Депутатите ни чисти, няма доказателства за корупция!

Шефът на КПКОНПИ: Не получаваме поръчки от властимащите
30 сеп 2018 12:15, Красимир Ангелов
167
Депутатите ни чисти, няма доказателства за корупция!
Снимка: flickr

На този етап няма достатъчно събрани доказателства по сигналите за корупция срещу депутати, обяви председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев в предаването "Тази неделя" по bTV.

Още по темата
"Имахме сигнал за депутата Делян Пеевски, като извършихме една изключително обстойна проверка. Събрахме огромен обем доказателства и установихме, че при този човек няма един незаконен ред", каза Георгиев и посочи, че този депутат дори е един от най-големите данъкоплатци.

"Проверяваме всичко във връзка с Ветко Арабаджиев. Имаме срок за проверка от една година, който може да бъде увеличен с 6 месеца. За Арабаджиеви събрахме цялата информация за имуществото, което имат. Дадохме ги на прокуратурата и тя наложи ограничителни мерки. Но трябва време, защото в момента проверките са на ранен етап", уточни още шефът на КПКОНПИ.

Той коментира и идеята да бъде въведено антикорупционно говорене в детските градини. По думите на Георгиев с това България не открива топлата вода. "Идеята е да се започне евентуално с трета и четвърта група в предучилищното образование. В Германия например моделът е да се прави една игра, при която полицай си говори с кукла и децата сядат в кръг около него. И полицаят играе с куклата – той не взима пари, за да й помогне, когато има нужда. И така децата виждат как се случат нещата", подчерта експертът.

Пламен Георгиев категорично отхвърли обвиненията, че КПКОНПИ получава поръчки от властимащите срещу хора, които в момента са неудобни. "Това не е вярно. Това е пълен абсурд. И да искаме, няма как да го направим. Говорим за приходи и разходи - неща, които са видими и проверими. Нещата са простички, това са пари", посочи още той.

Георгиев подчерта, че българският модел за борба с корупцията е различен от румънския. "При нас единственият орган, който може да повдига обвинение, е прокуратурата. Но всички органи, които могат да разследват корупцията, са събрани в един. Създаде се задължение и за КПКОНПИ да запорира имущество. При нашия модел се създават всички предпоставки за добри резултати, защото превенцията се съчетава с борбата с корупцията", каза още той.

По отношение на случая с бившия финансов министър Симеон Дянков, срещу когото също се прави проверка, Георгиев отговори: "Извършихме проверка спрямо него, но не можахме да го намерим за разлика от Трайчо Трайков. Дянков ми звънна лично в 00.30 часа, защото е бил в Америка и каза, че ще ни съдейства. Така че той ще предостави документи и за това, и за имуществото си", обясни Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смешници
143
0
 
0
 
! Отговори
extremist преди 5 години
Депутатите ни чисти, няма доказателства за корупция! - ДОКАЗАТЕЛСТВА ИМА
142
1
 
1
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До Анонимен Вярно че безгрешен е бил само Госпос Иисус Христос , ама и това е съмнително.
141
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не няма! Нищо няма! Държава няма!
140
0
 
6
 
! Отговори
Усещане за държава преди 5 години
Усещането за държава идва ей от такива комисии. Неам думи.
139
1
 
10
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
Значи Делян Пеевски още от като стана шеф на пристанище Варна на 20 годишна възраст та досега е чист като сълза. Ти да видиш. Може би народът трябва да закрие парламента, съда и д-р и да си наеме непорочно такива от чужбина. Тези хора биха се грижили за държавата повече от нашите народни заседатели, които единствено обгрижват себе си и лайка олигарси.
138
0
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
То остана и да има. И все пак са помислили, че от време на време някой трябва официално да обяви, че всичко е на 6
137
0
 
