Чия е вината за починалия на хемодиализа във Видин?

Центърът по хемодиализа в болницата спира до понеделник
4 окт 2018 14:00, Анисия Иванова
19

Починалият пациент във Видин е трябвало да отиде на планирана хемодиализа в понеделник. Той обаче не се е явил.

На следващия ден старшата сестра и лекуващият лекар са му се обадили три пъти, осъществили са контакт с него, но той така и не е отишъл. Това обасни заместник-директорът на болницата във Видин д-р Богдан Томов пред Bulgaria ON AIR по повод нелепата смърт на 50-годишния мъж.

Пациенти обаче твърдят, че заради аварията от лечебното заведение са се обадили на болния, за да му съобщят, че е невъзможно да му бъде извършена интервенцията.

Още по темата

Според тях виновни за смъртта на мъжа са остарялата техника, с която се работи, както и липсата на организация.

"След отстраняването на проблема са му предложили да отиде във вторник, но той не се е съгласил, затова са се уговорили диализата да бъде направена в Монтана в сряда сутринта", обясниха те.

Пациентите обвиняват ръководството на Видинската болница за извънредното положение и твърдят, че проблемът опира до пари.

Проблемът със здравното заведение в крайдунавския град още не е решен, а Центърът по хемодиализа работи на авариен режим заради повредата.

По обяд Центърът ще спре напълно работа до понеделник, защото трябва да бъдат отстранени всички дефекти и да се подменят определени модули, съобщи директорът на болницата д-р Цветан Василев. Той увери, че всички пациенти, които са на хемодиализа, ще бъдат приети в болницата в Монтана.

Междувременно започва проверка, която е по разпореждане на здравния министър Кирил Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
Маринела Неофитова преди 5 години
Здравейте , казвам се Маринела Красимирова Неофитова и съм дъщеря на починалият Красимир Маринов , на редакторите и журналистите на този сайт да се допитват винаги и до двете страни !!! На първо място информацията , че е бил търсен 3 пъти от старшата сестра е една голяма лъжа , бил е потърсен един единствен път на 2.10.2018 в 13:14 часа , за да го уведомят, че в сряда е намерен транспорт за диализата в Монтана. Много грешни неща сте написали!..!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искаш да знаеш кой е виновен ли пусни си парламентарен контрол в петък и ще видиш там всички виновници поне три часа ще може да ги съзерцаваш, а ако и поръчителите искаш да видиш пусни си по света и у нас гледай за двама президенти единия дърт рус и само се кара другия нисък плешив обича Ердоган и продава ракети на сирийците и те после с тях му свалят неговите собствени самолети, а той се прави на загубен.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименПричините са 5-те милиярда изядени в КТБ, 3-те в БелНЕ Гьола и така нататъка!
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Чия е вината за починалия на хемодиализа във Видин?"Причината е Истамбулската Конвенция, английския брексит, англосаксонската омраза към българите, асфалта и природата!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблемът е на Държавата но такава структура няма -поне за мен --има администрация на която ще вдига 10 %заплатите да гласуват за него целите фамилии и после пак същото протести Б.Б ще ги разреши -ама дали разбира от хемодиализа -НЕ със сигурност но това не го интересува -Интересува го властта и "Аз казах"-може би се мисли за прероден Хан Аспарух
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както е написано излиза, че вината е на починалия. Че не си е вдигал телефона и не е отишъл до Монтана. А ако не е имал пари за транспорт? На когп е проблем тогава?
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как чия е вината?Ами на Бойко Борисов разбира се.Докторите крадат като изоглавени заради него.Той ги кустри!
7
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вината е на Държавата -не търсете под вола теле.Закриха болници-други се превръщат в платени паркинги-като Окръжна болница Варна -защото от там се печели повече отколкото от синя зона .Няма социална политика -няма и политика нито в образованието -нито в икономиката А такава няма -и какво искате от някой който е прочел само Винету -Конграчулейшънсите са за него -в банковите му сметки за които и дори не подозираме Ще се осъзнаеме след още време Колко ни остава??-тава е въпросът
6
0
 
4
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колега #4, другарят Бананиев също поема вината с мезета.
5
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
вината е на Орешарски.
4
1
 
9
 
! Отговори
До House M.D. преди 5 години
Само дето не е другарката Нинова тука. Другаря Ананиев е. От Герб...
3
1
 
19
 
! Отговори
Ali Babba преди 5 години
В Бг виновни няма, ще го пишат срещу неизвестен извършител...
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за човека ! Сега е много лесно някой да твърди каквото си иска кой знае какво точно са му казали другата страна я няма за да потвърди или отрече.
1
13
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Поемам вината само с мезета!Ваша: другарката ***