Захариева горда: Първи сме в ЕС по жени в IT сектора

Хората са доволни от жените в родната политика, похвали се тя в Канада
23 сеп 2018 13:00, Красимир Ангелов
161
Захариева горда: Първи сме в ЕС по жени в IT сектора
Снимка: БТА

България е на първо място в Европейския съюз по дял на жени в IT сектора, похвали се вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

У нас 30 процента от специалистите в бранша са жени, при среден процент за ЕС от 16 на сто, отчете родния дипломат №1. С този пример Захариева илюстрира пред първите дипломати дами от целия свят възможностите, които в България се предоставят на жените дори в традиционно мъжки сектори, съобщава пресцентърът на МВнР.

Първата по рода си среща на жените външни министри се провежда в Монреал, Канада. По време на нея Захариева посочи още, че политици, като председателя на Народното събрание, кметът на София, българският еврокомисар и вицепрезидентът на страната са жени, и хората са доволни от работата им, "въпреки че все още 55 на сто от съгражданите ни искат президентът да е мъж".

Българският вицепремиер посочи още, че в дипломацията често жените са по-добри преговарящи и целта на политиците трябва да е промяна във възприятията и при жените, и при мъжете, и те да работят заедно за равнопоставеност на половете.

Според нея "когато овластяваш жените и им даваш достъп до запазените за мъжете територии, печели икономиката и държавата като цяло.

Доказано е, че ако всички жени и момичета се включат активно в икономическия живот, на годишна база БВП в света ще нарасне колкото е БВП на Китай и САЩ заедно, отчете Захариева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
2
 
! Отговори
до 103 преди 5 години
не се кахъри, белият и хетеросексуален човек ще му намери цаката, макар и да са малцинство.
101
2
 
7
 
! Отговори
1111 преди 5 години
в едно съм сигурен като останат само Африканци и Ислямисти, то тогава вече е 100% очевидно, че генетичният код на Нютон, Волтер, Левски, Вазов и т.н. е изтребен от лицето на Земята!
100
3
 
2
 
! Отговори
до 100 преди 5 години
то откъде си сигурен/а в това?! може ли докажеш, че генетичният им материал е изчезнал от лицето на земята?!
99
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Захариева горда: Първи сме в ЕС по жени в IT сектора"---И последни по раждаемост ... Нямам предвид фауната от "обособените" махали.
98
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вазов, Ботев и Левски няма наследници ... Ще кажете ли нещо и за тях ?
97
2
 
7
 
! Отговори
ЕС-осовец преди 5 години
захариева е умна и красива, по-по-най-най- като всичките ви лидери начело с рапоня, а вие сте грозни и *** офцъи работещи като робе на плантация, за да им осигурите прекрасен живот! системата е добра, но само за тях!!
96
6
 
3
 
! Отговори
произход на видовете преди 5 години
акъл на амеба, тяло на човек, що е то? съвременните български мъже и жени!
95
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалкто е, че трудът на много хора, който са открили и допринесли за развитието на човечестовто, отива не само за техните, но и за чуждите деца. Време е за деление. Не може да продължава така. Милиради, на гърба на милионо. Ранд, накрая ще се окаже права.
94
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото по-скоро се свърши със сегашния етап на човешкото развитие и се премине към слдеващия, толкова по-добре.
93
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 82Брей .То ако предците ти така мислеха,нямаше да си жив.Каквото и да правиш,няма нищо по-важно от децата.Ще го разбереш рано или късно.
92
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОК, ново 200 - ще лъжа и ще спя със случайни жени, ще ги зпалождам, а сле дтова, ще бягам при следващата. От 200, 10 да запазят бебетата, все файда ! Успях, размножих се ! Ихааа !
91
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега разбирам, зщао е важно, да имам контрол над популацията ... Има едни камъни в САЩ, където всичко е написано и ще стане.
90
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нима животът ви е толкова нещастен, че мислите само, как да си хвърлите хайверчето ? А като ви се родаят децата и станат, достатъчно големи, з да оцелеят, ще си теглите ли куршума, че да им дадете път ?
89
2
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 81 преди 5 години
"И това ли искаш за децата си - да са бачкатори. Нима не искаш, да преследва по-висши цели?" - това, което си изброил, пак са професии. И не, благодаря, но не искам свят, в който лидерите, учените и поетите са получили всичко наготово (като Тръмп, например). Такива хора не са свикнали да полагат усилия и искат всичко сега и веднага. Това е поколението на "всички са ми виновни". Откъде опит, ако не си видял и двете страни на монетата, за да оцениш какво имаш и какво си постигнал? OMG...
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 85Нито си ми на образованието,нито на акъла мишко,та да експлоатираш мен или децата ми.А такива като теб нямат деца и всичко свършва със смъртта им.И 100 години да живееш, идва краят.
87
3
 
6
 
! Отговори
Кака преди 5 години
Това е защото кадърните програмисти отиват в чужбина.
86
3
 
5
 
! Отговори
до 79 преди 5 години
много по важно от гените е да оставиш нещо след себе си. но това го могат малцина и на тях дължим напредъка във всяка област.просто предаване на гените може да доведе до регрес, а не до прогрес.
85
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо повече от една маса, за експлоатация - Взимайте си кредитчетата, напивайте си се, множете си се, но помнете, че до няколко десетилетия, ще трябва да сме до 500 000 000. И си помислете, кои ще са първите, редуцирани !!!
84
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво си мислиеш, че ще са полени тея деца ? Висок ли си ? Умен ли си ? Силен ли си ? Боледуваш ли ? Защо са ни прокажените ти "наследствени черти" тогава ?Сигурно си биеш децата, че да ги калиш, нали ?
83
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** !Ти си само едно разплодно животно - ПЛОДИ СЕ ! МОЛЯ ТИ СЕ ! Плоди се, а аз ще експлаотирам деца ти. После моите, ще контролират твоите. Или ако искаш - напрво не ги праай на училище, ами ги тренирай и разплождай на 12-3 години.