Българинът болен! НЗОК харчи повече за лечение в чужбина

Средствата, които ще се платят, вече били договорени
27 сеп 2018 19:50, Анисия Иванова
29
Българинът болен! НЗОК харчи повече за лечение в чужбина
Снимка: Булфото, архив

Разходите на НЗОК за лечение на българите в чужбина и за лекарства нарастват. Това каза председателят на Надзорния съвет на НЗОК Жени Нечева пред журналисти след заседание на надзорниците, цитирана от БТА.

Тенденцията за нарастване на сумите, по думите на Начева, няма да създаде опасност или проблем за изпълнението на бюджета за тази година, защото средствата, които ще се платят, вече са договорени.

Начева не се ангажира с конкретни суми, свързани с нарастването на разходите за лекарства, но каза, че тенденциите в лекарствената сфера са твърде динамични. Тя допълни, че има различни възможности за "удържане на разходите".

Начева поясни, че анализите в това направление продължават и уточни, че все още е рано да се говори за очакван дефицит на НЗОК. Рано е да се правят окончателни заключения за недостига на средства в Касата, но с отчета за изминалите 9 месеца, който ще се разгледа през октомври, ще има по-ясна информация за очакваното изпълнение на бюджета, допълни тя.

Увеличените разходи може би ще окажат влияние върху бюджета на Касата за следващата година, допълни още Начева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Израел преди 5 години
Ти израелците не ги питай. Само можем да мечтаем за тяхното здравеопазване и отношение към пациента!След като са осигурени един лев не дават за лекарства и лечение.Ела да им видиш болниците и апаратурите, и специалистите.Затова хората изпитват куртурен шок като видят нашите "знахари".Които ходят като "п уяци" и си мислят, че само те и никой друг не учи цял живот.Виж какво става в "Пирогов"?Да ставаш милионер за сметка на страданието на хората, но възмедие има.Има прераждане и Карма.
24
0
 
1
 
! Отговори
до 20 от Ники Джиков преди 5 години
Да, буфтал, това е пазарната икономика. В България няма кой да даде $20. За да го продават изобщо намалят цената, а ако продажната цена би ги оставила без печалба щяха да се изтеглят. Какво се оплакваш? И за българите е евтино, и производителя е на печалба. Красота!
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Болен ли? Застрахователните мутри ще го излекуват. Всяка болест на българина ще бъде разход за застрахователните мутри. Кой ще смее да боледува? Особено онези тарикати с хроничните болести, които ще точат застрахователното дружество... Най-малко ще ги изхвърлят и никой няма да иска да ги застрахова... Болен?!!!
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хя ни кажи къде напипа гъбичките, кой ти ги подари:ОООООО
21
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До h 21/22"еврейската банда се е погрижила да не мога да си купя Fucidin от България - в САЩ дори витамини не може да се прекарат през границата"Аааааааааа, сега сменихме октавата!!! Сега не могъл милия да си носи от България! Ами върни се в България за да не се налага да си носиш у джеба за да не плащаш 20 долара! Кой умник те посъветва да отидеш на лекар в Америка за фицидин така и не разбрахме! Да не е бил Бобо или Нена?? А може би Киро от Манхатан?! Да не е Марешки от парламента???!!!:))
20
0
 
1
 
! Отговори
х преди 5 години
забелязвам още на Българския Fucidin има логото на същата компания която продава Fucidin САЩ, сигурен съм че и Българския Fucidin е произведен в Доминиканската Република както и АмериканскияПИТАМ АЗ ЕВРЕИТЕ :защо едно и също нещо произведно на едно и също място и внесено от една и съща гадна еврейска компания в САЩ струва 20$ а в България 3.82 $това ли ви е "пазарната" икономика !?
19
0
 
