Крум, който цепи куршум. Снайперистът, шашнал Германия

Ефрейтор Хаджипетков има изключително точен мерник
24 сеп 2018 07:45,
183
Крум, който цепи куршум. Снайперистът, шашнал Германия
Българският снайперист Крум Хаджипетков. Снимка: "България днес"

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято.

Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник, разказва "България днес".

На най-късото разстояние - 106 метра, той успява да вкара три куршума в една дупка, като ги набива един в друг.
На 252 м изстрелва три куршума, които събира в пространство с големината на 10 стотинки.

След това уцелва топче за тенис на маса от повече от половин километър. На 800 м поразява точно в средата портокал.

Върховото си постижение ефрейтор Хаджипетков регистрира от около километър и половина. След 21-километрово тичане със снаряжение и раница с пясък (25 килограма) той стреля с пушката си и поразява мишена с размери 50 см.

В надпреварата в Германия участвали снайперисти от държавите членки в НАТО и чужденците били силно впечатлени от уменията на българския войник.

"За мен е въпрос на чест да служа като снайперист в Българската армия. За мен е важно от цялото това развитие в мисии, учения и занятия да извлека максимално полезното нещо за себе си, да придобия опит, умения и знания, които да мога да предам на следващото поколение", заявява гордо ефрейторът, който е в родната армия от 9 години.

Крум започва да стреля още от дете - първият му голям успех е, когато уцелва капачка от 50 метра и тогава осъзнава, че това е житейското му призвание.

Освен професионалист с пушка Хаджипетков демонстрира и добро сърце. Той има идея да започне обучение на деца с детска церебрална парализа, които да стрелят.

Признава, че първо трябва родителите да се престрашат, а след това той ще помага на малчуганите да трупат самочувствие и да се чувстват добре сред останалите деца. За най-точните малки стрелци ще има и грамоти, за да могат да се хвалят с точния си мерник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Тъмният интернет се търсят като топъл хляб такива специалисти . Добри пари екскурзийки и ако се представя добре лично ЦРУ си го вземат под крилото до пенсия и на добра заплата да чисти ислямизиранки крaтунки и талибански каскети с каквито Bългария е пълнa.
91
2
 
29
 
! Отговори
Bravo преди 5 години
Браво това са статии, които си заслужава да се четат и да се споделят с хората. Горд съм с този наш български сънародник !
90
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
написаното ш статичта е уникално , браво
89
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Ангел #92Не се притеснявай приятелю, изобщо няма да се налага ти да го признаваш, то който трябва го е признал. А ако се чудиш ( не вярвам ) защо цялата ни държава е на тоя хал, прочети хубаво пак коментара който си написал и съм сигурен, че пак няма да разбереш !!!
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнгелЕ ти от 100 м можеш ли да видиш въобще монетата ?!
87
43
 
2
 
! Отговори
Ангел преди 5 години
защо не уцели монета от 100 метра но без оптика като е такъв специалист .Ето тогава вече ще го призная !
86
0
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 90 преди 5 години
В статията черно на бяло пише, че максималната дистанция за стрелба е била 1,5 км, но на особено интелигентните анонимковци тук това не прави особено впечатление ;)
85
22
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доста неща от написаното са ми странни. Първо защо не се казва с какво оръжие стреля и второ дистанзцията от 106м. за снайперист е смешна. Интересно защо няма стрелба на повече от 1 км.
84
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, ако наистина има такъв талант, записвайте го на някаква стрелба за олимпийските игри.
83
21
 
7
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Евала на пичагата. Под вещото ръководство на НАТО се създават такива уникални военни кадри. Добре че не сме вече с колхозниците, че сега сигурно това момче щеше да е станал някакъв алкохолик, дето се налива из военните поделения по цял ден с водка.
82
2
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...bravo na momcheto !!! da vi kaja samo ,che ot balgarite ...samo na Solomon Pasi mu dreme za NATO I to tova shte e samo dokato mu iznasia ( na Monkata de ) !!!
81
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на човека!
80
2
 
43
 
! Отговори
Странно... преди 5 години
...поздравих момчето ни, а малко по-късно коментарът ми бе изтрит. А в същото време цяла купчина от злобни и откровено про.сташки писания са кипрят под статията...Това ли е добрият тон, според редакцията?
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До VivaKoнстатираме само :)
78
0
 
8
 
! Отговори
Viva преди 5 години
Ти си мъженствен кво ти пука той какъв е :)
77
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя е много нежен.
76
23
 
4
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Крумчо ще убива само лоши руснаци защото ние сме от добрите НАТО. Доброто НАТО ще плаща на Крумчо парички да убива лошите руснаци, затова България трябва да си плаща редовно вноските в НАТО. Браво на Крумчо!
75
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПич, а теб каво те разстройва, че си седнал да пишеш тук цели фермани?
74
0
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Демократdo72 dneshnite "demokrati " baino,niaamat absoliutno nishto obshto s istinskite takiva i s istinskata demokratsia !!! Kolkoto do "derusiziraneto na raiona " ..mokrata mechta na vsichki chakali naobikolili Rusia....da te uspokoia Niama da stane !!!! Poskoro shte se sluchi dechakalizatsia ...i togaz ti ko sha praish...sam si znaish !!! Are kasmet !
73
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пичове, нещо не ви слушат главите! Задайте си въпроса: в статията се говори за човек, който е постигнал някакъв успех. Вие може и да не го оценявате, но така или иначе е факт. Кое ви подразни, защо злобеете? Не ми отговаряйте на мен, а на себе си. Защо тази иначе постна новина, която донякъде може да мине за чисто спортна, ви разстройва? Няма политика, няма Б.Б., няма К.Н.? Погледнете в себе си, там е проблемът, не в Крум или НАТО...