Депутатите ни чисти, няма доказателства за корупция!

Шефът на КПКОНПИ: Не получаваме поръчки от властимащите
30 сеп 2018 12:15, Красимир Ангелов
167
Депутатите ни чисти, няма доказателства за корупция!
Снимка: flickr

На този етап няма достатъчно събрани доказателства по сигналите за корупция срещу депутати, обяви председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев в предаването "Тази неделя" по bTV.

Още по темата
"Имахме сигнал за депутата Делян Пеевски, като извършихме една изключително обстойна проверка. Събрахме огромен обем доказателства и установихме, че при този човек няма един незаконен ред", каза Георгиев и посочи, че този депутат дори е един от най-големите данъкоплатци.

"Проверяваме всичко във връзка с Ветко Арабаджиев. Имаме срок за проверка от една година, който може да бъде увеличен с 6 месеца. За Арабаджиеви събрахме цялата информация за имуществото, което имат. Дадохме ги на прокуратурата и тя наложи ограничителни мерки. Но трябва време, защото в момента проверките са на ранен етап", уточни още шефът на КПКОНПИ.

Той коментира и идеята да бъде въведено антикорупционно говорене в детските градини. По думите на Георгиев с това България не открива топлата вода. "Идеята е да се започне евентуално с трета и четвърта група в предучилищното образование. В Германия например моделът е да се прави една игра, при която полицай си говори с кукла и децата сядат в кръг около него. И полицаят играе с куклата – той не взима пари, за да й помогне, когато има нужда. И така децата виждат как се случат нещата", подчерта експертът.

Пламен Георгиев категорично отхвърли обвиненията, че КПКОНПИ получава поръчки от властимащите срещу хора, които в момента са неудобни. "Това не е вярно. Това е пълен абсурд. И да искаме, няма как да го направим. Говорим за приходи и разходи - неща, които са видими и проверими. Нещата са простички, това са пари", посочи още той.

Георгиев подчерта, че българският модел за борба с корупцията е различен от румънския. "При нас единственият орган, който може да повдига обвинение, е прокуратурата. Но всички органи, които могат да разследват корупцията, са събрани в един. Създаде се задължение и за КПКОНПИ да запорира имущество. При нашия модел се създават всички предпоставки за добри резултати, защото превенцията се съчетава с борбата с корупцията", каза още той.

По отношение на случая с бившия финансов министър Симеон Дянков, срещу когото също се прави проверка, Георгиев отговори: "Извършихме проверка спрямо него, но не можахме да го намерим за разлика от Трайчо Трайков. Дянков ми звънна лично в 00.30 часа, защото е бил в Америка и каза, че ще ни съдейства. Така че той ще предостави документи и за това, и за имуществото си", обясни Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
17
 
! Отговори
BOJEE преди 5 години
PO GOLQM VIC OT TOQ NA BQX CHUVAL CHESTNO AAXXAAXAAX MA TAKA SYM SE SMQL AAXAAXAAX
123
0
 
38
 
! Отговори
Е-е-е, а стига де преди 5 години
Баба имаше една приказка: Честна била .........в ушите! А ***, гаче ли и туй ме съмнява!
122
1
 
25
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Ако има някой честен това са българските депутати
121
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И затова 2 милиона не живеят в България, перефразирам No 125. Включително и аз и моите деца. Не съм горд с това но имам достойнство и морал да съм далеч от тоя цирк. Вече трийсет години една и съща демагогия, на хората им писна от наглите лъжи. На бялото черно не може да се каже. Точка.
120
4
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До 124 и 127! Какви руснаци и комунисти ви гонят пък вас? За това имате минуси! Не пишете по темата А с глупости се занимавате! Темата е в БГ..За сегашната власт! За великата личност Жадна за власт на всяка цена Борисов и управлението му!
119
3
 
28
 
! Отговори
opps преди 5 години
Дайте му веднага от суджука- заслужи си го....
118
0
 
39
 
! Отговори
,.,.,., преди 5 години
Шефът на КПКОНПИ сам не вярва на това което говори.
117
2
 
30
 
! Отговори
Одикопай 2 преди 5 години
Коментирам для сефте! - Пеевски - най чист бизнесмен в Европа, Земята, Вселената! Твърдението е на шефа на КОНПИ. Защо ни се втълпява, че протестите срещу назначаването му на шеф на ДАНС е престъпление?
116
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Депутатите ни чисти, няма доказателства за корупция!---------Това трябва да бъде Вицът на 2018 год.!
115
0
 
30
 
! Отговори
Корупция нЕма преди 5 години
Два мандата на Боеко бях експерт контрол на обществените поръчки и всеки път, когато наложех някоя санкциия, идваха депутати при началството да го заплашват да отпадне санцкията.
114
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистите защо се мъчат въобще да лъжат, като никой не им вярва?
113
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Путинова Русия в МОЛ изгоряха живи десетки деца и какво се случи? Нищо. Някой в затвора? Не. Отговорни за случая? Не. Наказани са смъртта на невинните дечица? Не.
112
11
 
7
 
! Отговори
КОЙ? преди 5 години
Пеевски е човек на БКП и ДпС. Ореха неслучайно се опита насила да го набута на едно топло местенце и народа неслучайно 1 г. протестира всеки ден. Нямат прецедент тези всенародни протести е европейската история.Както винаги комунистите са си измили за пореден път мозъка с "Веро". И нищо, ама нищо не помнят.
111
1
 
20
 
! Отговори
Берлин преди 5 години
Ето затова аз не живея в Българя.
110
10
 
11
 
! Отговори
СССР 16-та република преди 5 години
Само в Путинова Русия и в България няма политици в затвора.Защо ли?"Лукойл" 10 г. работи по документи на загуба и не плаща данъци. В гьола "Белене" изчезна 1млрд. и продължават да изчезват пари. "Американските" ТЕЦ-ове се оказаха собственост на руски фирми регистрирани в САЩ. Газта ще скача защото е руска.
109
2
 
12
 
! Отговори
отчаян вопъл преди 5 години
Путине, ако четеш този коментар, МОЛЯ те спаси ни-"анексирай" ни!
108
0
 
8
 
! Отговори
Край преди 5 години
"Страхува" ли ви Пеевски? Или ви храни? За това е толкова честен нали. Нищо не можеш да докажеш на някой дето не иска да му бъде доказано.
107
0
 
18
 
! Отговори
:))))) преди 5 години
Ама Пеевски "чист",пък и "умен" и "красив"- типичното лице на българския депутат и "политик".
106
0
 
20
 
! Отговори
??? преди 5 години
Аз ако заблудя някое невинно малолетно девойче с обещания и сладки приказки и се възползвам от нея защото детето няма опит и е наивно съм долен *** спор няма. Но ако политическата класа се възползва от наивността и доверчивостта на един незлял народ за демократично общество - той е чист. Сето казали кората -Аз на *** си ли да вярвам или на тъпана???
105
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
До 110.....Много си прав да знаеш!!! Скоро си мислех следното. Как е възможно.Моят Български народ. Да е търпял Турско робство.Цели 500 г..! Та това не са 20,50 или 100 г! А цели 500. И днес допуснахме.Някакви измислени "демократи" Да оплюят и очернят Ботев И Левски. Само защото Не са били от тяхното Буржоазно общество! Дебелооки ли трябва да сме та да търпим??? И днес..Когато имаш право и възможност. Да изметеш един деспот и тиранин.Който ти е загубил само почти 10 г..Народа си трае уви!