МВнР предупреждава: Пак отменени полети на "Ryanair"

Може да бъдат засегнати българи в 4 европейски страни
Обновена: 27 сеп 2018 19:42 | 27 сеп 2018 19:35, Красимир Ангелов
3
МВнР предупреждава: Пак отменени полети на "Ryanair"
Снимка: Reuters

Във връзка с информации, получени от посолствата на България в Холандия, Испания, Португалия и Германия, относно предстоящи стачни действия на пилотите на авиокомпания "Ryanair", от Министерството на външните работи предупреждават българските граждани, пътуващи от и до посочените страни в петък, 28 септември, че е възможно да има отменени полети.

В съобщение от пресцентъра на МВнР се препоръчва на българските граждани, които имат планирани полети с авиокомпанията на тази дата, да се осведомяват своевременно за всички възможни промени и да следят актуалните разписания на полетите.

В случай на нужда гражданите могат да се свържат с превозвача за получаване на необходимото съдействие.

От МВнР предупреждават още, че във връзка с информацията за средиземноморски циклон в южната част на Йонийско море и Гърция, се очаква движението на циклона "Ксенофон" да се развие в източна посока, съпроводено от силни валежи и ветрове в по-голямата част на Пелопонес и Крит в събота сутринта, след това в Атика, Евбея и Цикладите, а в неделя сутринта /30 септември/ да достигне до островите на източното Егейско море и вероятно Додеканезите.

В сила е забрана за отплуване на кораби от пристанищата Пирея, Рафина и Лаврио. Поради лошото време в петък, 28 септември, всички училища и детски градини в общините Свети Димитър, Алиму, Аргируполис Елинику, Глифада, Калитеа, Мосхато, Неа смирни и Пальо Фалиро няма да работят.

Българските граждани, пребиваващи или пътуващи за посочените райони, следва да бъдат внимателни и да изпълняват инструкциите и препоръките на местните власти, в случай че бъдат издадени такива.

При нужда сънародниците ни могат да се свържат с Посолството на Република България в Атина на телефон: +30 693 70 96 220. Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
На райънците цените им най-ниски, ама дали ще пътуваш си е чисто тото... Малко да се стегнат, че са тръгнали към фалит.
2
0
 
5
 
! Отговори
Bad company преди 5 години
Антирекламата не всякога действа. Вместо това намалете цените и ще пътуваме с "Вас".:))
1
2
 
4
 
! Отговори
Bad company преди 5 години
Бля, бля, бля...........Ако полета е отменен ще получите смс и не е необходимо да звъните никъде