Рецептата Dnes: Печен карфиол със сирене и кашкавал

Рецепта за всеки вкус
24 сеп 2018 12:07, Илияна Николова
7
Рецептата Dnes: Печен карфиол със сирене и кашкавал
Снимка: Pixabay

Продукти:

1 глава карфиол
150 г шунка
1 чаша настърган кашкавал
½ глава лук
3 супени лъжици галета
50 мл разтопено масло
1 чаша настъргано сирене
1 чаша готварска сметана
сол
черен пипер
риган
 
Приготвяне:
 
Накъсайте карфиола на малки розички и го бланширайте за няколко минути. Отцедете го добре от водата. Разтопеното масло се загрява в тиган. В него се запържва ситно нарязаният лук. Към него се прибавя и сметаната. След като сметаната започне да завира, добавете подправките. Оваляйте карфиола в галетата. Нарежете шунката на кубчета.
 
В тавичка за печене или в йенска стъклена тава смесете всички съставки. Печете в загрята на 200 градуса фурна за около 30 минути. Добавете настърганите кашкавал и сирене и върнете отново във фурната за още 10 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОМУНИСТИТЕ ОГРАБИХА НАРОДА! НЯМА ПАРИ ЗА СИРЕНЕ, КАШКАВАЛ И СМЕТАНА!
4
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е ли някой нарязан във форма на гребен суджук и леко запържен или изпечен+кебапче, кюфте, с гарнитура - лютеница и дъбока купа салата от пресни зеленчици,какво ни залъгвате с този треволяк и кашкавали?
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От картинката започнах активно да пускам газове, а от съставките и начина на приготвяне - директно яхнах белия трон и пусках два пъти водата, за да отмие ентусиазма ми от вашата рецепта с карфиол.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропуснах,пържи се до златист цвят и готово.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименИма по-бърз вариант,карфиола начупва се на рози и се запържват във фритюрник или в тиган с 3-4 пръста дълбочина налято,сгорещено олио.Сол на вкус.И е по-вкъсно от горния буламач.