Крум, който цепи куршум. Снайперистът, шашнал Германия

Ефрейтор Хаджипетков има изключително точен мерник
24 сеп 2018 07:45,
183
Крум, който цепи куршум. Снайперистът, шашнал Германия
Българският снайперист Крум Хаджипетков. Снимка: "България днес"

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято.

Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник, разказва "България днес".

На най-късото разстояние - 106 метра, той успява да вкара три куршума в една дупка, като ги набива един в друг.
На 252 м изстрелва три куршума, които събира в пространство с големината на 10 стотинки.

След това уцелва топче за тенис на маса от повече от половин километър. На 800 м поразява точно в средата портокал.

Върховото си постижение ефрейтор Хаджипетков регистрира от около километър и половина. След 21-километрово тичане със снаряжение и раница с пясък (25 килограма) той стреля с пушката си и поразява мишена с размери 50 см.

В надпреварата в Германия участвали снайперисти от държавите членки в НАТО и чужденците били силно впечатлени от уменията на българския войник.

"За мен е въпрос на чест да служа като снайперист в Българската армия. За мен е важно от цялото това развитие в мисии, учения и занятия да извлека максимално полезното нещо за себе си, да придобия опит, умения и знания, които да мога да предам на следващото поколение", заявява гордо ефрейторът, който е в родната армия от 9 години.

Крум започва да стреля още от дете - първият му голям успех е, когато уцелва капачка от 50 метра и тогава осъзнава, че това е житейското му призвание.

Освен професионалист с пушка Хаджипетков демонстрира и добро сърце. Той има идея да започне обучение на деца с детска церебрална парализа, които да стрелят.

Признава, че първо трябва родителите да се престрашат, а след това той ще помага на малчуганите да трупат самочувствие и да се чувстват добре сред останалите деца. За най-точните малки стрелци ще има и грамоти, за да могат да се хвалят с точния си мерник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
брао Круме, цели русняците у петомъчката!
71
1
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.dai boje poveche mojeshti balgari kato Krum !!! Boetsat ima darba I e strahoten v rabotata si !!! kakto kazva edin kolega po- dolo ...pri situatsia s teroristi I zalojnitsi ..vsichki biha se molili Krum da e nablizo !Tova ,che sluji v balgarskata armia e strahotno .a tova ,che balgarskata armia e v edin teroristichen blok komandvan ot edna superdarjava v saotvetstvie s interesite I tseliashta svetovno gospodstvo e naistina tajno !
70
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наемен *** продал нацията си !
69
16
 
9
 
! Отговори
Демократ преди 5 години
Силна България, стабилен НАТО - гаранция за дерусизирането на региона!
68
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"" защото и тези които му плащат са добри хора от НАТО! "".................пенсио червена ... каскет червен ... хайде обратно в леглото, че не си си пил хапчетата, пък се и изпускаш и въобще време ти е вече да си ходиш бе другарю, аман от вас.Пусни си съветската телевизия, там дават путин.
67
2
 
8
 
! Отговори
Кънчо преди 5 години
До АнонименБългария била бита карта! А сега де?! Ми, не е! Байо ти Кънчо ти го казва:) Правех, правя ище правя българчета и на тебе едно братче ще ти направя, пък ти си чакай България да изчезне;)
66
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПич, представям си Крум в метрото със снайпера във вагона как изтребва лошите теристи които се взривяват. Велик е!
65
7
 
11
 
! Отговори
Добър Човек преди 5 години
Крумчо се е научил да стреля така за да убива само лошите хора, а да убиваш лошите е добро дело. Аз от години съм добър човек, и като добър човек мога най-отговорно да ви заявя, че и Крумчо е добър човек, значи още като го видях на снимката и прочетох статията, аз като добър човек веднага разбрах, че и Крумчо е добър човек и ще му плащат някакви пари да убива само лошите, защото и тези които му плащат са добри хора от НАТО!
64
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Далекобойната стрелба изисква не само свръхконцентрация, майсторство и изкуство, но и задълбочени познания по физика и балистика.Това е професия или спорт за интелигентни хора.Снайперистите винаги са били от най-високо ценените специалисти в армията и специалните подразделения.В тази статия, с особен патос, е наблегнато на примери, представящи по-скоро несериозната и забавната страна, преписваща на снайперистите циркаджийски номера-вестникарски похват...шоу да става!
63
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Супер дарба за отличен убиец с добро сърце, ще убива безболезнено!
62
2
 
10
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 5 години
Браво на Крумчо. От такива хора има нужда сега майка България, когато дойдат лошите терористи добрият Крумчо да ги опатка всичките със снайперя - хед шот и на място! Да живее Крумчо!
61
0
 
0
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Znaeh si az,che sme nai velikite....
60
1
 
3
 
! Отговори
българка преди 5 години
БРАВО! ПОЗДРАВЛЕНИЯ! НЕКА ИМА ПОВЕ4Е КАТО ТЕБ ДА ПАЗЯТ И МИЛЕЯТ ЗА БЪЛГАРИЯ!КЪМ КОЛЕГИЯТА ДНЕС МОЛЯ ПОВЕ4Е ДОБРИ НОВИНИ НА ВСИ4КИ НИ ПИСНА ОТ НЕГАТИВНИ СТАТИИ ЗА ДА СТАНЕМ ПОДОБРИ ХОРА ЗА ДА СМЕ ДОБРИ НИ ТРЯБВА ОПТИМИЗЪМ И ДОБРА ДУМА ЗА ТАЗИ СТАТИЯ БЛАГОДАРЯ ХХХ
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ти е писано никакъв Крумчо няма да те спаси, срещу терористите снайпери не помагат.
58
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пичове, нещо бъркате двата щата. Крумчо има дарба не да убива (това го можем всички), а да стреля изключително точно. Отчетете факта и че това не е спортна стрелба на закрито.Но: Ако не дай Боже аз или близък се окаже зашожник в капан на терористи, ще се моля Крумчо да е някъде наоколо.
57
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я пиши в мрежата Симо Хайка пък ще си говорим кое е истина и кое не е. Но ако бъдем честни, аз с такива пушки не съм гърмял. Чел съм обаче за поразени цели на дистанции от по 2 км, което честни казано акълът ми не го побира, но явно е факт...
56
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да и какво от това трябва да съм горд, че някой си може да убива само с един изстрел така ли, егати новината.
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
80, аве пичaгa, ти отчиташ ли че филмите не са истина???? Особено екшъните.
54
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каквото и да говорим Крумчо е голям. Респект! От 800 м аз с каквото и оръжие да е няма да уцеля 6-етажна сграда сигурно. А Крумчо е застрелял портокалчето както навремето Антонио Бандерас, когато си партнираше със Слай Сталоун в един филм. Двамата бяха наемни убийци, обаче как се казваше филма не си спомням, пичове.
53
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Вече е намерен повод българите да седнат на обед, и да се напият с домашнярка до безпаметност!