Казармата: Да я бъде ли? А ще реши ли проблемите на БА?

Патриотите дават за пример Гърция – в криза, а поддържа казармата
Обновена: 18 сеп 2018 21:47 | 18 сеп 2018 13:15,
226

Бивши военни поискаха връщане на задължителната военна служба. От Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва предлагат да бъде проведен референдум, на който да се реши въпросът.

Инициативата е била лансирана по време на конференция за доброволната казарма в Казанлък, в която участие взе военният ни министър Красимир Каракачанов.

Още по темата

"Причините за премахването на казармата в България са неизвестни. В никакъв случай обаче не може да става въпрос за държавни съображения. Дори никой никога не попита българския народ какво мисли за това", коментира пред Bulgaria ON AIR народният представител от "Обединени патриоти" Борис Вангелов.

Той изрази мнение, че казармата непременно трябва да бъде възстановена. И даде за пример южната ни съседка Гърция, която въпреки тежката иконимическа криза, в която се намираше, успяваше да поддържа наборна военна армия.

"Не всички бивши военни са съгласни с подобен подход за решаване на проблемите на армията. След като България се присъедини към НАТО, се разбра, че за да участва в съвместни операции, трябва да има изключително добре подготвени войници. Наборната военна служба у нас обаче не може да ги осигури", каза бившият военен представител на българия в НАТО ген. Съби Събев.

Той обясни, че именно това е причината към днешна дата само 6 държави членки на НАТО да поддържат наборна военна служба.

"Много страни предпочитат да вложат в подготовката на един отлично подготвен кадрови войник, вместо както би се случило в България - с недостига на средства да разпиляваме ограничения военен бюджет за нещо, което няма да донесе реални обратими способности, които във всеки един момент да могат да бъдат използвани", отбеляза ген. Събев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
2
 
10
 
! Отговори
ОТКРАДНАТА МЛАДОСТ преди 5 години
в името на едно тъмно светло бъдеще!
150
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ззздемек ти си се провалил с възпитанието на 22-годишния ти син и искаш да има казарма че тя да ти го възпитава? Такива като теб заслужават синовете им да им носят зетьове у дома...
149
5
 
17
 
! Отговори
х преди 5 години
нещо не разбрах, ужким доброволна па след това задължителна ....тези *** сигурно ни мислят за луди - ако народът иска да ходи в казрмата защо ще е задължителна тогава !?аз бяь 2 години и 3 месеца в казарма - унижения, чутовна глупост и простащина, мръсотия, животински условия за живот без елементарна хигиена и полу-затворнически порядки - така съм я запомнил аз казармата !
148
5
 
13
 
! Отговори
48 преди 5 години
Седнали шапкарите да превъзнасят и пренасят в днешно време архаични казармени порядки.Пълни глупости на квадрат!Каракачанова демагогия за печелене на гласове,в която убеден съм и той не вярва,защото е завършил университета.Нужна е високотехнологична професионална армия!Нищо повече!Възпитавала казармата с тъпите *** и полуграмотни офицери,които сега вземат високи пенсии.За какво?Кога и от кого са ни защитавали като бащите ни например?Я се разкарайте с недомислията си!
147
0
 
14
 
! Отговори
Тъпи преди 5 години
Да видиме на кои са задължени да отиват на военна служба .!00 % съм сигурен че нито един син (дете) на политик ,мафиот,чуждестранни капиталисти киото забогатяват в България и други връзкари няма влязат в казармата .И пак ще има присвояване на суми за казармите .
146
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано обявим война на Швейцария за да ни окупират! Даноооо, данооооо
145
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ахааа, търсят нови държавни хранилки за ***. Парламенто и общините стават тясни.
144
0
 
8
 
! Отговори
явер преди 5 години
Каракачанката била ли е в казармата ?
143
13
 
8
 
! Отговори
стар капрал преди 5 години
казарма трябва да има за да е има България
142
20
 
10
 
! Отговори
ззз преди 5 години
Преди с две ръце бях за махане на наборната служба. Днес 25г. по-късно, бащана 22г. син, съм с две ръце за връщането и.За съжаление няма как да стане!Днес децата ни не знаят какво е НЕ, ТРЯБВА, НЕ МОЖЕ и т.н. и за съжаление научават това по най-трудният начин, правейки труднопоправими грешки в живота, а преди казармата за няколко седмици те сваляше от облаците на земята.Да не говорим, че тя даваше и работа и професия на муpгавитe ни съграждани.
141
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каква казарма, кой луд ще застане да защитава интересите на липсващата държавна и държавност. Кой ще се жертва за разни шведци, олигарси и подобни ***. Да идват да ни превземат, та дано накрая се видим с държава.
140
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Простотия до шия... Училищата затъват... Децата- със сбъркана ценностна система с батално прoсти и мързеливи родители. Всеки оправя държавата пред телевизора си. Всеки гледа да направи дребна далавера- я да краде ток и парно, я да скрие някоя осигуровка под масата. Седнали за казарма да говорят. Видимите резултати от задължителната казарма преди години- народ без образование от дребни тарикати и дебели шембаци, окичени със злата и препасани с анцуг "Адидас", возещи се на 20-годишни BMW-та.
139
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По- добре да направят по-добре платена професионална армия, а не скъпоструваща неефективна донаборна армия.
138
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да създадем армия по римските стандарти. Огромни щитове, къси мечове, сандали и лъкове. Ще превземаме всички армий по света защото те ще се заливат от смях като ни видят и няма да могат да се сражават.
137
1
 
14
 
! Отговори
Когато, преди 5 години
ако станем държава, тогава ще лаете, че искате армия. В момента това е територия, разпределена между мутро-милиционери и като такава не считам, че трябва да я защитавам от външен агресор. Даже се чудя, дали не е по-добре да дойде някой такъв и да изрине цялото стадо "феодали". Едва ли ще е толкова *** и алчен, колкото сегашните местни.
136
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** и старшините ще бъдат на почит Нооооо - под кръгла шапка акъл не търси. Много стара и вярна поговорка. Армията ни ще бъде от войници със сандали, къси гащета, елек от овча кожа и калашник от 50та година. На един войник автомата а на другия патроните/пълнителите. Това е възможно за сега, нищо повече.
135
1
 
21
 
! Отговори
малиии прости хора . преди 5 години
1. Полицията да пази закона и реда .... да си спокоен за дома си ...2. работиш яко и започваш да си харесваш родината .... и ти става скъпа ....3. Появява се и държавата ... ей сега вече може да се говори за армия .... в БА и преди си беше арена на висша простотия .. а сега с чалгата направо по-добре да бягаш надалеч !!!
134
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкембе Войвода знае че държавата няма пари да възстанови казармата. Приказва ги тези приказки за евтин популизъм, барем някой се излъже да гласува за тях другия път. Все едно слушам ДПС да приказват за възродителния процес.
133
2
 
31
 
! Отговори
Развален грамофон преди 5 години
Писна ми да слушам марионетките от вмрото и сие, колко хубаво било да има казарма. е, и какво като съм служил- освен регулярната простотия на шапкарите, плюс загубата на година и половина, нищо хубаво друго не остава за казване. Който иска да служи- моля, има си достатъчно начини да се доказва в тази област. Какви вмрота ще ми казват какво ще правят хората. Че те точно тези, които настояват за наборна казарма- точно те вероятно не са служили. Или ако са, са били най- големите скатавки.
132
2
 
3
 
! Отговори
Teen мекотело до 136 преди 5 години
Да се видим на ринг? Залагам 500 кинта.