За единия надник... Протестър пита: Къде е гражданското общество?

Серия от референдуми ще последва протеста на българите от чужбина
18 сеп 2018 09:10,
395

Трети ден на протест в София, обявен като "Протест на българите в чужбина". В 12 часа протестиращите се събират пред сградата на Народното събрание, а в 17:30 ч. ще направят шествие до Министерския съвет.

Те искат оставката на правителството, провеждане на референдуми по швейцарски модел и въвеждане на електронно гласуване.

Още по темата

"Следващата седмица започваме да инициираме референдуми и няма да се спрем. В България никой не иска да изгуби личната надница и да се отдаде на обществения интерес", посочи пред Bulgaria ON AIR един от организаторите на протеста Росен Миленов.

"Борим се за конкретни неща, които сме входирали преди седмица в Министерския съвет, Народното събрание и Президентството. Документ от 30 страници - описани са исканията, описани са и стъпките. Законодателната и изпълнителната власт вече 30 години служат на частния интерес. Искаме институти на отзоваване, да се влиза във властта по други правила. Искаме премахване на естествените монополи, искаме експертно правителство...", обясни Миленов.

По думите му протестът е уникален, тъй като исканията на демонстрантите са конкретни. Росен Миленов подчерта, че не искат премахване на партиите, а публичните средства да се разпределят от всеки данъкоплатец.

PR експертът Соня Момчилова посочи, че симптомите на болното ни по думите ѝ общество се виждат по-ясно отстрани. Тя не смята, че има режисиране на протеста, но не е убедена, че това е пътят за постигане на промяната.

"Добре звучи да няма партии, на всички ни се иска да се избавим от познатите стари муцуни. Само че един косъм ни дели от анархията. Чрез избори е начинът, чрез който ще можем да отвоюваме гражданските си права", посочи тя.

Момчилова обаче отчете, че подобни протести и искания ще разместят политическите пластове в страната.

Според нея въпросният протест е изиграл ролята на лакмус за болезнени процеси в обществото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


395
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
306
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Впрочем няма държава в ЕВропа (с изключене на Турция, но е спорон колок е в ЕВропа) да няма демографски срив. Примерът ти НЕ Е УДАЧЕн . населението на цяла ЕВропа застаряав и точон затоав баба Меркел повиак арабите.
305
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СчетиТи мислиш ли изобщо, или това нещо ти е непознато. Трудно е май, а ? Плещите врели-некипели без грам мисъл. Колко гънки имаш ?
304
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
310 - ти не си нормален. Първо геноцид е нещо съвсем друго. това значи да напъха хоратав конлагери или да устрои клане.За демографски срив в никоя страна по света не се носи отговорност. Това което ти искаш отговроност за неправилана политика, но това е НЕЗАКОННО, защото решениеята на министрите са гласувани от Народно събрание, а според закона няма колективан отгворност -обратноот е Народен съд
303
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези "фалшиви георои" с видими психични отклонения могат ли да кажат и ДОКАЖАТ какво са учили, какво и къде работят, с какво са допринесли за държавата преди и след като са я напуснали. Явявят се и щели видиш ли ти да ни спасяват. КОЛКО МИЛО ! Ние плащаме данъци - ниски може би, но си ги плащаме, а те ??? БЕЗОБРАЗНИ палячовци !!! И вместо да цъкате минусчета ОТГОВОРЕТЕ МИЛИЧКИ. Не можете ??? Знаех си........................................................................................
302
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лично аз считам че най-умното нещо на горанов е, че иска да влезем в ЕВрозоната и да имаме евронадзор над ОЩЕ 4 големи банки. личи си, че корпоративните босоев са недоволни и затоав са викнали на помощ протестъри. Да ни изкарат от Борда, да има хиперинфлация, дълговете на Пеевски 4 милиарда и Прокопиев 300 милиона да станат хартийки.
301
2
 
