Социални мрежи ни събират, социални мрежи ни делят

400 000 български емигранти членува в онлайн група
22 сеп 2018 10:00, Петя Славова
22
Социални мрежи ни събират, социални мрежи ни делят
Снимка: Reuters

Facebook се е превърнал в държава на 400 000 български емигранти. Всеки пети българин зад граница членува в онлайн група, която му помага по-лесно да се справи с културните различия в страната, пише "Монитор".

При 2 милиона съграждани, който живеят в чужбина 376 248 членуват в различни групи: Българи в Испания, Германия, Англия и т.н.

Живеещите в ЮАР, Канада и САЩ също използват Facebook, за да бъдат по-близо до българското, както и да си дават съвети - правни и културни различния между родината и новия им дом.

Няма страна от Европейския съюз, в която да живеят нашенци и да не са си направили своя мини социална общност.

Някои от тях дори са разделени на региони, като Българи в Западна Гърция, Източен Лондон.

С регионалните групи членовете им достигат до 841 747. Има и такива, който събират на едно място всички родни емигранти – там предимно се обсъждат политически и икономически теми.

.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Социалните мрежи са само *** , луди и шизофреници..Има поговорка Евреите пращат лудите на революция - да ги изтрепят.. Сега ги пращат в социалните мрежи - да не пречат с лудостта си на нормалните..
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има толкова брутално глупави българи навън, че направо ти пада IQто на отрицателни нива, като ги слушаш. И се питаш - Нима има от тези хора в България ? Не е ли по-добре, че имаме много емигранти, а подобни *** са първите, които напускат ?
18
2
 
11
 
! Отговори
Идеалист преди 5 години
Социалните мрежи главно ни шпионират, агитират и изглупяват!
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа, разбра се, че са същите. Слушат Кали и Глория, пият ракия по цял ден, работят на минимални заплати, толкова за глуппави, че не могат да се изразяват правилно на български, имат осъдителни присъди, псуват като каруцари и смятат за нормално, да си бият жените ...
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Започни някаква кариера и се премести в малко по-добър квартал. Гарантирам ти, че българите, който са там, нямат нищо общо със клишираният мияч/шофьори/фабрикант, който се прави на господ бог, не познава никого и само ръси псувни."Aз пък ти гарантирам, че са почти същите. Да, има някаква разлика, но нищожно малка. Познавам хора, които в България взимаха около 6000 лева всеки месец и пак заминаха в чужбина. Обаче в България си бяха бoклyци, в чужбина също си останаха такива. И др. примери.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4ГЛупости ... Не повече от 20 000 са българските емигранти... САМО ОТ МОЯ ГРАД, ГЛАВО ЗАГУБЕНА !!!!!!! От 9 милиона, 90-та, станахме 8 милиона 96-а. Искаш да ми кажеш. Имаше по средно 70 000 деца раждани на година. Искаш да ми кажеш, че за 7 годни, са се родили 490 000 деца, но сме останали с милион по-малко ? Демек над милион Българи са умрели за този период ? Нали познавам превозвачи от тогава - Автобусите им навъртаха 500 000 км на година. Нямаха празни места с месеци.
14
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 12Започни някаква кариера и се премести в малко по-добър квартал. Гарантирам ти, че българите, който са там, нямат нищо общо със клишираният мияч/шофьори/фабрикант, който се прави на господ бог, не познава никого и само ръси псувни.
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Търся държава в която няма нито един нашенец,за да се преместя там ,далеч от злобата и завистта."Премести се в Турция. Нациолалистите с фашистко възпитание нали все разправят, че "истински българин няма да отиде да живее при 'джaгалите' в Турция"
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам доколко българите - емигранти са приятели в нета,но в реалността освен да си правят мръсно ,на друго не са способни.Търся държава в която няма нито един нашенец,за да се преместя там ,далеч от злобата и завистта.
11
5
 
6
 
! Отговори
мен преди 5 години
Не ми пука за родоотстъпниците. Притеснява ме неграмотната журналистка писала статията.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се има предвид, че и аз смятам да емигрирам!
9
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си припомним и за ония дедо от Сидни Ав$тралия...
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Хихихи .... Да, разбира се ! Между 180 000 до 300 000 души са само в Испания. Почти 100 000 са в САЩ. В Англия, псотоянно живеят около 100 000 души. Във Австрия са 30 000. Наближихме половин милион емигрирали, а сме посочили едва 4 държави. После провери как стоят нещата в Германия, Бразилия, Аржентина, Скандинавието, Русия, Полша, Чехия, Канада ... И ще около 60 други.
7
1
 
16
 
! Отговори
Бончо Вехтата Мaцтия преди 5 години
Братя Галеви в коя група във Фейсбук членуват? За един преател питам.
6
3
 
11
 
! Отговори
Однако преди 5 години
До ФукуямаВ наше време понятието "чета с предател" е отживелица. Днес всеки член на онлайн група във Facebook собственоръчно си съставя досие като го илюстрира с множество снимков материал. Свещена простота! Всеки сам си е чета с предател.
5
2
 
14
 
! Отговори
Фукуяма преди 5 години
Двама българи си е вече чета, а трима българи , чета с предател. Не ми се мисли в тия групи кво е.
4
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде ги видяха 2 милиона емигранти?От разлика между смъртност и раждаемост сме намалели с 1 милион.При 9 милиона през 1989г.Сега сме 7 милиона.Значи остават 1 милион емигранти и то заедно с 400 хиляди турци и поне 200 хиляди ц.иган.и.Значи българите емигранти са не повече от 400 хиляди.
3
5
 
6
 
! Отговори
Однако преди 5 години
До Велико ТърновоКаква ярка демонстрация на интелектуална недостатъчност.
2
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
do 1 Велико олигoфренче, че бащата на Радев е виновен на кръговото е ясно, но защо пишеш лъжи? Тоя с моторчето се блъсна странично в колата на Радев, а след това човека слезе от колата и отиде до него да види дали е добре. Тъппак герберунгелски, даже има клип в нета.
1
26
 
16
 
! Отговори
Велико Търново преди 5 години
Най - големият разединител на нацията е *** румен радев, пенсиониран самальотчик под чехъла на *** нинова - техноимпекса, чийто баща сгази като куче с мощния си Мерцедес E55 AMG един пенсионер и дори не благоволи да слезне и да му помогне, а побърза да инструктира своите хора по GMS а как да накиснат пострадалия човечец! Да не пропускаме и Промяната на Радев, при която хората гинат като лабораторни мишки, катастрофи, скъпотия, инфлация, криза, бедност, мизерия, нищета, безработица!