Ще я бъде ли идеята на ВМРО за социална кошница?

Eксперт: Тя ще засегне много малки и средни магазини!
26 сеп 2018 11:00, Красимир Ангелов
28

Експерти на ВМРО предлагат да бъде изготвена социална кошница с основни хранителни продукти, за която да се постави лимит при печалбата на производители и търговци, съобщи във Facebook лидерът на партията и вицепремиер Красимир Каракачанов.

Това е мотивирано от възникналия дебат около цените на хляба и "спекулациите, които определени политически сили лансират сред обществото, че през зимния период крайните цени и на други основни продукти ще поскъпнат значително".

Още по темата

"Поскъпването на природния газ определено ще удари потребителите. Издръжката на живот ще се вдигне с около 10 лв. Ако искаме да избегнем повече подобни поскъпвания, трябва да говорим за промяна на договора с "Газпром". Това са дългосрочни преговори, но все пак трябва да се започнат някога", коментира пред Bulgaria ON AIR финансистът Георги Вулджев.

Според него предложението на ВМРО предизвикват развитие на сивия сектор.

"Това предложение за социална кошница ще засегне много малките и средни магазини. Те разчитат на печалбата от хляба. Големите вериги могат и да се съгласят. Ще се търсят други канали, по които печалбата да се избива", обясни още финансистът.

По думите на Любослав Костов от КНСБ изпълнителната власт е единственият способ, който може да контролира цената на газа. "Тук въпросът е какво ще направи държавата, за да ограничи скока на цената на природния газ. Не знам защо държавната администрация не предприема действия", попита Костов.

Той допълни още, че предложението за социална кошница е добро, но проблемът е как ще заработи предложението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
BGN преди 5 години
Тва е някаква малоУмщина, търговците да се отлажат от печалба, докато държавата не се отказва от нейната чрез ДДС. Как му викат на тва... само не пазарна икономика !!!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До nikiЧуждестранният инвеститор какво го бърка кошницата?Или под "чуждестранен инвеститор" ти разбираш само веригите?Нямаме нужда от вериги. Инвестициите да са заводи за производство.Търговци има предостатъчно.
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Издръжката на живот ще се вдигне с пъти по 10лв, защото поскъпват не само стоките от "кошницата". Поскъпва всичко.ЗАПЛАТИТЕ ВДИГНЕТЕ!
24
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За всеки купен хляб , досега българина плаща 22 стотинки ДДС и за Корупцията при обществените поръчки на Бойко Методиев Борисов .
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТЕЗИ , направиха пенсиите над 300 лв ????
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойчо върни Чл. 1 в Конституцията ! Така всички ще си спомнят от къде идва Собственика на ГЕРБ и накъде води България !
21
3
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
"Експертите" от ВМРО що направо не предложат да се върне държавното планиране? Пак да се опразнят магазините! Глупaаци!
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДДС на храни, лекарства и книги да стане 10 процента
19
2
 
10
 
! Отговори
не сме хора преди 5 години
Абе да ви кажа в тази държава и пазарна икономика няма ,защото тя предполага някаква свобода на избора..а тука един голям процент не разполагат с такъв избор ,този които ми обясни какъв е избора на човек на 65 г. с 300лв пенсия ,ще го призная за магьосник само да кажа ,че дори дървата за огрев са 90 лв. Добре вижте пенсиите при болест ,социалните пенсии , детските---това на държава ли ви прилича .Зора на едни хора да се обединят в една държава е тяхната социална осъзнатост ,да са едно и в добро
18
8
 
4
 
! Отговори
Професор преди 5 години
Това е добра идея но в кошничката да бъдат включени водката, киселите краставички и кренвиршите.
17
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва "социална кошница", че да не измре тотално електората.Пенсии и заплати колкото да не се мре. Толкоз стига.
16
1
 
15
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
За храните има пазарна икономика имаш право да избираш от кой да купуваш.Защо пазарната икономика не важи за ел. енергията а ни задължават да изкупуваме от соларните и ветро и американските тецове. с пъти по скъп ток от този на АЕЦ
15
4
 
15
 
! Отговори
не сме хора преди 5 години
Социологическите проучвания им казват ,че са аут... следват лъжи и обещания бой с лакти и колена ,че идват избори . Измежду другото най- бедните хора който по някакъв начин са соц. слаби нямат нужда от кошници, торби и купони, а от един социален доход от 400 лв просто това са парите да си купиш някакви евтини лекарства и да ядеш ,ако нямаш жилище и с тях ще умреш , а със сегашните 170 ---200 лв се нарича гиноцид и ако ние сме хора трябва да сме по улиците ,ама не сме!
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купони да пуснат за захар, олио и брашно на половин цена. Да видят дали нямало опашки при капитализма. Разпродажбите на Запад бият всяка опашка от соца, като животни от капиталистическата джунгла се бият, а буржоазията се смее.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А сега гледат да забаламосат населението с .... падане на тавана на пенсиите ... което ще засегне няколко души ... докато за обеднелите пенсионери на минимална пенсия, които са 60% от получаващите, за тях някак скокът на хляба, тока и парното не могат да се компенсират с 7-те лева юлско увеличение.
12
5
 
7
 
! Отговори
Уууу! преди 5 години
Социализъма си продължава в БГ само дето до 1989 беше държавен а сега е частен.Ценовици да казват кое колко да струва какво е?!В Северна Корея може но тук?!!!
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На етноса всичко е осигурено! Вие му мислете!
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е, че ЕС ни строи магистрали, които после ние не можем да ремонтираме, евроатлантизъм му e цаката и евроатлантически цености. Социална кошница що ли ми се доповръща .
9
0
 
5
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Най добре за без пари....а ако има и едно шише ракия към кошницата ще е таман....на три морета!
8
0
 
1
 
! Отговори
111111 преди 5 години
До !!!Не щааат!!!