Една назад: Таван на пенсиите ще има! 1200 лв. ще е

Синдикати и правителство се разбраха за доходите ни
93
Една назад: Таван на пенсиите ще има! 1200 лв. ще е
Снимка: архив, Ройтерс

Таванът за новоотпуснатите пенсии няма да отпадне от началото на следващата година, както се предвиждаше.

Вместо това максималният размер, който в момента е 910 лв., ще се увеличи на 1200 лв. от 1 юли. За това се договориха синдикатите и правителството на среща при премиера Бойко Борисов.

Още по темата
Според президента на КНСБ Пламен Димитров така 41 000 от общо 65 000 българи ще вземат полагащото им се.

Финансовият министър Владислав Горанов пък обясни, че изчисленията не дават възможност таванът да падне. По думите му има разминавания между осигурителния принос и вписаните пенсии.

Вече обявеното 10-процентно увеличение на заплатите за всички служители на бюджетна издръжка няма да е "на калпак", а според заслугите на работното място.

Синдикатите предлагат към хората на терен да се насочат по-голяма част от десетте процента, а онези, които работят в администрацията, да получат по-малко.

Разчетите на МФ показват, че трябва да се вдигнат заплатите на 433 хиляди души, заети в бюджетната сфера, за което ще са нужни над един милиард лева.

Заради поскъпването на живота след повишаването на цените на газа, а от там на парното, стоките, двете страни са се договорили, че енергийната помощ за социално слабите ще бъде увеличена с 50%. Това ще струва допълнително 40 млн. лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
7
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 5 години
Банките бяха фалирани от СДС още през 1992 година, а през 1996-1997 последва официалният им фалит, ама промитите мозъци откъде да го знаят...
49
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафиотите, мутрите и чалгата ги създадоха СДС след 1989 година. Здравна каса и пенсионен фонд тогава нямаше, иначе и тях СДС щяха да ограбят, но разбиха пенсионната система, здравната система, системата на образованието, съдебната система и МВР. Също така демократите разбиха промишлеността, селското стопанство и транспорта на България. След 1989 година ни управляват само демократи, така че те са виновни за сегашното състояние на България. Те наскоро фалираха цяла банка, за да се върнат на власт
48
4
 
10
 
! Отговори
До 35 преди 5 години
"ГЕРБ пак са въртят като фурнаджийска лопата, вчера щеше да отпадне таванът за новите пенсии, днес няма да отпаден, утре не се знае." Таван все пак ще има - 1200 лв. Радвай се, че ще има, защото комунистите, които фалираха десетките банки след 1989 г., си бяха гласували заплати от 50 000 лв. и искаха пенсиите им да са 3000-4000 лв. Така нямаше да останат пари за пенсии за нормалните пенсионери. Стига с тоя таван, като не знаете какво е положението и какви хора искат тези огромни пенсии.
47
0
 
7
 
! Отговори
До 35 преди 5 години
За проблема с пенсиите да се обвинява Герб а и другите след Т.Живков и Луканов е доста неправилно.Това може да го говорите само вие -под 40 годишни.Който и както и ,,да се върти" няма как на 500,000 души да вдигне пенсиите с по200-300 лева.А и какви осигуровки по 5-10 лева месечно са внасяли те в хазната.И сега има 250,000 души които нито учат,нито работят но след време те ще заменят тези със социалната пенсия от 130 лева и ще вият от,,несправедливоста"
46
0
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 5 години
Това са добро пожелания, които няма как да станат реалност. В първвите години, за които си мислиш, че има данни в НОИ, данните са доста грешни - 1997,1998,1999, за после не знам. Второ, пак не е справедливо, човек, който ще се пенсионира през 2019-та с 18 години стаж преди 1997 и 22 години след 1996, да не му се отчитат осигуровките преди 1997 година. Може точно през първите 18 години на стажът му, да се е осигурявал на високи суми. Защо трябва да се ощетяват хората?
45
2
 
10
 
! Отговори
До 36 - дебела лъжа преди 5 години
Мафиотите, мутрите и чалгата се пръкнаха от БКП/БСП след 1990. . То не бяха рекети и убийства при тяхното управление. . Разграбиха държавата с червените куфарчета.. Разбиха и ограбиха предприятията. . Разграбиха здравната каса и пенсионния фонд. . Изнесоха парите в офшорки и т.н. . Сега са милионери с хотели по морето (всички са техни) и из цялата страна. . Станаха рентиери и работодатели, като дават най-ниските заплати в ЕС. . Почти всички фирми са техни и изстискват българите до дупка
44
1
 
10
 
! Отговори
До 42 -още милионери преди 5 години
Добавям още червени милионери, за които се сещам:Премянов, Баневи, Миню Стайков, Ветко Арабаджиев, Пейко Янков, Бенчо Бенчев и още много, много червени милионери/милиардери ограбили и продължаващи да ограбват България.
43
0
 
8
 
! Отговори
До 29 преди 5 години
От началото на 2019 година няма да се вземат под внимание трите години доход преди 1997 година при изчисляване на пенсията. Досега този доход се осигуряваше с документи на хартия.Така от началото на 2019 година пенсията ще се изчислява само от осигурителните вноски след 1997 година, за което има данни в регистъра на НОИ. Трудовият стаж след 2000 г. ще се взема директно от Регистъра на осигурените лица, а преди 2000 г. ще се доказва на хартия - трудови книжки, справки от работодатели...
42
2
 
