Четирите деца на Боряна: Усмихнати, със стих на уста, макар и на улицата!

Баща им ги гони от жилището им, майка им спи на пейките, но не се предава
19 сеп 2018 18:00, Екип на Dnes.bg
28
Четирите деца на Боряна: Усмихнати, със стих на уста, макар и на улицата!
Снимка: Facebook

Четири деца и тяхната майка останаха на улицата, след като бащата ги изоставил и прогонил от дома им. 29-годишната Боряна, майка на малчуганите, е била принудена да спи по пейки, докато намери подслон за децата си.

Малчуганите са на 3, 4, 5 и 7 години и въпреки трудностите, пред които се изправят толкова малки, се усмихват и рецитират стихотворения.

В дома им дълго време не е имало обзавеждане, храната не е стигала, а майка им трудно осигурява и елементарни условия за живот.

"Боряна работи в цветарски магазин и е принудена да взема децата със себе си, за да не ги оставя сами. Най-голямото дете чисти, готви и пере, за да помага на майка си. Децата са изключително умни - рецитират стихотворения и имат буден ум. Знаят, че животът им е труден, но се усмихват", разказа пред "България Днес" Джоана Нуамеруе, която разпространи в социалните мрежи историята на 4-те изстрадали деца.

След публикацията й десетки хора започват да даряват дрехи и покъщнина, които до тогава Боряна и четирите й деца нямат.

За щастие, най-голямото дете е вече записано в първи клас и добри хора са осигурили дрешки на детето. Съвсем скоро и малките ще тръгнат на детска градина, което за съжаление означава допълнителни разходи.

"Надявам се историята им да достигне до Столичната община и да се задействат, осигурявайки им общинско жилище. Те ще си плащат наема, а освен това са чисти и спретнати. Благодарна съм, че много хора се отзоваха, но имаме още с какво да помогнем на тези изстрадали хора", добави Джоана.

Тя е разкрила сметка, на която всеки, които иска да помогне на децата:
BG82 PIRB 8003 4606 5237 28
Джоана Нуамеруе

Сметката е на нейно име, като Нуамеруе гарантира, че ще снима и прави отчет на всеки преведен лев, за да е прозрачно всичко, като пълен отчет дава в създадената Facebook група.


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
0
 
! Отговори
lp преди 5 месеца
До Жена Коя сте вие, че да наричате една МАЙКА с най-долната обида "***". Първо се вижте в огледалото и след това говорете за другите жени.Вие сигурно сте стара мома, която няма деца и сигурно не знаете какво е да си майка.Мислите се за много "морална", нали?Според вас една жена трябва да си остане девствена за цял живот и да не роди деца така ли?Нямате никакво уважение към майките.Едно време нашите баби също са раждали мн. деца, но не са ги наричали к рви.Те са били МАЙКИ.Такава сте вие
23
2
 
8
 
! Отговори
не е мислила Боряна преди 5 месеца
Не я разбирам тая жена. Бедна е, защо й са били 4 деца? В нейният случай не са близнаци. Как не е усещала,че бракът й не е стабилен и всяка година раждала дете? Един път хората дарили да кажем стари дрехи,ама то не може така вечно.Родила е деца, които нямат шанс, не само ще страдат, но скоро ще станат жертви.Знае,че като цветарка взема минимални пари и че няма собствен дом.Децата се радват защото са още малки и не знаят какво ги чака. Не е правилно да кара 7-годишното си дете да й пере и чисти.
22
2
 
2
 
! Отговори
до анонимен преди 5 месеца
Проверете си закона - ако майката няма жилище, обитава това на бащата, дори и да се води на негово име...
---------------

Не съвсем така...
Ако, например двойката живее на семейни начала, но без официално сключен брак.
Ако, бащата не признава бащинство.
Ако жилището е придобито (напълно изплатено) преди брака или е било дарено от негов близък.
Ако, има сключен предбрачен договор.

А, в случая ми се струва, че дори не става дума за връзка и на семейни начала, просто времена връзка
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Пак ли гражданите да дават?! А къде е скапаната ни държава? Нали сме велика страна с много древна история! Чушки на ламарина!
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До Анонимно 20 А кой ще те храни АКО ни изчисти бе ***
19
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
като ви чета по-долу коментарите български тъпоъгълни ...
много добре прави природата като ви изчиства от лицето на земята
18
1
 
10
 
! Отговори
Lan преди 5 месеца
Много сълзливо, но фактът, че някаква иска пари за някакви деца, които дори не са нейни е доста съмнителен! След като майката е пълнолетна и със разсъдъка си, не виждам смисъл сметката да не е на нейно име! Добре е журналистите да си проверяват информацията преди да публикуват подбни новини.
17
2
 
23
 
! Отговори
анонимен преди 5 месеца
Проверете си закона - ако майката няма жилище, обитава това на бащата, дори и да се води на негово име до 18-та година на детето. Нека каже адвокат, но законово по-скоро тя може да го изгини дори от негов дом
16
12
 
4
 
! Отговори
Бай Хой преди 5 месеца
Да пробва да направи още няколко деца, може положението да се подобри.
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А, къде е Държавата, социалните държавни институции, грижата за детето под мъдрото ръководство на бат Бойко&Авери от Герб??????
14
10
 
9
 
! Отговори
Мъж преди 5 месеца
До Жена

Никой не иска старо на повече от 25-26 години вече са стари жените, ти се образовай ако искаш и до 40, ама тогава само някой 60 годишен най-много да ти се навие.
13
7
 
2
 
! Отговори
Трол преди 5 месеца
Само си мисля за бъдещето без да съм Ванга, сега "със стих на уста", утре с маска на уста в нечий чужд двор.
12
36
 
5
 
! Отговори
Жена преди 5 месеца
Първо се образоваш, създаваш кариера, създава нормално семейство, с дом, кола и т.н....
Тогава вдигаш краката и се плодиш, разпоретино!

На куче давам, на такива като теб , НЕ!!!
11
37
 
2
 
! Отговори
! преди 5 месеца
Стига глупости. Хиляди са многодетните майки от ромски произход но за тях държавата не прави нищо но щом една многодетна българка иска жилище общината трябва да и го даде. Това е расизъм. България трябва да е истинска толерантна държава и трябва да осигури първо жилища за ромските деца а после за всички останали, в противен случай заприличаме на комунистическа България която 45 години тероризираше ромският етнос и насила принуждаваше ромите да ходят да работят. НЕ НА КОМУНИЗМА И РАСИЗМА.
10
1
 
30
 
! Отговори
Браво преди 5 месеца
Но майката е на 29 години, не е луда, което означава, че е достатъчно голяма и може да си има собствена сметка и парите да се привеждат директно на нея. Не бих направила превод към сметка, която не е на нуждаещата се пълнолетена гражданка.
9
3
 
7
 
! Отговори
До 1234 преди 5 месеца
Бащата ги е напуснал, отделно са им взели жилището. Бащата не е останал в жилището. Написано е така за да вземеш отношение към баща им.

Научи се да четеш с разбиране, човече, иначе журналистите ще те въртят на пръста си като пълен балък. . .
8
33
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Куччка, раждала си, ще си гледаш!!!
7
11
 
11
 
! Отговори
Яна преди 5 месеца
На 29 години - 4 деца ?!!!!!
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До баба мара

Тия явно не са от подходящата боя за да си заслужават усилията на БХК
5
1
 
20
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
бхк кьде е нали е защитник на бедните и слабите