15
 
! Отговори
РБ-МУТРЕНСКА КЛОАКА преди 5 години
ТОВА ЧЕ, НЯМА ДОСТАТЪЧНО СЪБРАНИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА КОРУПЦИЯ НЕ ОЗНАЧАВА, ЧЕ НЯМА КОРУПЦИЯ. ПРОСТО НЯКОЙ НЕ ГИ СЪБИРА ИЛИ НЕ ГИ ТЪРСИ "ДОКАЗАТЕЛСТВАТА". А ТЕ ПРЕД ОЧИТЕ НА ВСИЧКИ! НЯМА КАК ДА СИ С КОСТЮМ ЗА ХИЛЯДИ ЛЕВОВЕ, А СЪЩО И ОБУВКИ И ЧАСОВНИЦИ ЗА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ, ДА КАРАШ КОЛА, ЦЕНАТА НА КОЯТО НЕ МОЖЕШ ДА ПЛАТИШ С ПАРИ ИЗКАРАНИ ПРЕЗ ЦЯЛ ЕДИН ЖИВОТ И ВСИЧКО ДА Е ЧИСТО. ОЧИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ТЕМИДА СА ОТВЪРЗАНИ И ШИРОКО ОТВОРЕНИ ЗА "ПРАВИЛНИТЕ ХОРА"-ПАРЛАМЕНТ, ПРАВИТЕЛСТВО,НАШИ, ВАШИ, ВСЕ АПАШИ
136
0
 
10
 
! Отговори
РЕЗИЛ преди 5 години
КАКТО СЕ КАЗВА:"ГАРВАН ГАРВАНУ ОКО НЕ ВАДИ"! ПРИ ТОЗИ ШЕФ НА КОНПИ НЕ ОЧАКВАЙТЕ ДРУГО. ПОРЕДНАТА КУКЛА НА КОНЦИ ОПИТОМЕНА ОТ ВИСОЧАЙШАТА МУТРА. НЕ ЗНАМ ДОКОГА ДОКАТО СЕ ГАВРЯТ С НАС, ОТКРОВЕНО НИ СЕ ПОДИГРАВАТ И НИ ПЛЮЯТ В СУРАТИТЕ ЩЕ ГИ ТЪРПИМ. ЩО ЗА НАРОД СМЕ НАИСТИНА. МЪР ША
135
1
 
18
 
! Отговори
НА ЗДРАВЕ преди 5 години
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ДА СИ КРАДАТ НА ВОЛЯ,ЩОМ КАТО БЪЛГАРЧЕТАТА СПЯТ ДЪЛБОКО,УПОЕНИ ОТ ДЕМОКРАЦИЯТА....
134
0
 
14
 
! Отговори
Vlad преди 5 години
Бисери
133
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Развеселихте ме неделно :)
132
1
 
26
 
! Отговори
Коки преди 5 години
Eстествено и само един пример ще дам и не са престъпници. московски си уби детето, посочено е в НК какво се дава за такова деяние, беше си министър, сега стана депутат, все едно нищо не се е случило, та така и с корупцията. Корумпиран е бай Пешо, крадящ бензин от бдж, а не шефът му, откраднал 400 милиона, или кражбите от пътищата или АЕЦ - Белене. Да, много честни тези политици, добре ни учат, само как бай Пешо се е научил да не краде.
131
0
 
27
 
! Отговори
мдааа преди 5 години
Хахаха,депутатите чисти,криминалните типове и те чисти,просто са такива законите,защо никой не ги бара толкова години,смешна работа!
130
0
 
34
 
! Отговори
12345 преди 5 години
Милите ни те! "Чисти" като сълзата на дете!Тази новина е манипулираща общественото мнение, защото ние сме управлявани от едни гладни нещастници жадни за власт и поледващото от властта благополучие за тях!Единствената им цел, след като се докопат до властта е да се докопат до финансовите ресурси, с които да обогатят самите себе си! Никой от тях не работи за благото и просперитета на обществото! Те не създават нищо стойностно за бъдещето, освен да смучат кръв от "електората".
129
0
 
17
 
! Отговори
ДПС + ГЕРБ = Л преди 5 години
МИ КАТО ИМА НУЖДА ОТ ДЕПУТАТИ ДА ПРАВЯТ КВОРУМА НА ГЕРБ, КАК ДА ОБВИНЯТ ПЕЕВСКИ? НЕ СТАВА.
128
0
 
20
 
! Отговори
1 преди 5 години
ОТ КАД"Я" НА КАД"Я" БЕ
127
0
 
16
 
! Отговори
... преди 5 години
Ко каза ко?
126
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Депутатите ни чисти, няма доказателства за корупция!-:)
125
14
 
14
 
! Отговори
дядо Соци преди 5 години
Да , ама Корделка не е съгласна. Тя казва че всички депутати на ГЕРБ са корумпирани , а тези от БСП са гладни. А де ? На кого да вярваш?