12
 
! Отговори
Червените милионери преди 5 години
Червените милионери ограбиха България:Р.Овч.(дългият инкасатор)-милионер; *** Нинова(г-жа Лъжа)-милионер, предс.на БСП; Г.Гергов-Свинарят-милионер,предс.на БСП Пловдив; Гуцанов-Медузата-милионер,предс.на БСП Варна; Бриго Аспарухов-милионер пенсионер; Манджуковмилионер;Гущеров-милионер;Гоце агента-милионер;В.Лечева-милионер, Г.Кадиев-милионер и още много червени милионери откраднали милиарди от българския народ. А оглупелите от бедност червени симпатизанти продължават да ходят на Бузлуджа и да гласуват за БСП. Нека са щастливи...Д.Благоев ако ги види от някъде ще се обърне в гроба.
41
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не забравяйте, че перди 1989 година, мъжете се пенсионираха на 60 години, а жените на 55 години, т.е. с по-малък трудов стаж от сега, а в същото време пенсиите тогава осигуряваха много по-добър живот отколкото сегашните пенсии. как става тази работа? Явно режимът на демократите след 1989 година направи това.
40
0
 
6
 
! Отговори
До 38 преди 5 години
Как мафията ще подчини сама себе си....
39
8
 
13
 
! Отговори
До 36 преди 5 години
Не можеш да забравиш неща, които очевАдно не знаеш.Пенсионен фонд в България нямаше, за да се ограби през 1989 година. Преди 1944 година започна изграждането на пенсионен фонд за някои хора, които бяха около 140 хиляди през 1944 година. После фондът стана част от Държавния бюджет, т.е. не е ограбен. Колкото до фабриките и заводите, всички сме свидетели как демократите ги ограбиха след 1989-та година и затова сега сме толкова зле.
38
3
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 5 години
В това решение на Правителството има явна Помощ за Частните Пенсионни Фондове .Хората с много пари в тези фондове започнаха масово да си прехвърлят партидите в НОИ , за да получат Реалната си Пенсия .Ако не бяха отменили Тавана какво щеше да е - щяха да фалират Частни Фондове , финансирани от Държавата през НОИ , удара щеше да Жесток - КТБ щеше да е Джудже като Сума .Явно Мафията е подчинила и Синдикатите и Борисов .
37
0
 
9
 
! Отговори
Проблемът преди 5 години
Другият проблем при пенсиите е осъвременяването на старите пенсии. Това осъвременяване е така направено, че колкото повече остарява човек, толкова по-малка му става пенсията в сравнение с пенсиите на останалите пенсионери, което очевидно е несправедливо.
36
1
 
17
 
! Отговори
До 32 -НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ преди 5 години
че пенсиите са такива, защото БКП/БСП беше ограбилаПенсионния фонд, парите бяха изнесени в чужбина и по време на преврата1989 година в него нямаше нищо. НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, че после същите тези хора разграбиха фабрики, заводи, приватизираха, фалираха банки...с една дума ограбиха всичко, което може да се ограби...Синчето на другарката Нинова завърши супер скъпо образование в Америка и работи в Ротшилдовата банка Голдмън Сакс. Всички червени са уредени. Питам се, защо не ходят в Русия, а в САЩ?
35
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ пак са въртят като фурнаджийска лопата, вчера щеше да отпадне таванът за новите пенсии, днес няма да отпаден, утре не се знае. Тази несигурност отблъсква инвеститорите да правят бизнес в България.
34
1
 
12
 
! Отговори
Стар преди 5 години
Днешните пенсионери с добра работа и реални осигуровки са доволни от пенсиите си /не говоря за ,,фуражки" и богопазани/Най старите хора са още с пенсиите си от бай Тошо и няма как от 65лв.да стане 650лв например със2,5% увеличение всеки 1ви юли. Авие деца просто не трябва да разговаряте и обяснявате за пенсии особенно на нас които по-добре знаем кое как е.И запомнете човек на 70 години няма как да е т.р.о.л,както често ни наричат а разсъждава от позицията на много преживял ,видял и понесъл.
33
3
 
18
 
! Отговори
Проблемът преди 5 години
Друго е важно за пенсиите, а не таванът. Важно е да отпадне минималната пенсия и всеки да си получава пенсия според осигуровките му.ГЕРБ прави точно обратното - вдига се изкуствено минималната пенсия и не се увеличава максималния осигурителен доход, което води до почти еднакви пенсии за всички. Едни взимат повече пари, отколкото им се полагат, пари взети от други, които коректно са си внасяли осигуровките.
32
7
 
7
 
! Отговори
Забравихте ли? преди 5 години
А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите ? Забравихте ли обещанията си (заради които ви избраха) за 300 лв. минимална пенсия, повишаване на всички пенсии и падане на тавана на всички пенсии ? Всъщност таван на пенсиите няма в нито една друга европейска страна. Какво стана с парите за пенсиите?
31
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СчетиПриятел аз сега съм на 35.Надявам се докато дойде нашето време нещата да са се подобрили значително.Стига да не попаднем в лапите на БСП и Русия вярвам, че занапред нещата ще се оправят.Виж само каква е разликата за 10 години откакто БСП не е във властта.Да, България има безброй кусури(меко казано), но я да си спомним какво беше до 2007г.