Крум, който цепи куршум. Снайперистът, шашнал Германия

Ефрейтор Хаджипетков има изключително точен мерник
24 сеп 2018 07:45,
183
Крум, който цепи куршум. Снайперистът, шашнал Германия
Българският снайперист Крум Хаджипетков. Снимка: "България днес"

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято.

Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник, разказва "България днес".

На най-късото разстояние - 106 метра, той успява да вкара три куршума в една дупка, като ги набива един в друг.
На 252 м изстрелва три куршума, които събира в пространство с големината на 10 стотинки.

След това уцелва топче за тенис на маса от повече от половин километър. На 800 м поразява точно в средата портокал.

Върховото си постижение ефрейтор Хаджипетков регистрира от около километър и половина. След 21-километрово тичане със снаряжение и раница с пясък (25 килограма) той стреля с пушката си и поразява мишена с размери 50 см.

В надпреварата в Германия участвали снайперисти от държавите членки в НАТО и чужденците били силно впечатлени от уменията на българския войник.

"За мен е въпрос на чест да служа като снайперист в Българската армия. За мен е важно от цялото това развитие в мисии, учения и занятия да извлека максимално полезното нещо за себе си, да придобия опит, умения и знания, които да мога да предам на следващото поколение", заявява гордо ефрейторът, който е в родната армия от 9 години.

Крум започва да стреля още от дете - първият му голям успех е, когато уцелва капачка от 50 метра и тогава осъзнава, че това е житейското му призвание.

Освен професионалист с пушка Хаджипетков демонстрира и добро сърце. Той има идея да започне обучение на деца с детска церебрална парализа, които да стрелят.

Признава, че първо трябва родителите да се престрашат, а след това той ще помага на малчуганите да трупат самочувствие и да се чувстват добре сред останалите деца. За най-точните малки стрелци ще има и грамоти, за да могат да се хвалят с точния си мерник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нещо новината сглобена , няма един победител а са 19 страни с 34 Тиима , и няма българин победител или най-добър , айде с теа фалшиви новини тука в Днес.бг
31
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Армията ни трябва, защото е тук, да ни брани от врагове или да в ползваме, когато има опция, да разширим пределите на страната."Гееееее.... АХАХХАХАХ!!! И завоеватели имаме бееее!!! :))) АХАХАХА!!! Ти ли точно ще разширяваш пределите на страната бееее? И какво ще ги правиш тия разширени предели? Ще избиеш чуждото население в тях и ще се чудиш как да се браниш от атентати? То това да не ти е средновековието?Живеем в 2018-та година, бе шматкаааа!!!
30
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Армията ни трябва, защото е тук, да ни брани от врагове или да в ползваме, когато има опция, да разширим пределите на страната."Повярвай ми, много съм наясно с армията. И не виждам да ни пази от нещо. Особено защото тия в армията са първите, които ще си бият камшиците и ще избягат, ако се случи военен конфликт.Истинските патриоти за съжаление в момента са извън армията и се занимават с честен труд или честно с наука и не чакат на една кълка цял месец да им дойдат парички от въздуха.
29
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Новината отразена ли е във вестник Овча мисъл?
28
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Армията ни трябва, защото е тук, да ни брани от врагове или да в ползваме, когато има опция, да разширим пределите на страната.
27
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Шкембе войвода е поръчал да се хвалят българските военни и сега ни пробутват евтина пропаганда. А някой е взел пари от нашите данъци за тоя кьорфишек. И разни авторчета на статии са взели пари от нашите данъци за тая измишльотина. А някой е прибрал и в джоба.
26
12
 
8
 
! Отговори
Асен преди 5 години
Гледам 2 коментара в духа на "убиец за пари" и съответно много минуси. Аз лично сложих плюс, защото това е факт. През каквато и призма да пречупваме професията, тя си остава убиец за пари. Дори и да не ни допада, истината в случая е тази. Разликата между наемен убиец и военен убиец е в кой ти поръчва убийството, човек криещ се зад държавни или частни интереси.
25
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И кво? Аз бях по-добър от него, дори със стара винтовка. Пак някой е платин за да се направи реклама на някакви палячовци. Както германската армия си има клипове в Youtube за вербовка на кандидати. Сигурно и тук в България, Министерството на отбраната е дало някакви пари за подобен проект, обаче по стар български обичай, после двама миxлюзина са си стиснали ръцете и единия прибира от парите, а другия получава малко повечко хонорар за да напише някаква посредствена статия за поредния ид*иот в БА.
24
3
 
13
 
! Отговори
До 32 преди 5 години
До Анонимен 32Ми дай да закрием армията. По твойта логика там всичките са такива. За твоя информация освен за гасене на горски пожари и при наводнения, основното предназначение на армията е да се обучава във воденето на бойни действия. За съжаление при реалното им водене някои и умират, но това не прави оживелите убийци. Така е прието...
23
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И най-вероятно е импотентен. Като повечето военни, на които им тропкат жените разни други хора.
22
4
 
10
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ПУТИН от 600 метра убива с един изстрел лъв и бяла мечка едновременно.
21
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано срази много врагове, ми гранати и ни го полови ;)... А и някой-друг корумпиран, няма да е лошо. Може. И случайни мутри, ей така, за практика.
20
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мен ме интересува с чии пари депутатите, Шкембе Войвода и Тиквата плащат на тоя да убива?
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво! Да обръща пушката тогава!
18
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убиец за пари
17
12
 
6
 
! Отговори
Калпазанин преди 5 години
Хаха ми нека си стреля, аз пък в казармата все бях в нарушение и ме наказваха като ме пращаха в кухнята хапвах си добре там и на топло зимата, а другите ненаказани по цял ден маршируваха дъжд сняг хахаха балами.
16
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Войник означава Промит мозък, който убива невинни хора заради интересите на Тлъсти политици, които са го пратили и му плащат.
15
31
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще повърна! Даваме си парите от данъците за ей такива, хора. Които даже "имали идеи". И какви им били идеите - да дава оръжие в ръцете на сакати деца. Нямам думи просто!
14
19
 
8
 
! Отговори
Милков преди 5 години
Поздрави за постижението.....но стрелба от подобен тип е нормална за обучаващи се снайперисти в европейските армии....престанете с хвалбите.....
13
5
 
17
 
! Отговори
Скатавка преди 5 години
Браво евала, аз едно време със калашника биех манерка от 600 м обаче на стрелби като имахме никога не уцелвах нарочно да не ме засилят нанякъде ако стане нещо.