Намерението за кражба на кола? Вече ще е престъпление!

Правителството одобри промени в Наказателния кодекс
57
Намерението за кражба на кола? Вече ще е престъпление!
Снимка: flickr

За кражба да се считат и действия, които показват намерение за присвояване на превозно средство, одобри правителството на днешното си заседание.

Още по темата

Промяната в Наказателния кодекс е мярка срещу кражбите на коли и ще бъде предложена за гласуване от парламента.

Предлага се също като самостоятелно престъпление да се включи и подготовката за кражба на автомобил. Отпада алтернативното наказание глоба в случаите на противозаконно проникване в чуждо превозно средство.

Причина за промените е честото използване на крадени автомобили при извършването на други престъпления.

Преди време премиерът Бойко Борисов каза пред министрите, че се бори от години противозаконното отнемане на автомобили да стане кражба.

"Ще е много приятна изненада за мен, ако това успеем да го направим. Хващаме го в колата, след това излиза, пробация, домашен арест, отива пак да краде и такива случаи, ако извикам директора на Софийско, може би до утре сутринта ще ви разказва с имена, с факти, с хора. Само че законът казва, че това е възможно. Да променим законите, да ги обясним на обществото, защото отнемането означава, че като те хванат вътре в автомобила, но ако не работи, или там те хванат на място – не го крадеш, не е кражба и там има други членове и състави.

И миналия път ви разказвах, знаковите крадци вече са като директори – влиза с лаптопа, пали колата и слиза. Влиза шофьорът, който вече и да го хванат, той е никому неизвестен, почват да го съдят, поема цялата вина. И законът им позволява това да го вършат! И полицаите всяка сряда ми казват: "Борим се, но този пак е навън, този пак е под домашен арест, този пак го хванахме под домашен арест как разфасова кола", обясни тогава той и поиска промяна.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Нинова краката са къси!
32
3
 
4
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 31Че кой луд ще краде Москвич ЗаЗ и Трабант
31
4
 
15
 
! Отговори
RAUL преди 5 години
Защо при Тошко,със същите закони,колите не се заключваха и вратите бяха с обикновенни брави,касите с кисело и прясно мляко ги оставяха в 6 ч.,пред магазина и никоѝ не пипаше........а
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фантастики някакви... На принципа на "намеренията" тогава да арестуват още отсега всички автоджамбази, защото намерията им предварително са ясни, освен това МВР-то им знае имената, прякорите и къде да ги намери. Ама това няма как да мине пред съда.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ме хванат да коля някой и докажа, че съм имал намерение да го обръсна?
28
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ае, как точно се доказва намерение в съда, и какво точно означава намерение според този т. нар. закон?
27
0
 
4
 
! Отговори
opps преди 5 години
До БългаринаБраво Братле. Отдавна не бях чел нещо по-смислено. Но има и този ГЕНЕРАЛЕН проблем: Като НЯМА ПЪРВА ПРИСЪДА какво ще утрояват ????Тоест N*0= 0 винаги....
26
1
 
6
 
! Отговори
Muradoff преди 5 години
Намерението да се защитя също трябва да е.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До !!!!баце, таратайките не се гепят със специални устройства бе.
24
2
 
17
 
! Отговори
Крадльо преди 5 години
Ама аз съм влязъл да гепя музиката що ще ме товарят с цялата кола.Не е честно
23
1
 
14
 
! Отговори
хахахха преди 5 години
Имам чувството, че автоджамбазите се активизираха, изключително! Аз нямам намерение да крада коли и ме боли фара, ако ще и на бесилото да ги провисват!
22
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябва да се наказват намеренията, плановете, замислите за престъпление, едва, когато всичко факт, трябва да се търси отговорност, като в банановите републики, НИКАКВА ПРЕВЕНЦИЯ ЗА ВАС, нека ви крадат, трепат и еб***т, на воля, после като ги вкарат в затвора ще сте щастливи нали, бугарина обича възмездието!
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб задължително трябва да наемат специален човек, който да стои плътно до Борисов и всяко премиерско изказване да бъде потваряно по смислово подреден начин, за да бъде разбрано. Страшно беден речник има този човек, а пък за правилно подредени изречения да не говорим въобще Главата може да го заболи човек, докато разбере какво е искал да каже!
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като хванат някой да ви ръчка вътре в колата, съдията ще реши, че е имал намерение да ви ремонтира колата. Така че пак същото.
19
2
 
18
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Казвал съм и преди, всички наказания свързани с лежане в затвора да са вид трудова повинност бачкане в кариерира за камъни, а срока на присъдата да се утроява при всяка следваща независимо от деянието. Краде лежи 1 г после 3, 9, 27г... Така в България няма са има нито един престъпник с повече от 4 престъпления в досието си. Проста поправка която ще реши генерално проблема и с циг анската безгранична престъпна безнаказаност.
18
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Губим правото си на свобода на мислите. Свобода на словото нямаме, вече ни отнемат и свободата на мислите. Някой като реши, че ти си минал покрай колата му с лоши мисли, върви се защитавай!
17
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, не трябва да се наказват намеренията за извършване на престъпления! Утре като хванат някой тюрбан с жилетката с експлозиви, запътил се към метрото, примерно, трябва да го пуснат веднага след като са му отнели желетката, защото е имал само намерение ;)
16
0
 
13
 
! Отговори
Край преди 5 години
От 10 г. Герб е с мнозинство в народното събрание - обаче Борисов бил в опозиция - не го слушали. Ти да видиш.
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До !!!! 8Когато го хванат да ръчка не е намерение, а си е направо опит за кражба точно от такива игри на думи адвокатите си правят гаргара със законите
14
1
 
5
 
! Отговори
Явор преди 5 години
Драскачите толкова държат да има въпросителни в заглавията (защото решават, че основната им цел е не, даването на информация, а задаването на въпроси към нищото), че започнаха да слагат въпросителни по средата на изречението.