Здравна реформа, ниските пенсии... ГЕРБ и БСП пак се скараха

Нинова обвини властта в геноцид над възрастните хора
Обновена: 28 сеп 2018 16:38 | 28 сеп 2018 16:15, Камелия Цветанова
32
Здравна реформа, ниските пенсии... ГЕРБ и БСП пак се скараха
Снимка: архив, БулФото

ГЕРБ и БСП отново се скараха преди редовния парламентарен контрол. Този път поводът беше здравната реформа, готвена от Кирил Ананиев и ниските пенсии на възрастните хора.

Червената шефка Корнелия Нинова обвини управляващите в геноцид, а Спас Гърневски от ГЕРБ й отговори, че левицата е докарала държавата до задънена улица при управлението си.

Още по темата

"1 октомври е обявен за международен ден на възрастните хора. В този ден отдаваме уважението си към хората от третата възраст и приноса им към изграждането на нашето общество. Честит да е празникът ви, но го казвам с уважение, но и с тъга и с извинение, че днес 1,5 млн. пенсионери живеят на прага на бедността", започна първа Нинова.

Тя упрекна мнозинството, че не прие Закона за възрастните хора на социалистите и че отхвърли искането им за преизчисляване на всички стари пенсии.

Соцлидерката отсече, че на този фон се предлага реформа в здравната система, според която трябва да се плащат 12 лв. допълнително застраховка.

"Защо държавата и днес не плаща дължимите осигуровки за пенсионерите? Кога ще върнете онези 1,5 млрд. лв., които Симеон Дянков взе от Здравната каса?", риторично попита Нинова и допълни: "Това не е здравна реформа, това е здравен геноцид".

Нинова се оплака и от поскъпването на тока и водата в средата на годината, както и от предстоящия скок на природния газ.

"Как ще се отрази това на живота на българите, на цените това ще се отрази с ценови шок. Освен обещаните 300 лв. минимална пенсия от "Обединени патриоти", тя ще се увеличи догодина с между 2 и 5 лв. Забрави се обещанието на управляващите, че няма да вдигнат данъци и осигуровки – ето това е нашата държава", скочи още тя.

Думите й не останаха без реакция. На упреците й Гърневски отговори също с упреци.

"Днес за пореден път станахме свидетели на проява на най-отличителната черта на българската комунистическа партия, пребоядисана в социалистическа – нейната наглост и арогантност, да приписва това, което прави вече 70 години в тази страна, на хора, които ликуват от пораженията, които са нанесени", скочи той.

"Имам чувството, че по трибуната има по едно канче отрова и то от сериозно влечуго. Да попитам аз наследниците на комунистическата партия – 1989 г., когато обявиха фалита, какво имаше в пенсионния фонд, г-н финансов министър? Нямаше нищо – ограбен пенсионен фонд, ограбен народ чрез външнотърговските дружества", продължи Гърневски.

Депутатът от ГЕРБ обвини и бившия финансов министър, който сега е депутат от БСП, Румен Гечев за фалита на банките през 1996 г.

"Тук има мастит професор, който аз нарекох академик по разграбване на държава – професор, станал академик, благодарение на това, че 1994-1996 г. чрез банките бяха ограбени парите на българския народ. Няма го професор академика да ни разкаже как стават тези неща. Г-жа Импексова беше поне 4 борда в тази държава – нека да минем през "Булгартабак", Пловдивския панаир. Където мине тя, трева не никне. След това тези фирми и бордове фалират. Къде е Пловдивският панаир?", скочи още той.

Гърневски се спря поименно и на олигарсите, които по неговите думи са разграбили държавата.

"Тръгваме от Бургас през Бенчо Бенчев – виден спонсор и олигарх с несметни богатства, спонсор на БСП в местната власт. На път за Пловдив минаваме през Карнобат – Миню Стайков, несметни богатства и какви далавери се правят, виден спонсор на тяхната листа. Спираме в моя роден град – най-коментираното име фамилията Арабаджиеви. Позлатени кучета им пазят двореца в Сен Тропе – доносник на Държавна сигурност“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЕКА ПУЗНАЯ- БСП ТУ СА ИСКАЛИ ДА СЕ ВДИГНАТ ЗАПЛАТИ И ПЕНСИИ ЗАЩОТО ТЕ- ЕДРИТЕ КАПИТАЛИСТИ МИЛИОНЕРИ ОЛИГАРСИ, НО СОЦИАЛИСТИ СЕ БОРЯТ ЗА СВОБОДА РАВЕНСТВО БРАТСТВО И ПРЕОДОЛЯВАНЕ НА КАПИТАЛИЗМА- ВИЖ УСТАВ НА БСП ОТ 2.2017Г ТА ПРЕОДОЛЯВАЙКИ КАПИТАЛИЗМА ТЕ ЩЕ РАЗДАВАТ СВОИТЕ МИЛИОНИ- НО ДА ВИДИМ КАКВО НАПРАВИХА- 12.85 инфлация- 2006/8г, 2014г 13 ритната с финес банка- ТЕ СА ПО ЗАТРИВАНЕТО БА БГ НАРОД, КОЙТО ГИ ИЗБИРА.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сефте че те друго правят ли.Аз обаче съм им благодарен като бях малък и гледах покрай родата ми парламента от нашите дулетати научих над 15 нови псувни, което е важно за да мога да имам достатъчно богат речник после че да псувам тях.А като почнат с цирка ще влизат няма да влизат ще се заливат с води бе я като в македонския парламент се излупаите едно хубаво тъмън ще се отъвем от вас без митинг.
29
1
 
