Футбол и автомобилизъм срещу агресията на пътя

Благотворителна шампионска среща: Бербатов срещу Левентис
24 сеп 2018 12:00,
5

Димитър Бербатов и автомобилният шампион Ник Левентис ще се срещнат на футболния терен по обяд в демонстративен футболен сблъсък.

Българският футболист и британският пилот ще мерят сили заедно с отборите си от Фондация "Вълшебен свят" и Фондация "Димитър Бербатов", в които ще участват известни имена от моторните спортове, футбола и музиката.
Демонстративният мач ще даде началото на целодневен спортен празник от кампанията "С усмивка", която "Вълшебен свят" започна тази година и е насочена срещу агресията на пътя.

Шампионът от 24-часовата надпревара в Льо Ман сподели пред Bulgaria ON AIR, че познава Димитър Бербатов, защото е привърженик на Манчестър Юнайтед, а фондациите им работят срещу агресията и така са решили да обединят усилията си.

"Преди няколко месеца моята фондация организира шампионат. Решихме да организираме футболен мач, да се опитаме да победим, но и да го направим с усмивка на лицата", разказа Левентис.

Автомобилният състезател разкри още, че заедно с него ще играят и други представители на моторните спортове. Той сподели още, че когато шофираме не трябва да сме ядосани, а е по-добре да се наслаждаваме. По думите му да караш с усмивка, намалява рисковете при шофиране.

Състезателят по картинг Николай Върбицалиев пък допълни, че трябва да сведем разсейващите неща в автомобила до минимум и да сме концентрирани само върху шофирането.

Той беше категоричен, че идеята на инициативата е именно състезателите от моторните спортове да покажат, че агресията няма място на пътя, а тя трябва да се изразява само на пистата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Защо, защо?!?!?!? преди 5 години
Митьо Кифлата най-накрая се уволни от футбола и всеки ден ше кисне по студиата в България.
2
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Кой е този Емерсон Фитипалди, че да ми казва как да карам Фантома си?
1
0
 
4
 
! Отговори
Втф преди 5 години
Как може да пуснете новина в 12 часа за мач, който е започнал в 11, та и да пишете в бъдеще време.