BG програма: 150 хил. украинци и молдовци оживяват селата ни!

КНСБ пресметна, че 10%-ят ръст на заплатите не стига
288
BG програма: 150 хил. украинци и молдовци оживяват селата ни!
Снимка: архив, БулФото

От Украйна и от Молдова да бъдат привлечени 150 хиляди работници от българската диаспора в следващите 3 до 5 години. Това е целта на разработвана от КНСБ и работодателски организации демографска програма.

Така ще се запълни недостигът на работна ръка и ще се оживят западащи села, обясни президентът на КНСБ Пламен Димитров, цитиран от БНР.

Още по темата

"Те нямат статут на граждани на България, това е част от програмата - да им дадем такъв статут по бързата процедура  и така нататък. Това ще реши системния проблем на пазара на труда, тъй като 150 хиляди всъщност работни места в България остават незаети. Българи са – с българско самосъзнание, говорещи български и с български корен. Ангажиментът на местните власти е да се направи карта на изоставените селски къщи, да ги предоставим там, където всъщност е наоколо работното място, където бизнесът е картографирал", разясни той.

Демографският план ще бъде предложен на правителството до края на годината, каза Пламен Димитров.

По изчисления на синдиката планираното 10-процентно увеличение на заплатите в бюджетния сектор от догодина вече е недостатъчно на фона на прогнозираното поскъпване на живота през идните месеци.

"Ние смятаме, че тези, които са под средната работна заплата, даже 1000 лева, във всички сектори трябва да получат между 15 и 20 процента увеличение вече. Да, цената на газа няма пряко влияние върху много стоки и услуги, има косвено влияние, но тя стимулира, калкулира и бута нагоре всички цени, за съжаление по-бързо, отколкото би ни се искало", посочи синдикалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


288
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
1
 
26
 
! Отговори
шоп преди 5 години
То по селата няма работа за българи те ще ми влачат руснаци. И те ще се юрнат към София.
133
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да, точно така, продължавайте с мулти-култи агендата. Докарайте и няколко милиона китайци в Момчиловци, за да могат после и бангладешците и афганистанците да имат повод да се пробват отново. И от евтината работна ръка да видим нови дъна в икономическото си състояние. Свинщина.
132
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 135Глупости! Такива привилегии има не само за руснаци. Просто германецът търси кадри и осигурява нормални условия на живот на работещите, особено пък ако са дефицитни кадри.В момента в Австрия е така. За всякакви чужденци, само да работят.Ти като искаш много хора от Украйна и Молдова, вземи ги у вас, осигури им удобства и жилища, училища и градини за децата им, безплатен здравен пакет...
131
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
наскоро четох статистика как след като руснаците ни открадват и подаряват северна добружда на румъния (в която дотогава е нямало нито един румънец) румънското правителство праща заселници - на всеки се подарява къща и 100 дка земя.та , с какво точно ще привлекат българската диаспора от чужбина? с празни приказки?
130
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи голямо пиене ще се пие , ще заселят селата с пияндета
129
2
 
29
 
! Отговори
Тъпия Габриел преди 5 години
Мутрите реват за роби! Ами нека простите Калинки, Мария Габриел и Моника Панайотова да ви работят.
128
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименМи станете като германците, французите и холадците, а може и като швейцарите и като датчаните и като норвежците и като лихтенщайнците, гледайте как другите живеят и искайте да се като тях.
127
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато бях в началото в Германия,на руските немци,за да ги привлечат в Германия,им даваха изгодни условия за много неща,даваха им работа,дори им плашаха 20% от жилищата ако искат да си построят или купят собствено жилище и други превилегии.А нашите правят така,че и питомното да изгонят,ако не им съсдадете добри условия и тези българи ще избягат.
126
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А дано ама надали.
125
0
 
25
 
! Отговори
НЕГРАМОТЕН ДЕПУТАТ преди 5 години
ай че на Сланчака ,догодина няма кой да бъхти за 200 евро на месец,последна заплата не се дава,изкарват ви че идвате пияна на работата и един шут през вратата ..и към Молдова дирекния автобус от Варна 20 часа.
124
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо си представям украинки или молдовки да живеят на село или да работят в завод. То и заводи нямаме, де. Украинките и рускините са научени на държавна работа. Те при частник не биха стояли, освен ако не решта да го оженят за себе си. На тях им дай алкохол и се.кс. Работа не чакай.Нека внасят! Не ми пука за бизнеса.
123
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредната предваритено обречена програма за усвояване/кражба/ на пари. Никой няма да дойде в неуредени села и паланки за жълти стотинки и статут на работещ ,,беден"
122
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо ли в Германия, Франция, Холандия не се опитват да привлекат своите немци, французи, холандци, които са емигрирали отдавна в чужбина?И изобщо не се опитват да привлекат никого?В Бг бежанците даже не остават, бягат.
121
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименКрим е руски. Въпросът е затворен.
120
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Те са виновни, ние не сме виновни, те са виновни - гонят ни, геноцидват ни а ние не сме виновни, ние сме невинни жетви, те са виновни, за сичко са виновни те.
119
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Внесете ги и после чакайте референдума с вежливите зелени човечета.
118
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще станат граждани на РБ и ще им водите гърба- Терминал 2.Нали имаше много макета с български лични карти, къде са?
117
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не вярвам много на хора идващи от "руский мир"...
116
0
 
32
 
! Отговори
Геноциден преди 5 години
Изгониха българите от родината им и ще вкарват кой им падне (самосъзнанието е само на хартия). Геноцидния проект ГЕРП постигна желаното от господарите си в Райхстага фондация Ханс Зайдел - обезлюдяването на територията и заселването й с още по-евтина работна ръка.
115
0
 
24
 
! Отговори
Ванина преди 5 години
Ето защо медиите от месец насам ни натрапват, че има недостиг на кадри, за да внесат още по-бедни от нас, които да работят за по-ниски заплати.