4
 
! Отговори
Счети преди 5 години
Някой да е поел политическа отговорност за геноцида над българското население ? Някой да е поел политическа отговорност за хилядите загинали в катастрофи, от "качествено"лекарско лечение и "здравословно" хранене ? Някой да е поел политическа отговорност за дискриминацията на българина в собствената му държава ? Когато ми посочите поне един български политик, който лежи в затвора, тогава ми говорете за политическа отговорност !
300
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе не монго да разбера каков сега сте гракнали и срещу еврото? като отидете в държава от ЕС с левове ли плащате? който иска да е част от международният пазар губи част от независимостта си. въпросът е колко е голяма тази част.
299
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БЪЛГАРИ БДЕТЕ ДА НЕ СЕ ПОВТОРЯТ ОНИЯ 12 БАНКИ И ДРУГАТА ТАКАВА 2014- ИМАМЕ ДЕЦА!
298
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
304- ТИ НА КАКВО СИ- А МОЖЕ БИ СИ ОБЪРКАЛ ДОЗАТА
297
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ ИСКА ДА ВЪРНЕ РОДИНАТА МИ В 2013 Г- КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ, ДНЕШНИТЕ ОЛИГАРСИ, КРУПНИ КАПИТАЛИСТИ НАРЕКЛИ СЕ ГРЪМКО СОЦИАЛИСТИ- НЯМА ДА ОСТАВЯ *** КОИТО ЗАРОБИХА РОДИНАТА МИ С 4/5 МИЛИАРДА 2014 Г ПАК ДА ГО НАПРАВЯТ ОТНОВО ИМАМ ДЕЦА.
296
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди да влезем в ЕВрозоната, където МНОГО СТРОГО ще наблюдават нашиет банки не трябав и да мислим ад махаме валутният борд .най-големиет застъпници за махане на валутният борд са И.Прокопиев - който исак дългът му от 300 милиона към държават да се обзцени при една хиперинфлация -е Пеевски, който иска да се обзцени дългът на КТБ. те напират да махнем борда
295
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Валутният бор е много полезен. Ако всичик баник бяха под валутен борд - а не само БНБ - нямаше да има КТБ. както се окааз не можем да си управляваме финансите. Аржентина махна валутниет борд след 10 години стабилност и я връхлетя хиперинфлация от 4000 процента
294
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВА БЕЗ ПАРТИИ- КРЕДИТНИТЕ МИЛИОНЕРИ- ЕДРИ ОЛИГАРСИ- КУПИЛИ СИ ПРОТЕСТИРАЩИ.
293
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Експертният министър не носи политическа отгвороност, за разлика от партиият. Партиянт министър може да го накаже партиният му лидер. Експертният менистър си грабва шапката и си заминава.
292
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И СЛЕД ТОЗ КОНВУЛС КОЙ ЗАВРЯ РОДИНАТА МИ ВЪВ ВАЛУТЕН БОРД.
291
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
295 - добер с какво ще смениш партиите?експертното правителство за да дойде то отговаря пред Парламента, а той е съставен ПАРТИИ. Освен това ЕКспертното правителство е признак за безотговороност. Всеки ще си имие ръцете и ще каже - аз съм Експерт. Дянков бе пример за рядко некадърен финансов министър
290
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
време е мухалобоико и опитомен паричен фонд да се изметът на бунището
289
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ ЛИШИ БЪЛГАРИЯ ОТ САМОСТОЯТЕЛНА ПАРИЧНА ПОЛИТИКА- ДЕМОКРАТИЧНАТА ЛЕВИЦА.
288
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОЙ НАПРАВИ 3000ЛВ 1 ДЛ- ДЕМОКРАТИЧНАТА ЛЕВИЦА.
287
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз за каквато управленсак програма съм гласувал се изпълнява - увеличение на заплатите три поредни години с по 50 лева, докато 2020 стане 600 лева, също и увеличение на пенсии вееч втора поредна година. повееч инфраструктурни проекти.Повееч пари за наука и образование. повече пари за армията. ти за какво си гласувал - не знам.