BG програма: 150 хил. украинци и молдовци оживяват селата ни!

КНСБ пресметна, че 10%-ят ръст на заплатите не стига
288
BG програма: 150 хил. украинци и молдовци оживяват селата ни!
Снимка: архив, БулФото

От Украйна и от Молдова да бъдат привлечени 150 хиляди работници от българската диаспора в следващите 3 до 5 години. Това е целта на разработвана от КНСБ и работодателски организации демографска програма.

Така ще се запълни недостигът на работна ръка и ще се оживят западащи села, обясни президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БНР.

Още по темата

"Те нямат статут на граждани на България, това е част от програмата - да им дадем такъв статут по бързата процедура  и така нататък. Това ще реши системния проблем на пазара на труда, тъй като 150 хиляди всъщност работни места в България остават незаети. Българи са – с българско самосъзнание, говорещи български и с български корен. Ангажиментът на местните власти е да се направи карта на изоставените селски къщи, да ги предоставим там, където всъщност е наоколо работното място, където бизнесът е картографирал", разясни той.

Демографският план ще бъде предложен на правителството до края на годината, каза Пламен Димитров.

По изчисления на синдиката планираното 10-процентно увеличение на заплатите в бюджетния сектор от догодина вече е недостатъчно на фона на прогнозираното поскъпване на живота през идните месеци.

"Ние смятаме, че тези, които са под средната работна заплата, даже 1000 лева, във всички сектори трябва да получат между 15 и 20 процента увеличение вече. Да, цената на газа няма пряко влияние върху много стоки и услуги, има косвено влияние, но тя стимулира, калкулира и бута нагоре всички цени, за съжаление по-бързо, отколкото би ни се искало", посочи синдикалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей крадци върнете откраднатите милиарди. Дайте по хубави заплати и хората ще се върнат от чуждите държави.
213
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Молдовците вече започнаха да взривяват банкомати. Внасяйте ги! Изборът е ваш.
212
4
 
3
 
! Отговори
seira преди 5 години
НЕКОРЕКТНО ЗАГЛАВИЕ НА СТАТИЯ:"BG програма: 150 хил. украинци и молдовци оживяват селата ни!"В САМАТА СТАТИЯ ЧЕТЕМ:"От Украйна и от Молдова да бъдат привлечени 150 хиляди работници от българската диаспора в следващите 3 до 5 години."НЕКОРЕКТНОТО ЗАГЛАВИЕ НА СТАТИЯТА ВНУШАВА, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ В УКРАЙНА И МОЛДОВА СА СЪОТВЕТНО "УКРАИНЦИ" И "МОЛДОВЦИ"!ТЕ СА ГРАЖДАНИ НА СЪОТВЕТНИТЕ ДЪРЖАВИ, НО НЕ СА ОТ СЪОТВЕТНИТЕ НАРОДИ.
211
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами те от поне 100 години внасят чуждо население, вероятно с голямата цел да затрият държавата. То не бяха роми, то не бяха турци, руснаци, гърци, поляци, евреи, украинци, арменци, сирийци. Все обогатяване на генофонда. И нашата добра и красива държава приема, обгрижва, нахранва. Аз досега не съм видях признателност и любов показана от тези гости заселници. Само рушене, грабене, крадене, използване, мамене, лъжене. Не се обиждайте, истината боли. Използвате страната като междинна станция.
210
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наглостта на бг "политиците",в случая "синдикалисти"не спира да ме изумява!!!Що за *** трябва да си за да предложиш такава глупост!
209
0
 
10
 
! Отговори
лицемери преди 5 години
така внесените бежанци( в случая украинци и др. ) ще подбиват пазара на труда с по-ниски заплати от българите и.... пак ще са ограбени. Тези синдикати защитават капитала не българския работник!!!
208
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тия синдикати които тръгнаха да се занимават с импорт на чужди работници,за да торпилират още в зародиш,исканията за достойно заплащане на собствените си членове- трудещите се българи?В тая държава нищо не е нормално!!!
207
2
 
3
 
! Отговори
А ся де преди 5 години
Абе няма ли 300 хиляди руснаци в България да прочетат най-накрая експертите по коментари и да си заминат за Русия?
206
8
 
4
 
! Отговори
True преди 5 години
За украинците България е 20 години напред!Това казват украинците,които идват в България!Но според мен трябва да слушаме комунистическо-турските озлобели ***!
205
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е те това е политика в интерес на хората ! - ще изгоним българите от България и ще я населим с украинци и молдовци.А защо не например с папуаси и бушмени ? - на тия па даже и пари не им трябват,те си намират корени,ларви и буболечки и спят където замръкнат.А така и бизнеса ще живне че като гледаме как е закъсал направо живи да ги ожали човек
204
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България е по-упаднала от Украйна.Там до скоро елитът ги крадеше само вътрешно. Откакто се отвориха на ЕС и Янките обаче краденето стана като при нас. Може и да ни стигнат след 10тина години по разруха.
203
2
 
29
 
! Отговори
Joko преди 5 години
Наивни мисли на наивници. Абе , кой ще дойде да живее в тази мизерия и то на село. Взимат БГ паспорт и БЕЖ да ги няма.
202
8
 
4
 
! Отговори
бр.Вини преди 5 години
В комунизма е спасението,другото е робство.Да живеят нормалните хора по света,мислещите за Комунизма
201
1
 
22
 
! Отговори
emi bace преди 5 години
Е те преди няколко години четох че щели да вкарват виетнамци и китайци в България. Тва обаче не се случи, няма и да дойдат! Да не са луди?!?!?
200
1
 
35
 
! Отговори
velin преди 5 години
В Англия съм и тук е пълно с украинци. Има някакви врътки и идват тук нищо че не са в ЕС. Минималната заплата от 1100 паунда и ниски цени на храна, дрехи, бензин и тн ги привличат. Е кажете ми за чии ще идват в България за 250 евро БРУТО и нашите огромни цени на всичко а няма да идат другаде?!?!? Защо си вярват тия хора! Такива *** изказвания има от години и естествено не се случват тези неща!! Кой нормален ще емигрира в БГ, освен ако не е богат и не иска спокойствие по морето???
199
1
 
14
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ЦЕНАТА НА ГАЗА НЯМА ЗНАЧИТЕЛНО ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЦЕНИТЕ - ТУКА НАРОЧНО ЛЪЖАТ
198
1
 
11
 
! Отговори
extremist преди 5 години
ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ СИГУРНО СЕ НАТИСКАТ ДА ДОЙДАТ ТУК И ДА РАБОТЯТ ЗА БЕЗ ПАРИ....
197
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те украинците да не са *** нали като си вземат БГ паспортите ще отидат на запад за повече пари или ще вдигнете телени ограни и ще ги пазите със пушки да не напускат страната
196
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заплатите са ниски точно, защото синдикатите се занимават с щуротии, а не с това да отстояват правата на работниците. Няма как да е след като са на яслата. Решението е да се сформират истински синдикати, а не измислените от червените бандити.
195
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами то вече има 500 000 руснаци дайте сега малко и от съседните тям страни.Иначе *** го е страх от бежанци, които идват всеки момент от 5 години насам!?