Демографският срив води до криза и в кръводаряването

БЧК иска облекчения и допълнителен отпуск за дарителите
Обновена: 30 сеп 2018 17:44 | 30 сеп 2018 17:23, Анисия Иванова
73

Криза в безвъзмездното кръводаряване. Причината е застаряващото население у нас. Кръводарителите са обикновено млади хора без съпътстващи заболявания, но техният брой в последните години намалява.

При последната акция в Русе, организирана от Българския червен кръст, отзовалите се млади хора са били единици. За съжаление все по-малко са младите хора, които по свое желание даряват кръв, съобщава Bulgaria ON AIR.

За да насърчат кръводаряването сред младите, от Червения кръст в Русе организират изнесени акции на различни места в града. А от БЧК настояват за законови промени, сред които данъчни облекчения и допълнителен отпуск за кръводарителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До криза в кръводаряването води това, че дадохте 100 банки за бореца за парлинг митьп циклопа, а за родилки и постарафали в латастрпфи вървяха кампании по същото време. А, и понеже вече нямаме армия, а навремето са ги задължавали да даряват. Други върпоси има ли да отговарям и на тях?
40
0
 
30
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Защо не дават полицайте, политиците и служителите от съдебната система. Доста са охранени и няма да им се отрази. Но май просто са лоши хора. Аз също кръводарявам за последните 3-4 години съм дарил 5-6 пъти. Не може едни да дават, а други само да взимат.
39
2
 
28
 
! Отговори
brutalen преди 5 години
Давал съм кръв 4 пъти досега , миналата година на мой близък му дотрябва и му казаха в очите : *** при "скандинавците" отвън , по 150 лева за банка. Значи хрантутим ги , кръвта си даваме ей тъй за хаир, а когато на нас ни се наложи те пращат при ...
38
1
 
10
 
! Отговори
До стар доктор преди 5 години
Критериите ти са за комсомолец партида 1952 година! Момчето си е в точ със съвременните изисквания за успех - младо, гламаво, нахално и с нов телефон!
37
1
 
5
 
! Отговори
дарител преди 5 години
не като гледам нивоито на младите/смятам да създам start upда ми работят без пари на доброволчески началапечалбата за мена на тях в магазина герб да им дарява хляб и цигарии в болниците търсят париняма даряване на безплатни медицински услуги
36
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко разпореди да се достави колкото трябва кръв!
35
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
кнсб излезе с "брилятната" идея да се докарат 150 000 украинци и молдовци и да се настанят в изоставените къщи по селата . щели са да борят "демографската криза".
34
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
сегашното поколение са пълни глуупацигерб ги съдират с данъцидоплащане, увеличения на цените, кражби от бюджетаа те чистят без пари, дават кръв без паритова са мечта за всички управляващине каскети, а празни тиккви отгледани в блажествогледайки смартфонаи не позна млад човек съмнаблюдавайки колко са *** смарт поколението около менно на *** не може да се помогне няма открит такъв начинтой дори не го осъзнава
33
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога Бойко се поминетогава ще дам кръвзасега той ми я точи с данъци и цени
32
8
 
11
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До изпаднал комунистпоколенията, от 1976 насам са тотални каскети. на каскетите децата са чепици. внуците им ще са валенки. няма гражданско самосъзнание, няма и съпричастност. няма и толкова пари, с които да убедиш циментова глава с коефициент на интелигентност колкото перла 05, че утре може да не стигне за него. пълчищата *** трябва да видят с очите си заплахата от изтрепбление, да се сетят. и тогава пак ще излезат да тропат с тенджери пред НС и да викат неволята. всичко е изгубено.
31
8
 
17
 
! Отговори
Факт преди 5 години
Ромската общност такива проблеми няма! Наложи ли се, не дай Бог, махалата е на линия със запретнат ръкав! Вие със славното минало сте жив зян!
30
2
 
21
 
! Отговори
изпаднал комунист преди 5 години
не може да се дарявапри капитализма всичко е парикомунизма свърши другари господа демократиБойко и ГЕРБ ми изпи кръвчицата и не останаизпаднал комунист
29
1
 
7
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 25Как да няма отделно.Прочети статията за здрв.осигуряване.Пише си го.8млрд годишно за здравеопазване.Откъде идват останалите пари.От бюджета.От нас
28
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше кръв, но я преляха на Митко Зъркела!
27
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кога ще чуем, че е в някоя -иганска махала е проведена акция за доброволно, безплатно кръводаряване???
26
4
 
6
 
! Отговори
Митьо Очите преди 5 години
Дарявяйте да има.
25
1
 
18
 
! Отговори
До Aloo преди 5 години
Аве фейк, я си седи там на клона и не давай акъл как да живеем.! Първо научи българсия както трябва( рЪце се пише бе)! Второ, защо да давям кръв на тези, които ни яхат? Значи ТОЙ (политика или бизнесмена) ми сваля 9 кожи и ми плаща 350 евра заплата, а аз да му давам кръв или да ходя на война за него! Не! По добре мъртъв и болен бизнесмен отколкото богат и здрав, ха ха ха....
24
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ОСВЕН ТОВА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ (ВКЛ. ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ), съдебната система, мвр , военните, общинските служители и учитеилите не плащат здравни вноски.
23
5
 
2
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 23А черен дроб продаваш ли.Така и така си отворил сергията.Дай цени на целия асортимент
22
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отделно няма.Бюджетът на НЗОК е един и общите приходи са толкова.