2
 
! Отговори
h преди 5 години
До kмерси пич !заначи:в България 15 г Fucidin - 6.53 лв (без рецепта) или 3.82$в САЩ 15 г Fucidin - 20$ (цени на Амазон, в САЩ искат и рецепта) т.е. медикаментите в САЩ са 5 ПЪТИ по-скъпи от Българияеврейската банда се е погрижила да не мога да си купя Fucidin от България - в САЩ дори витамини не може да се прекарат през границата ето това ви чака като ви направят здравеопазването като в САЩ плащам 12 000$ здравна застраховка, която обаче не покрива Fucidin ..... почти нищо не покр
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До k 19:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))0Ама защо ми пращаш български линк, бре Методи??! Нали си в Америката бре човек! :))))))) Май нещо те стЕга профила! :)))))))))))))))))))))))000
17
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До f 15"да си продължа че тоя еврейски *** ме амбицира"Абре май не си за фицидин а за амитриптолин! :))))))))Стига лъгахте бре, клексове, не ви ли омръзна да ментите! Пиша за САЩ, не за добродетелните побългарени западни застраховки! То е повече от ясно че всичко що е уж за добро в България се побългарява зада може да се крадне! Но на запад и в САЩ не етака защото има контрол!!! Това е адски огромната разлика!!! Та в САЩ се пише на английски и който може да чете, пише и говори е добре!
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
prosto zakriite zdravnata kradliva kasa....koito iska zdrave, da si kupuva kato v magazina za vino, med, jito, zlato, lak za nokti, lak za kosa, spirala za migli, krem za brasnene, pinceti za vejdi, plakati za izbori....da otiva pri babata na azis da mu lei kursum...ili napravo v vazovskite zavodi...tam ima lek za vseki...
15
2
 
3
 
! Отговори
f преди 5 години
да си продължа че тоя еврейски *** ме амбицира:на опаковката на Fucidin-а дето си го купих за 39% в САЩ пише: Произведено в Доминиканската Република и внесено в САЩ ит компанията LEO"питам се - колко ли цента им струва на тези гадни еврей от LEO този крем, който ми продават за 39$ пуснете еврейските застрахователни фирми в България и вие ще плащате 39 $ за антисептичен крем !
14
0
 
0
 
! Отговори
h преди 5 години
стана ми любопитноако има някой от родните ни знахари тук, кажете колко струва 30 г Fucidin 2% в България ?
13
2
 
1
 
! Отговори
h преди 5 години
До Анонимен (11)"Ficidin - $17.99"ето сега прожерих в Амазон - Fucidin 2% - 15g Tube - 20$ !!!аз купих 30 грама за 39$ !!!!както казах ти си пропаганден ***, който не е стъплав в САЩ !!!
12
0
 
6
 
! Отговори
84535 преди 5 години
Не виждаам смисъл от здравните осигуровки. С направление ми се наложи да платя 310 лв. за кръвни тестове, Не платих само за кръвна картина - 5.90. За две изследвания на костите 240. Неосигуреният печели, защото без да внася, щеше да плати само 35 лв. повече от мен.. За толкова години за пръв път да ми се наложи изследване. Досега с моите пари по солидарност са пеглеждани и лекувани други, а защо с мене никой не е солидарен?
11
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До к 9Savlon Antiseptic Cream X 3 30Gm - $7.99Ficidin - $17.99На лъжата краката са къси както и на клекситанеца пазаруващ от магазин вместо Амазон! Живея в западна верджиния и амам имот в Европа, и в България!
10
0
 
6
 
! Отговори
Пчеличката МАЯ преди 5 години
Здравната каца фалира отдавна, защото много гадини бъркат с мръсни пръсти вътре. Всичките ви конституционогарантирани права са нарушени. Съдете т.н. "държава" Чалгаристан в Европейския съд по правата на човека.
9
3
 
4
 
! Отговори
к преди 5 години
До Анонимен"Антисептичен крем Savlon струва около 5-6 долара на Амазон"умнико, Амазон за да ти продаде медикаменти също иска рецепта !в САЩ не можеш дори витамини да пренесеш през границата !!!крема който си купих се нарича FICIDIN и за него в кварталната аптека ми взеха 39$ - имам фактура !!!ти не живееш в САЩ, ти си еврейски пропаганден *** !!!
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6От клекситанци, в Клекситания или навън, акъл не търся а само им разкривам глупостите които пишат било то за САЩ или ЕС държавите! По някой път си мисля че цялото българско народно "СЪБРАНИЕ" пише повечето небивалици в този форум за да покаже на клекналите колко добре живеят в ***!
7
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До х 5Ама и аз! Да не си от тези водещи хорото на всяка сбирка в българското посолство защото за тях незнанието е нещо съвсем нормално??!Антисептичен крем Savlon струва около 5-6 долара на Амазон и не ти трябва никаква рецепта! Такива 'интегрирани' знам много които едвам горорят правилен български език камо ли да четат какво точно им се полага.
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Препоръчвам ти да гледаш филмите на Майкъл Мур и също така изгледай "Sickoo".Ако трябва да се търси алтрнатива на НЗОК трябва първо да се извади сивия сектор и после да се спрат кражбите. Пари има просто не стигат до пациентите. А що се отнася до ФАЩ...... няма по-прогнила здравна система от тяхната, казах ти какво да гледаш