Кресливи гастарбайтерски месии… Провокатори за промяна!?

Събраха се, повикаха, бутаха и нищо не постигнаха
17 сеп 2018 07:00,
901
Кресливи гастарбайтерски месии… Провокатори за промяна!?
Емил Русанов, един от организаторите на протеста. Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Те искат много да са като румънците, да си дойдат от чужбината, да изпъкнат сред множеството, да протестират, да провокират… промени, но имат ли идея как това да стане? Едва ли!

Кое ги движи ? Кой ги движи? Къде бяха досега? А, г-да българи, върнали се от чужбина?

С призиви из Facebook да се сберат и да съдерат държавата от скандирания… за оставка на Бойко Борисов, извънредно положение, пряко избиране на министри, депутати, прокурори и т.н. държавни чиновници. Така ли беше, г-да?

Искахте извънредно положение, нови избори, Велико Народно събрание. Искахте…. Да, да, ама – не, г-да българи, избрали чужбината за своя родина.

Още по темата

Е, дойдохте, преброихте се и колко се наредихте пред парламента – стотици, а бяхте хиляди в мрежите, или пък греша?

И не Ви се получи, защото нямахте генерална идея, за разлика от братята румънци, които искаха да покажат на Европа, а и на света, че корупцията не е синоним за Румъния. А Вие какво искахте – заложници, кръв и метеж (четохме в социалните мрежи – бел.ред.)!

Съветвам Ви да си викате там, където живеете, в подредените Ви демокрации, имаме си достатъчно гласове и у нас, които да търсят промяната.

Викайте си на разваления български, които сте позабравили, щото нали – живеете от месеци, година, две, 10 извън пределите на родината, далеч от майки и бащи, които виждате по скайпа, защото Ви е скъпо да си дойдете. Или пък си идвате, веднъж за моренцето, или пък за коледната питка с късмети на баба Ви.

Разберете едно: Месии не ни трябват, имаме, а и имахме достатъчно през демократичния ни преход, не е нужно да ги изброявам, нали?

Трябва ни здрава работа, а не кресливи призиви за саморазправа с властта, защото властта сме ние. Ние я даваме, ние я взимаме – на избори.

Пък Вие, г-да българи – чужденци, стойте си там, в новите Ви подредени родини, мийте чиниите им, чистете домовете им, слугувайте им чинно, но не ни поучавайте как да живеем, кой да ни управлява, как да ни управлява. Ние знаем и можем. Доказвали сме го!

И пак за румънците – с ясна цел, постигаш успех, а за чужбинските българи – отправната точка коя е? Видели са хубавия живот на запад, имат ясна представа за него, но им е пълна мъглата с какви методи да го постигнат тук, в родината им, България. С крясъци няма да стане, знаем, защото кресливите после стават най-крадливи.

Хайде, прав Ви път! До скайп, или пък до Коледа…

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


901
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
553
4
 
10
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Събраха се, повикаха, бутаха и нищо не постигнаха - "БЕЗГРЪБНАЧЕН СТРАХ*ЛИВЕЦ" И БЪЛГАРСКИ ЖУРНАЛИСТ СА ЕДНО И СЪЩО НЕЩО. ПО ПРИНЦИП В *** БАЯ НАРОД НЕ ВИКА ЗА ПРОМЯНА ЩОТО ПОПАДА В КАТЕГОРИЯТА "ПРИБЛИЖЕНИ" НА УПРАВЛЯВАЩАТА МАФИЯ - ТАКИВА СА МВР, НЕК, ЕСО, И ЩО СЕ СЕТИТЕ ДЪРЖАВНО. НАКРАЯ В *** ЩЕ ОСТАНАТ САМО ТЕ И ДЪРЖАВАТА ЩЕ КОЛАБИРА
552
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 573 ти не си във ред. Колко богомили са избити? двадесетина човеак и около сто души прогенини. И с това обясняваш падението на цял един народ.
551
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименФренската революция премахва ФЕОДАЛИЗМА,много хора се спасяват от оковите на феодализма,почти цяла западна Европа.С Октомврийската революция се премахва също феодализма и царството,създава се едно хуманно общество,в което се създават блага от народа за народа и всички хора за задоволени и осигурени,без изключение,няма бедни.За английската незнам нищо,затова не мога да ти отговоря.
550
0
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
ми не братле, от Биволъ са им се обадили за инцидента, видяли са журналистическите им карти, разбрали са, че те са подали сигнала, който бива разследван. Няма как да са престъпници. Не, не вървиш, пробвай пак по-фокусирано :))
549
4
 
