"Господарите" с позиция за случая "Върбанов", репортерът – отстранен!

"Ще работим тази тема да не измести фокуса от разследването ни"
Обновена: 28 сеп 2018 22:36 | 28 сеп 2018 17:15, Александър Попов
167
"Господарите" с позиция за случая "Върбанов", репортерът – отстранен!
Кадър: Нова тв

Продуцентите на предаването "Господари на ефира" излязоха с официална позиция по случая с техния репортер Димитър Върбанов. Както е известно, първоначално Нова тв обяви в емисията си и на сайта си, че техният колега Димитър Върбанов е бил "нападнат и бит" по време на разследване във Велико Търново в склад, в който преди време са били открити храни с изтекъл срок на годност.

Двама души бяха задържани за инцидента, но днес Районният съд във Велико Търново ги освободи без мярка за неотклонение.

Кадрите от охранителните камери на склада пък показват, че не е имало побой, а по-скоро актьорска игра от страна на Върбанов и оператора.

Още по темата

Ето позицията на "Господари на ефира" без редакционна намеса.

"До този момент нито "Господари на ефира", нито Димитър Върбанов са твърдели, че Върбанов е бил бит по време на разследване в склад за хранителни стоки. При разпространение на информацията по случая, в медиите бяха употребени много сензационни изрази като "жестоко пребит" и "тежък побой", които за щастие се оказаха силно преувеличени, което заявихме още вчера. Това по никакъв начин не омаловажава факта, че е имало физическо насилие, макар и не в такъв размер.

Вярваме и ще работим за това тази тема, да не измести фокуса от 3-месечното ни разследване, което безспорно показа закононарушения от страна на недобросъвестен търговец, създали опасност за здравето на хората.

Въпреки това, осъзнавайки  отговорността, която носим пред българското общество заради огромното доверие в предаването, доверие, за което сме работили и градили през цялата 16-годишна история на "Господари на ефира", считаме за редно да оповестим следното:

Заради съзнателния или не опит на репортера да подведе обществеността с действията си след приключване на репортажа излъчен в предаването, продуцентът Джуди Халваджиян отстранява Върбанов от екипа на предаването.

"На нас от "Господари на ефира" в този момент повече от всякога ни се налага да бъдем безкомпромисни в ситуация като тази и независимо от това, че имаме дълга история с Димитър Върбанов и неговата професионална работа до момента, единственото възможно решение за нас е да се разделим с него. Търсенето и защитаването на истината е най-важната ценност, която "Господари на ефира" отстоява, това е в основата на всичко, което правим".

От "Нова телевизия", където предаването се излъчва, заявиха, че макар "Господари на ефира" да е външна продукция с независима редакционна политика, не приемат подобни методи, несъвместими с принципите на професионалната разследваща журналистика. От телевизията се разграничиха от случилото се и допълниха, че ще потърсят отговорност от продуцента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
20
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Горе главата Върбанов,честните редови българи те подкрепяме.Правдата ще възтържествува,като падне тоталитарната власт на нарциса Тиква и крепящите го пудели от държавната власт.Неудобни са Господарите за власта,защото разкритите и представени случаи на корупция са огромни.Полицаите от РПУ Павликени за кражбите на бензин,десетките фалшиви фирми туроператори,фалшификатите на дипломи и трудов стаж,кражбите на дървесина и какво ли не.
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***.ски Джурналета това не е ваша работа има си стопанска и криминална полиция. Подавате сигнала там а те са длъжни да проверят на място обстоятелствата. Ако установят нередност има си законови мерки които да предприемат. Ако се установи че полицията ги прикрива тогава се оповестява в информационите медии. Защото добре знаем че всяка фирма е на някой баровец под чуждо име и собственик. Обикновеният народ няма мангизи да прави фирми за милиони. Обикбовеният човек е натикан в ъгъла.
29
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е в болиница означава че му има нещо. То и един удар да е било все се води насилие.
28
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 26Този псевдо актьор Рачков на никого не бе известен. Благодарение на арменците стана популярен.
27
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Театралността е явна, но ако прокуратурата се е "разгневила" на Върбаков, не е заради внесения драматизъм, а заради това, че се е задействала " с цялата строгост" заради обаждане от Борисов, който с тази си "загриженост" към свободата на словото и журналистическата гилдия искаше да замаже случая с арестуваните от полицията журналисти в Радомир по нареждане от София, за да се попречи на журналистическо разследване за корупция и злоупотреба с еврофондове от близкия му личен приятел - Валентин Златев.
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ИванДет се вика - измиха си ръцете.
25
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този излезе доста *** и глупав. Хората са си инсталирали камери за сигурност, а така наречения репортер в кавички дори не е помисли, че може да има инсталирани камери за сигурност.
24
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До f-e-hто и без това кой ги гледа вече освен простаците и клюкарите . Прекалиха вече господарите то Слави се бъзика ама тия са направо ... Малко пари им взе Слави повече трябваше особенно тоя Рачков не мога да го гледам станал на 40 години държи се на 12 и тва ако е актьор
23
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Налазиха в дълбоки води и затова го отстраняват. Възмутен съм от отстраняването на този репортер.
22
1
 
36
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Поредна лъжа. Първо - операторът също участва, после монтажисти, режисьори - няма как да не разберат. Със сигурност Халваджиан са знаели за манипулацията.
21
2
 
30
 
! Отговори
f-e-h преди 5 години
Да се спре предаването, никой няма да им повярва на разследванията вече.
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джуджи не знае ли че не мое го бара докато е болен (фалшиво или не) ?Освен тва ако е фалшиво болен требе да се провери ква е тая снимка от болницага и какво въобще е правил там и докторти кво са правили и т.н. по веригата- То излезна цел заговор и на тва отгоре всички са виновни - таавизи, продуценти, журналисти, доктори и складажий включително - за едно или за друго.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според новината е имало физическо насилие, но явно за да задържат биячите трябва положението да е много зле.
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хич да не му пука на журналиста,че ще го уволнят ! толкова добре пада за дузпи, че може пък да се преориентира и да стане футболист момчето. а оператора му, дето му наместваше ръката, може я сценарист, я режисьор да стане.
17
3
 
27
 
! Отговори
Позиция преди 5 години
Ето още една позиция: "Господари на ефира" са жалки манипулатори и трябва да бъдат закрити и разследвани за злоупотреби.
16
2
 
20
 
! Отговори
кон яде боб преди 5 години
Сега да се приложи цялата строгост на закона и този журналистда разбере кон боб яде ли.На луди ни направиха три дена.Беше ме страх да си включа ютията,че и от там да не почнат...
15
1
 
11
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Анонимен-11,много точен коментар,арменеца му дай глупости да прави,но слънцето ги харесва,такива тупани като него.
14
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО НА РЕПОРТЕРА!!!ИЗКАРВА ИМ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА НА ЯВЕ ТЕ ГО БИЯТ!
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия кои бяха ?
12
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия смешници от господарите продължават да държат на това че е бит репортера :))) Жалки сте...