Деца в нета: Как да ги предпазим от педофили?

Киберпрестъпленията са сериозен проблем не само у нас
12

Киберпрестъпленията са сериозен проблем не само в България, но и по света. Службите за сигурност правят всичко, което могат, но въпреки това пробиви пак има. Оказва се, никой не е застрахован от хакери в мрежата и много лесно личните ни данни могат да бъдат откраднати.

Още по темата
Кибератаките се превръщат в ежедневие, а хората се хващат на въдицата сякаш все по-лесно. Само преди седмица Facebook съобщи, че близо 50 млн. потребителите на социалната мрежа са станали жертви на най-голямата хакерска атака от съществуването й.

Има ли 100% сигурност в Инттернет и как можем да се предпазим?

"100% сигурност няма никъде, но трябва да се спазват определени правила, за да сме по-рядко обект на киберпрестъпления. Ако използваме лиценцирана операционна система, лицензирана вирусна програма и имаме сложна парола, това със сигурност ще намали риска", коментира в предаването "Директно" по телевизия Bulgaria ON AIR Явор Колев от ГДБОП.

Детската порнография е едно от най-сериозните и чести престъпления в мрежата. Децата стават жертва на педофили, които много лесно склоняват непълнолетни и малолетни лица да изпратят свои снимки, с които после да се злоупотреби.

Как да предпазим децата си от онова, което дебне зад екрана на компютъра?

"Много родители си мислят, че когато детето си е вкъщи пред компютъра, то нищо не може да му се случи. Не е така и за това има, за съжаление, много примери", коментира Явор Колев.

По думите му безопасността на децата в Интернет е въпрос на доверие между родителите и техните деца.

Какво още каза Явор Колев вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много лесно не разчиташ на училището а го учиш сам на достатъчно ниво че просто да му кажеш истината за тая *** и то да те разбере пък някой предложения долу са супер да спрем на децата нета че да няма педофили и да си заключим вкъщи жените че да няма изнасилвачи нали, а защо не въведем шериата и не се върнем в тоталитарния полу халифатски рай то и без това си личи че зад тия писания поредните любители на диктатура дето не ги засяга тях естествено стоят.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пазете децата от русофоби - и готово!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Яворе научи ли се как се пуска имеил?
5
1
 
3
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Сами се снимат малките запартъци после други им са виновни ;) !!!
4
1
 
6
 
! Отговори
лесно преди 5 години
Просто педофилите трябва да се избият и готово - няма педофил няма проблем. Смрт за тези изтърсажи на природата, бавна инмъчителна. До крак!
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е то 20 30 години навремето имах такива бяха слочили на 60 годишни ама тогава нямаше нет сега гледам в елмаз и на 18 искат любов с 40 50 годишни
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Попитаите папарак петров тои е специалист в тия области
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Децата се предпазват от Педофили като им спрете нета другари. В противен случай ще издуате балоните. Ако искат да играят купувате им топка на момчетата а за момичетата да скачат на въже да играят на дама и педофилите ще изчезнат. Или ще кажете че неможе. Е вие какво иската оная работа у сливата и душата в рая ли. Нема да се разбереме другари.