6
 
! Отговори
Симо преди 5 години
при вас не остана нито лювоб, нито милост а за знание и технологии ... е че вие сте по сле и от Африка вече ... нищо нямате нищо неможете сами, прости сте и затова изгонихте знаещите и можещите!! а софиянци сте мърлячи до един, мизерни злобни и страхливи, най долната пасмина сте! Нямате идея какво са ви замислили тези дето ви управляват, но на мен Бог ми каза. забравете Ванга и купищата врачки щото съдбата на народите се управлява и променя в движение от Бога. Ако сте зли злото ви настига на път
548
4
 
2
 
! Отговори
лицемерие преди 5 години
Много е странен подходът на "революционерите". допреди малко искаха да разстрелват журналинисти, а сега се обявиха в защита на журналистите. Много шизофренон държане. Освен това подкопават авторитета на МВР, т.е. вие индиректно сте зад мафията.
547
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
584 - а защо да не ги задържат? като са журналисти да не са сто кила? какво са правили на местоспрестъпление? може да са журналисти и пак да са престъпници? може да не са истински журналисти? третирали са ги като заподозрени.
546
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименСтига си писал глупости,бе,навсякъде хората си протестират нормално,съдят се нормално,а не като този концлагер в България в който всичко и цялата власт+силови служби е концентрирана в един човек.
545
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
искам някой да ми посоич големи "успехи" на АНглийската, Френската или Руската революция.
544
1
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
полицаите са действали по процедура - минава, но за по-плитките главици. Останалите ще се запитат защо след като са разбрали, че са журналисти, са ги задържали още часове. Плитко, колеги, плитко и пошло. Иванчева веднъж, Иванчева втори път, накрая господарите ще ви сменят, че много се омацахте
543
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да плачем спокойно. вече 35 години се моля някой да се сети да махне двойното гражданство.
542
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не е истинат - ОФнюз и много медии отразиах ареста. Шефа на ГДБОП даде интервю че не не се чувства виновен, че журналистите не са повееч от граждани, че те са се намирали на местопръстъпление. И полицаите са действали по процедура.
541
2
 
16
 
! Отговори
месара преди 5 години
алтернатива на протестите са примирението и бавната смърт. Овченаселението направи своя избор вчера от диваните.
540
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хайде да се преброим - които смята че има нужда, неот промяна, а от РЕВОЛЮЦИЯ да цъкне на минус, а който смята че няма нужда от РЕВОЛЮЦИЯ - да цъкне плюса.Промяната за мен минава през нова партия и избори.
539
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едниственото което постигат революциите е кръв, насилие, бятство на инвеститорите от страната, големи заеми, мораториуми, финансова нестабилонст, фалити на компании.
538
13
 
0
 
! Отговори
тонката преди 5 години
хайде да се преброим - на който му харесва живота в страната и смята, че няма нужда от промяна +, който смята, че герберазмът ни убива -
537
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 575 - диктатура не знам дали се сваля с демокрация, но всички знаем резултатие от революциите.Френската ревоюлияц . Дадени са луди пари на няколок човека да направят ревюлицята .Цената на хляба скача безбожно. за едан година - 5000 гилотинирани, кръвта се лее, няма хляб. После - директория, идва БеднотияРусия - милиарди наливат германците в Ленин. Резултата е известен. за Кромуел да пиша ли? Връща се монархията!
536
5
 
9
 
! Отговори
Симо преди 5 години
не пиша от много време тука но сега няма как да се въздържа!навремето избихте Болярте, после една част от Богомклите а останалите Богомили изгонихте, и България за наказание беше под турско 500г!!! все гоните умните и добрите, сега гоните пак свои които наричате предатели, чстачи и гастербаитери, и те бачкат като вас но живеят в свободни държави и по добре от вас. след сегашното гонене ог пак ще ви накаже... на мен Той ми каза че ще стане тежко в България за живеене, много тежко и трудно ...
535
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искам да видим как е вСАщ, защото всички бягат в САЩ, а никой - в Русия.В сащ САМО американци имат право на глас и избират САМО американец за президент. Щом се родиш там - ти си американец.
534
3
 
6
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
диктатура не се сваля с избори, приятелчета наивни. Направи структури (откъде пари, парите са у герб от вашите данъци), ходи на избори и после Цецо наглася резултатите с чувалите бюлетини. Ако чакате на избори, ще изкарате до Борисов 5-6,докато ман галите ви изядат с парцалите. Ама трябва малко мислене, не само плюене