Една назад: Таван на пенсиите ще има! 1200 лв. ще е

Синдикати и правителство се разбраха за доходите ни
93
Една назад: Таван на пенсиите ще има! 1200 лв. ще е
Снимка: архив, Ройтерс

Таванът за новоотпуснатите пенсии няма да отпадне от началото на следващата година, както се предвиждаше.

Вместо това максималният размер, който в момента е 910 лв., ще се увеличи на 1200 лв. от 1 юли. За това се договориха синдикатите и правителството на среща при премиера Бойко Борисов.

Още по темата
Според президента на КНСБ Пламен Димитров така 41 000 от общо 65 000 българи ще вземат полагащото им се.

Финансовият министър Владислав Горанов пък обясни, че изчисленията не дават възможност таванът да падне. По думите му има разминавания между осигурителния принос и вписаните пенсии.

Вече обявеното 10-процентно увеличение на заплатите за всички служители на бюджетна издръжка няма да е "на калпак", а според заслугите на работното място.

Синдикатите предлагат към хората на терен да се насочат по-голяма част от десетте процента, а онези, които работят в администрацията, да получат по-малко.

Разчетите на МФ показват, че трябва да се вдигнат заплатите на 433 хиляди души, заети в бюджетната сфера, за което ще са нужни над един милиард лева.

Заради поскъпването на живота след повишаването на цените на газа, а от там на парното, стоките, двете страни са се договорили, че енергийната помощ за социално слабите ще бъде увеличена с 50%. Това ще струва допълнително 40 млн. лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
2
 
! Отговори
ЕДИН НАИВНИК НА... преди 5 години
...пенсионна възраст.Срам и позор!Бил падал таванът!Уплашени от това,че били събрани 5000 подписа на недоволни пенсионери с таван на пенсиите от 910 лв. правителствени служители,синдикати и др."измислиха голямата справедливост" - таван от 1200 лв.ОЩЕ ПО- ГОЛЯМ ОТВОР НА НОЖИЦАТА.Затова България ще прилича на бананова република.Затова и ще има демографски срив,затова ще продължи обезлюдяването,затова много пенсионери ще се срамуват ,че са се родили и живяли по тези ширини.
89
3
 
3
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
Да речем, че сега има 3 млн работещи, осигуряващи пенсионери, деца, регистрирани в ТЕЛК, майчински, болнични, безработни -демек останалите 3-4 млн. Всичко би било наред ако прираста на населението е положителен. При нас изчезват по 50 000 активно работещи на г. Това значи, че сегашните 25 г. работници, ако останат тук, след 40 г няма да имат никаква пенсия. А то ще е доста по-скоро, защото много се връщат от Запад, след като се пенсионират там. Тук също са работили и им се полага пенсия.
88
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това с тавана на пенсиите перифразирано означава - На колкото и висок доход да се осигуряваш, част от парите ти отиват от общия кюп, директно при Асан, който цял живот е обичал да се припича на слънце и да понатиска Айше под одеалото в колибата от картон...и който дори не подозира, какво значи осигуровка или данък.Пенсионната система трябва да мине на лични сметки, които никой да нама право да пипа..и тогава ще вземеш само ако ди внасял и таван ще е само небето.
87
4
 
11
 
! Отговори
До 87 преди 5 години
"Като избяга всичко читаво ще видим откъде ще вземат пари за пенсии" Ами няма да се плащат пенсии. Сега работят 2 млн. и изхранват 7 млн.Ако и червените *** започнат да работят и започнат да си плащат осигуровките, като не висят по цял ден в сайтовете да плюят, ще се оправят пенсиите и здравеопазването. Писна ми да плащам всичко на червените май.муни.
86
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който си е читав, той може и тук и там. За него не е проблем да плаща осигуровки на 3000 лв., защото изкарва много повече.
85
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 85И ти ли си от тарикатите? Ще си говорим след време, но не искам да ревеш тогава.
84
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато не си плащахте осигуровките като казвахте, че няма да доживеете до пенсия, бяхте големи тарикати, а сега...
83
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за чии пенсии се прави нима нашите родители не работиха на максималната заплата преди,а сега получават минимални пенсии -ами да ги преизчеслят на всички -и на онези дето имат 40годишен трудов стаж на заплата от 200лв-те какви пенсии ще получават -като тези на безработните ли ?Всичко е лъжа в тази държава само гледат как да осмучат още пари
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 75Не сравнявай инвалидната пенсия с пенсията за осигурителен стаж и възраст.
81
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кви синдикати бе хора. Видяхте ли репортажа по БТВ? Пламен Димитров не знае сегашния таван а е на срещата и защитава някаква позиция. Срам Пламене срам, извини се. Как си отишъл да вземаш решение за нещо което не знаеш. Достойно е за книгата на Гинес. Срам!!!!!!!!!!
80
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Борисов това ли е стабилната държава? Всеки закон е ден до пладне. За това след 2-3 години няма да има и един чужд инвеститор в БГ. Срам ме е, че живея в такава нестабилна държава. Бог да Ви е съдник.
79
5
 
9
 
! Отговори
До 77 преди 5 години
Принципно е абсурдно всеки да получи еднакво увеличение. Дори трябва някои да получат 0%, а други 20%. Кой колкото е работил! Лошото е че живеем в България и най-вероятно ще има пари само за партийните членове в администрацията.
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдига се и макс.осигурителния доход,който става 3 000 лв.
77
6
 
2
 
! Отговори
:):) преди 5 години
сега и с тези 10% за заплатите ще изпокарат хората, само "заслужилите" ще вземат, как ли пък не. Двама дъши на една и съща длъжност държ служители как ще вдигнеш на единия а на другия не. И кой е този който ще решава и с какво право
76
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една назад: Таван на пенсиите ще има! 1200 лв. ще е. Синдикати и правителство се разбраха за доходите ниТия са жалки негодници!Разбрали се, как да дерат стадото и как да делкат добива.Пък и се учудват, че хората се чудят как да избегнат наливането на пари в нищото.
75
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
интересно, на работещ инвалид искат да му огрежат инвалидната пенсийка (176,40 лв), а на работещ пенсионер с таван 1200 лв пенсия ще има ли рязане?!
74
1
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Колега ноби, писах "по номинал", а не "покупателна способност".
73
6
 
9
 
! Отговори
ноби преди 5 години
абе какви сметки правите. 200 лева 85 та се равняват на 1700 лева сега. някои дори смятат 2000. с две заплати по 200 лева се строи къща. ходи се на море и балкан . пращат се деца студенти ... да ви имам и изчисленията
72
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТъпанарСега се мъчат да погодят подобен номер и на Президента,но изглежда забравят,че е пряко избран от народа,а не в резултат на политически договорки и шашми!
71
4
 
17
 
! Отговори
Тъпанар преди 5 години
До 69Жан Виденов не е докарал държавата до нула, а другарчетата му, които го сложиха на този пост, а той отказа да им козирува. Даже като теглиш чертата, се оказва че това е първият и последен политик, незавлякъл държавата дори и с 1 лв. Не мога да си представя как някой може да си мисли, че при жив Луканов и деен Гоцев и други, БКП ще остави някакъв 37-8 годишен да дърпа конците на държавата