върнали се от чужбина?

С призиви из Facebook да се сберат и да съдерат държавата от скандирания… за оставка на Бойко Борисов, извънредно положение, пряко избиране на министри, депутати, прокурори и т.н. държавни чиновници. Така ли беше, г-да?

Искахте извънредно положение, нови избори, Велико Народно събрание. Искахте…. Да, да, ама – не, г-да българи, избрали чужбината за своя родина.

Още по темата

Е, дойдохте, преброихте се и колко се наредихте пред парламента – стотици, а бяхте хиляди в мрежите, или пък греша?

И не Ви се получи, защото нямахте генерална идея, за разлика от братята румънци, които искаха да покажат на Европа, а и на света, че корупцията не е синоним за Румъния. А Вие какво искахте – заложници, кръв и метеж (четохме в социалните мрежи – бел.ред.)!

Съветвам Ви да си викате там, където живеете, в подредените Ви демокрации, имаме си достатъчно гласове и у нас, които да търсят промяната.

Викайте си на разваления български, които сте позабравили, щото нали – живеете от месеци, година, две, 10 извън пределите на родината, далеч от майки и бащи, които виждате по скайпа, защото Ви е скъпо да си дойдете. Или пък си идвате, веднъж за моренцето, или пък за коледната питка с късмети на баба Ви.

Разберете едно: Месии не ни трябват, имаме, а и имахме достатъчно през демократичния ни преход, не е нужно да ги изброявам, нали?

Трябва ни здрава работа, а не кресливи призиви за саморазправа с властта, защото властта сме ние. Ние я даваме, ние я взимаме – на избори.

Пък Вие, г-да българи – чужденци, стойте си там, в новите Ви подредени родини, мийте чиниите им, чистете домовете им, слугувайте им чинно, но не ни поучавайте как да живеем, кой да ни управлява, как да ни управлява. Ние знаем и можем. Доказвали сме го!

И пак за румънците – с ясна цел, постигаш успех, а за чужбинските българи – отправната точка коя е? Видели са хубавия живот на запад, имат ясна представа за него, но им е пълна мъглата с какви методи да го постигнат тук, в родината им, България. С крясъци няма да стане, знаем, защото кресливите после стават най-крадливи.

Хайде, прав Ви път! До скайп, или пък до Коледа…

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


901
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
573
12
 
9
 
! Отговори
Ко, не преди 5 години
Тези са шайката кандидат-превратаджии от ултрасите на кака Корни.
572
1
 
8
 
! Отговори
Kobi преди 5 години
Kato znaete kak , zasto ne go napravite ?
571
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да бе, да.Целия народ люби Корнелия и здравите сили!
570
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНикой не ИЗБИРА ГЕРБЕРИТЕ,ТЕ САМИ МАНИПУЛИРАТ ИЗБОРИТЕ И СЕ ИЗБИРАТ
569
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако България можеше да излъчи управляващи по-добри от Боко досега да го е направила.Та ВЪПРОСЪТ е Корнелия или Боко?Тези, дето викат срещу Боко са за Корнелия.А Боко бил такъв и онакъв... ми вие кви сте?
568
12
 
10
 
! Отговори
Без лузери преди 5 години
Сигурно искат да работят в Евразия не в ЕСЯко са го закъсали- забрана на партии, референдумиПълна каша е в главите им:)
567
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбрахте ли защо смачкаха армията?
566
15
 
17
 
! Отговори
В Румъния преди 5 години
Емигрантите Румънците развяваха румънски и ЕС знамена Тез вчера развяваха рушки знаменаЯсно е кой им плащаЗатова подкрепа няма да видят
565
8
 
