Форум "Бременност" - за здравето на бебето и родилките

Събитието ще се проведе в неделя в Гранд хотел "Пловдив"
4 окт 2018 10:23, Анисия Иванова
2
Форум "Бременност" - за здравето на бебето и родилките
Снимка: Bulgaria ON AIR

След точно 3 дни ще се проведе най-голямото събитие, посветено на бременността и детското здраве. Сцената на форум "Бременност и детско здраве", организиран от здравно-медицинския сайт Puls.bg, ще събере на едно място водещи специалисти в областта на майчиното и детското здравеопазване. Събитието ще се проведе в неделя в Гранд хотел "Пловдив" от 10:30 часа.

"Това събитие е предназначено за хората, които вече очакват раждането на бебето. Не е изключено и тези, които планират бременност, както и настоящи родители. Идеята на Investor Media Group беше да направим мини издание на софийския форум "Бременност и детско здраве", който шеста година поред правим", разясни главният редактор на сайта Puls.bg Румяна Тасева.

"Замисълът беше на една сцена да срещнем водещи български лекари с пациентите, бъдещи и настоящи родители, за да скъсим дистанцията, която съществува в нашето здравеопазване", уточни тя в "България сутрин".

Пред Bulgaria ON AIR неонатологът д-р Мария Нещерова посочи, че около 10% от новородените са недоносени и имат нужда от специална помощ. По думите ѝ родителите много трудно приемат факта, че бебето има проблем, дори той да е съвсем минимален.

"Болезнено го изживяват, чувстват се виновни", отбеляза тя и добави, че има много жени с репродуктивни проблеми, което налага бебетата да бъдат раждани по оперативен път.

Д-р Нещерова обаче подчерта, че съществува страх у родилките да раждат по естествен начин.

"Водени от страха настояват раждането да стане по оперативен път", каза тя.
 


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Зара преди 5 месеца
Оо аз нормално не бих родила. Ще изпискам по цялата болница. :D)
1
2
 
0
 
! Отговори
12 преди 5 месеца
Защото "БГ Мама" не ни беше достатъчно. Вече всяка втора родила жена се фантазира, че е първата хахахаха. Потрес.