Крум, който цепи куршум. Снайперистът, шашнал Германия

Ефрейтор Хаджипетков има изключително точен мерник
24 сеп 2018 07:45,
183
Крум, който цепи куршум. Снайперистът, шашнал Германия
Българският снайперист Крум Хаджипетков. Снимка: "България днес"

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято.

Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник, разказва "България днес".

На най-късото разстояние - 106 метра, той успява да вкара три куршума в една дупка, като ги набива един в друг.
На 252 м изстрелва три куршума, които събира в пространство с големината на 10 стотинки.

След това уцелва топче за тенис на маса от повече от половин километър. На 800 м поразява точно в средата портокал.

Върховото си постижение ефрейтор Хаджипетков регистрира от около километър и половина. След 21-километрово тичане със снаряжение и раница с пясък (25 килограма) той стреля с пушката си и поразява мишена с размери 50 см.

В надпреварата в Германия участвали снайперисти от държавите членки в НАТО и чужденците били силно впечатлени от уменията на българския войник.

"За мен е въпрос на чест да служа като снайперист в Българската армия. За мен е важно от цялото това развитие в мисии, учения и занятия да извлека максимално полезното нещо за себе си, да придобия опит, умения и знания, които да мога да предам на следващото поколение", заявява гордо ефрейторът, който е в родната армия от 9 години.

Крум започва да стреля още от дете - първият му голям успех е, когато уцелва капачка от 50 метра и тогава осъзнава, че това е житейското му призвание.

Освен професионалист с пушка Хаджипетков демонстрира и добро сърце. Той има идея да започне обучение на деца с детска церебрална парализа, които да стрелят.

Признава, че първо трябва родителите да се престрашат, а след това той ще помага на малчуганите да трупат самочувствие и да се чувстват добре сред останалите деца. За най-точните малки стрелци ще има и грамоти, за да могат да се хвалят с точния си мерник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
21
 
! Отговори
Питър преди 5 години
Статията не пише, че всъщност изстрелите са били произведени с няколко РАЗЛИЧНИ оръжия, а не снайпера на нашия герой!Само хора, които си имат представа за материята могат да оценят това по достойноствоВажно е да има и още като него!
51
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Скоро щях да мигрирам , но след тази новина оставам да гния в обора .. Хаааа :D
50
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аве освен да крадеш от интернет за друго не ставаш Гл.редакторе , слез долу и си удари главата в бордюра ама веднага
49
2
 
1
 
! Отговори
XXI век преди 5 години
До Браво...Какво браво бе,той е пушач!
48
1
 
5
 
! Отговори
умен та дрънка преди 5 години
До Анонимен 76Разбира се,че е добре!Такива като теб ще тропат с угодлива усмивчица по чужди посолства,та дано някъде ги приберат!Там ще им събират ***,ще им мият задниците и ще си подмиват и своите,и ще се чудят къде сбъркаха!Ама когато народа се е разчекнал между евроджендърството и шкембе-чорбата,е така!Ха честито ти светло бъдеще!
47
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
FAKE NEWS
46
25
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е бита карта! Всеки знае, че след 30-40 години, българи няма да има. Това разбира се е добре!
45
4
 
7
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
До Фен на тениса А ако погледнем малко необективно, все пак сме дошли като завоеватели на това парче земя, когато е било възможно да си харесаш нещо и без да питаш "великите сили" да си го вземеш. Въпреки известен малък напредък в цивилизоваността, все още светът се управлява само и само със сила, колкото и да не ни харесва. Наше основно задължение е да запазим това парче земя и да го предадем цяло на внуците си. Който не го разбира това е пълен *** и няма какво да му се обяснява.
44
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Подиграва е войниците, че са войници... Боже пази България от българите...
43
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това момче по-добре да стане шофьор на рейс, или бакшиш, вместо да полага услия да подобрява качествата си на убиец.
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
53 И какво значение има, кога и къде живеем. Правилата са същите. ЕС е временно явление. Може да изкара още 5 или 500 година и, но евентуално, ще се върнем към старите игри. Ще има ново нрави, нови и тересува и ще има нови битки. Без армия и бойна техника, сме обречени...
41
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
53 Топ о защото се оставя чуждото население, има атентати.
40
0
 
0
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
До Анонимен нещастен анонимнико, още сега се вижда, че се криеш. Дори не смееш да напишеш името си в един форум.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То хубаво ги е шашнал, но що не е спечелил състезанието? Първия е някъв Щвед... , май малко патриотични сензации правите...
38
8
 
2
 
! Отговори
Фен на тениса преди 5 години
Не знам за какво ни е армията, ама ако погледнем обективно фактите, почти всеки който е решил да ни завладява е успял. Били сме присъединявани към Римската империя (Византия), към Османската империя и ето ни ги 700 години присъединение. Съвременно погледнато сме загубили къде що има война за губене, междусъюзнически, балкански световни, винаги сме били губещи. Единствено към ЕС сме се присъединили по собствено желание и никой не ни е карал на сила, но българският роб си има робското мислене.
37
6
 
1
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
До пецата Писанието ти показва колко си несведущ по въпроса. Постижението на нашия снайперист дори не е от кой знае каква класа. За класа в света на снайперистите се смята изстрел от 2000м, но за това трябват специални пушки и куршуми. 1500м също е добро постижение, но зависи какво е уцелил.
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само най-пропадналата част на човечеството се занимава с оръжия! Военни, престъпници и тем подобни.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До opetkovМайка ти ще се скрие! Прати поздрави на жената!
34
2
 
1
 
! Отговори
opetkov преди 5 години
До Анонимен53 Ние живеем в 21 век, но все още има орди на Север и на Изток, които още са в средновековието и разширението на "пределите" им хич не им е чуждо, ако може и за наша сметка.
33
9
 
2
 
! Отговори
пецата преди 5 години
такива глупости може да ги има само в някой американски филм за повдигане на гордоста , в биатлона се ползват най-точните флоберки и даже там не се постигат такива резултати а хората цял живот тренират , може и да има такъв човек и той да е направил 1 точен изстрел което се случва 1/1000 и нищо повече, останалото са измислици на писарушките