3
 
! Отговори
V преди 5 години
герб и бсп това ли е бг народ ??? тия през живота си не са обличали работни дрехи и не мисля че тези хора могат да направят нещо за народа.Като очевидни службогонци биха направили нещо само за себе си но не и за народа .Създали са система от душмани при всички важни документи за да има корупция и политически репресии към всеки който не е от тяхното гнило семе службогонско .Особено ако не си пуснал и една молба за държавна хранилака . ЕТО ТОВА СА ГЕРБ И БСП
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бива да има пенсионер с пълен трудов стаж, чиято пенсия да е под линията на бедността!
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vai, vai....a bg askera s eftinite kartoneni gabrovski kubinki trese plaza, trenira europeisko shengensko marchiruvane v krak...dokato tesi teroristi na bg darjaven budjet si lejat na volya,....vai, vai...zasto ne gi e izbil sultana do semka...?!
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев или Станишев да оглави БСП и да се връщат на власт заедно с ДПС.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А за пенсионерите ?Те обещаха 500 лева за пенсионерите,а след като влязоха в парламента казаха че не може 500,ще бъде 300 лева,но и 300 лева не ги направиха,а за увеличение на заплати на администрация,полиция и за кражби от свои хора има.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато Доган управляваше страната,а Станишев бе шеф на БСП,страната беше по-добре,а институциите работеха,гербаджиите така варварски се отнасят с населението и държавата, сякъш това са роби,а не хора.Не дай Боже да не си им привърженик,ще те смачкат,както направиха с Иванчева и журналистката Томова.
23
1
 
11
 
! Отговори
А за пенсионерите ? преди 5 години
А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите ? Забравихте ли обещанията си (заради които ви избраха) за 300 лв. минимална пенсия, повишаване на всички пенсии и падане на тавана на всички пенсии ? Всъщност таван на пенсиите няма в нито една друга европейска страна. Какво стана с парите за пенсиите?
22
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП и ДПС да се връщат!
21
2
 
9
 
! Отговори
ЗОР преди 5 години
Окрадоха всичко, подариха срещу подкрепа за власт най-ценните предимства на страната ни, съсипаха България... А сега като изсмукаха имането пари няма, работна сила няма, кой ще работи, та партийци да го експлоатират, вече няма безумни доходи за тях, светът ни гледа и ни се подиграва.И сега обезумяха да ни изтеглят и дробовете, за да продължат грабежа.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗДРАВНО ЗАСТРАХОВАНЕ!!! Позор за министъра, но и за кабинета, и за кожодерската партия. Ще грабят сухи пари!
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак театър! БСП и ГЕРБ са заедно в един отбор. За пред електората се правят на опозиция.
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Резервът на НЗОК си стои в БНБ. Да го върнат на НЗОК. Дянков го внесе там, за да може да изтегли същата сума от там и резервът да остане същия.
18
1
 
7
 
! Отговори
позорно преди 5 години
Левицата си има своите големи грехове, но това, което прави ГЕРБ и зловещи твари като Смас Делвов с кметуването и депутатстването си рядко се среща като злоба и наглост. Такива стръвни индивиди не трябва да получават публичен пост. Те са вредни за обществото с цялостния си пример. А зщо не се сравнят неговите регламентирани доходи с разходите му и наличното имущество!!! Или и той има късно реституирани имоти... Чисти хора трябват на България, чисти...
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще дадем на мутрите от застрахователния бизнес да се грижат за здравето ни. Как няма да дадем? Смеем ли да не дадем? Щом един сенилен псевдоминистър казва, ние слушаме и изпълняваме. Все пак сигурно е взел пенсия от тях, няколко милки?
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Lubimeza na gerb simion djankov zvetan vasilev velikata zeza seksa zvetelina borislavova dr novo bogataschi daschto milionite na vejdi raschidov i dr baha v ktp zvetan vasilev priatel na bogatite ot gerb i posle vasilev kradez djankov besche nai ok sa tia deto go isbraha sega vse ninova i bsp na gerb v ustata koi dade bk na zvetelina zeza seksa koi dade stroit.fa i kade sa 50 milioni dupki nikakvo ka4estvo vsi dalaveri da se raskriat ne samo laladjisto i hvalbi ba gerb deistvie rabota
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Partieza garnevski posle blisa4a na sds kostov i sega blisa4a na gerb da si satvara ustata proverka sa imotite mu i milion4etata na toja nojadjija nai malko toja nagada4 trabva da govori v nc bsp da mu isvadat dodieto na toja kakav e bil po vremeto na jivkov i kostov bravo na ninova i dps koito iskat bg bedni pensioneri da jivejat dostoino da se lekuvat da se hranat da se toplat tn kakto bogataschite i sem im zarvulite novobogataachi toja deto lae ot tribunata nama li sram boga milionera
14
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз 12лв за задължителна здравна застраховка нямам. Няма да плащам за услуга чието качество е ужасно лошо. Не подкрепям никоя партия защото 30г. от управление на партии нищо добро не видяхме. Никой няма намерение да променя статуквото то е угодно за всички и до като е така тази държава никога ама никога няма да се оправи.Скоро и Албания ще ни мине. Спасението е чужбина. Тук дори и пенсионерите нямат бъдеще.Бягайте и се спасявайте.А на народа му е хубаво и търпи и псува само в интернет.
13
11
 
5
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
Тук има един червен анонимник, който е изръсил един куп глуппости. Алооо, каскет, фалитите и катастрофите на България ги прави БСП-то. Хората не го забравят и затова не им дават властта. И кой ще бъде на власт не зависи от жалките пожелания на такива олигоффрени като теб, а от мнозинството на избори - а там резултатите са ясни.
12
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не СИМЕОН ДЯНКОВ , а СОБСТВЕНИКА НА ГЕРБ открадна милиарди от КТБ , здравеопазване и еврофондовете !!!