12
 
! Отговори
Видяхме ги преди 5 години
Неонацисти и анархисти които си мислят че още са в Див Петел на Як запойОрганизаторът Русанов е собственик на печално известната лондонска чалготека
564
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименА знаеш ли какво означава помешчик?Помешчик е феодал."В края на 19 - началото на 20 век помешчик се използва като общо понятие за дворянин, имащ в собственост , включвайки вече всички форми на поземлена собственост - като "Вотчина" (родова собственост, предавана по наследство), църковните земи и владенията, давани за други (невоенни) заслуги."
563
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СимоАз виждам демоните сред управляващите,на тях им кажи да не грабят и тероризират населението си,да не ги оставят с 160 лева пенсия да умират от глад и мизерия.
562
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПровери да видиш,че не Сталин ги избива,а Ежов и Хрушчов ги избиват.
561
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ама разбира се - познавам хора, кадърни които отидоха на запад и се реализираха. те не мрънкат колко е гадна България. Много от тях имат и имоти тук, влагат паритеси тук, искат на старини да живеят.*** обаче исак на бъраз ръка да забогатее от бране на Ябълки в Англия, мързи го да учи за компютърен инжинер, или е нека--дърен и като не успее - връща се в България и тя му е крива. Познава и много българи, които навън са българи, а в родината - чужденци.
560
7
 
21
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
парадокс - на българите извън страната им пука повече, отколкото на тези вътре...винаги сме чакали някой друг да ни освободи наготово...прави са били възрожденците, нищо не се е променило досега, само мършата се сдоби със смартфони и се мисли за смартмърша
559
14
 
10
 
! Отговори
Симо преди 5 години
помнете! Ще стане лошо мого лошо и трудно в България, това са замислили управляващите, ще ви поронят напълно! ще се молите да дойдат миячите и гастербайтерите да ви помогнат ... Бог ми каза това за бъдещето, забравете врачките, сами си ковете съдбата, злобата поражда са немотия и страдания. докато не се обърнете към светлината никога няма да излезете от мрака и демонуте дето ви управляват ще имат власт над васи ще са несломими, това е вашият избор. Мислете за това което искате да стане
558
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така, а как го постига тоав френската революция - с кръв и насиле. След нея хората са много по-зле, даже хляб нямат, а кръвта се лее. Абсолютно невярно е, че си отива феодализма в западна европа - в Германия има феодализъм до Бисмарк, в Италия- до Гарибалди.През 1917 няма феодализъм в Русия, а ИНДУСТРИАЛНА ДЪРЖВА. феодализмът е заминал още с окончателно още Александър II през 60-те на 19 век . Хуманно общество??? Хуманно обещество? Сталин ибива 25 милиона. Много е хумаен. умирали са от глад.
557
5
 
7
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НАКРАЯ ЩЕ ФИНАНСИРАМЕ ОТВЪН ЕДНА НАЕМНА ВОЕННА ФРАКЦИЯ И ВЪПРОСА "КОЙ КРИВ, КОЙ ПРАВ" НЯМА ДА СТОИ. ПЪРВО ЩЕ СЕ СТРЕЛЯ , ПОСЛЕ ЩЕ СЕ ПИТА
556
6
 
18
 
! Отговори
Гено Испанеца преди 5 години
Неблагодарно хора сте нашенците които си останахте тук. Аз заминах в Испания преди 15 години. Взех лиценз и повече от десет години съм професионален шофьор и съм обиколил цяла Европа. Всички пътища познавам. Специално се прибрах като видях че се търси министър на транспорта. Уви! Не дойдохте достатъчно за да ме издигнете и подкрепите. Ще се връщам в Испания. Не ме заслужавате.
555
29
 
8
 
! Отговори
q34t преди 5 години
Браво за статията, много точно, ясно и разбираемо!! Тези кресливите не са българи, а родоостъпници-избягали на Запад излъгани в мечтите си за по-лесен и хубав живот, а всъщност станали роби!! Онзи ден едно момче българин на 21 години, живеещ в Австрия, работещ временно в Гърция ми заяви, че няма по-хубаво място за живеене от България! Където за умните и работливите винаги има реализация, та този младеж след като завърши образованието си в Австрия се завръща в Бг и започва работа във флота.
554
1
 
20
 
! Отговори
Врачанин преди 5 години
Aбе казах аз , докато не пукне пушка , нищо няма да се промени...