Депутат от ГЕРБ: Не всички проблеми се решават с пари!

Според Александър Иванов никой не е лъгал майките на деца с увреждания
5 окт 2018 22:07, Екип на Bulgaria On Air
30

Какъв ще е ефектът от увеличения максимален осигурителен доход? Промяната ще доведе до по-висок таван на пенсиите. Властта предвижда минималната пенсия догодина да скочи с 4,6% по швейцарското правило. Сега тя е 207 лева, а аритметиката показва, че ще се увеличи до 216 лв. и 52 стотинки.
Още по темата
"Говорим максималният осигурителен праг да бъде покачен на 3000 лв. от 2600 лева. Проведени са разговори, но нека не избързваме. От догодина разчетите показват, че фонд "Работна заплата" може да се повиши. Но няма да е 10% на калпак увеличението. Миналата година приоритетно заложихме на учителите и отбраната. Доходите на заетите в частния сектор се вдигат всяка година", отбеляза депутатът от ГЕРБ Александър Иванов.

Народният представител уточни в студиото на "Денят ON AIR", че увеличението на учителите ще бъде с 20%. "Надяваме се така да няма липса на кадри повече в сектора. Догодина началната заплата за млад учител ще бъде над 1000 лева", заяви гостът.

"Таванът на пенсиите ще се вдигне до 1200 лева. Вдигайки тавана, от тези 60 000 души, които не получават пълния размер на пенсиите си – 40 хил. от тях ще могат да вземат пълната си пенсия. Парите, които се генерират в момента за пенсиите, не достигат всички да взимат тавана. Тези, които не са допринесли толкова много за осигуряването, няма как да получат максимална пенсия. Средствата трябва да бъдат разпределени честно", подчерта Иванов пред Bulgaria ON AIR

Депутатът коментира и протестите на майките на деца с увреждания. Според него никой не е лъгал майките. "Има обещания. Не всички проблеми се решават с пари. Законопроектите за хората с увреждания ще бъдат приети максимално бързо", поясни той. 

За финал на разговора Александър Иванов зави, че партията му не се притеснява от третия вот на недоверие, който БСП готвят да внесат сами.

"Това е работата на опозицията. Тя трябва да цели да се покажат слабостите на управлението. Това не успяхме да го видим в предните дебати. Управлението ни с "Обединени патриоти" е стабилно", категоричен бе политикът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
до к.17 преди 5 години
До Анонимен к.17: 5,7%, но за ПОЛОВИН ГОДИНА - второто полугодие. Може да направят повишение 11,4%, но с изплащане само в продължение на 3 месеци. Просташки герберски истории тип БиБи - Цв.Цв. с изълнител випуснкът на свищовската Търговска гимназия Вл.Горанов.
24
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
Твърдението на депутата, че ГЕРБ не го е страх от избори , е фалшиво. Тези от МС успяха с непремерените си действия да настроят хората срещу себе си. Унижиха майките, вече четвърти месец протестиращи пред НС, онкоболните, с кражбите на пари от докторите, разиграването и геноцид над пенсионерите, притискането и терора над неудобните им бознесмени, вдигането на цените на стоките и услугите. Няма да изкарате така дълго време, дори и със сл.юнк.ите на Фандъкова и кметовете на Бургас и Ст.Загора.
23
0
 
4
 
! Отговори
Иван Колев преди 5 години
Този юнак е прав - не всичкосерешава с пари. Ако гербаджиите си подадат вкупом оставките, повечето проблеми на държавата ще отпаднат!
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво допринесъл непринесъл,това няма никакво основание,тъй като много частници не осигуряваха работниците си,а работниците не смеят да гъкнат.Трябва да се съобразите с цените и колко е нужно на човек,за да си плати разходите,храната ,дрехите,енергията и да му останат за лекарства и на това основание да се образуват минималните пенсии,трябва да увеличите малките пенсии,а не високите пенсии.И защо само в България няма почасово заплащане?
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Увеличаването с проценти на заплатите не е справедливо,тези които получават до 1500 лева,ще са прекарани,а тези които получават над 5000 лева ще са облагодетелствани.
20
0
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
"Не всички проблеми се решават с пари"? Цецо сигурно не мисли така и вече готви суджука за местните и евродепутатски избори.
19
0
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Прав е тоя.Някои проблеми се решават с Калашников...
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За ГЕРБ всичко е пари дори и нашето погребение
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербериските проблеми не се лекуват с пари, а с много пари!
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спрете моментално да изплащате заплати *** депутатите! Самомслед като започнат нещо съществено дс правят за народа! Те и без това не искат пари! Каква наглост само! Какъв ли е рейтингът на това НС?! При рейтинг под 20% би трябвало автоматично да се саморазпада!
15
0
 
18
 
! Отговори
Коментар преди 5 години
Нещастници, За да може да краде те повече
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А БЕ, САШКО, НАЛИ ПЕНСИЙТЕ ЩЕ СКАЧАТ С 5,7 % , какви 4,5 те гонат. Да ти сменят листчето с опорните точки.
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така всичко с пари или пък много пари кой кой е толкова недуховей че да каже че всичко се купува с пари на Бойко главата която са я галили три папи е народно безценно богатство нашите политици са големи клоуни и само се резилят с и без нужда има и още нещо безценно не можещия да чете депутат от вчера за тоя виц пари не стават той е чуден бе
12
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 5 години
to mislq 4e al kapone be6e kazal tova koeto ne se ra6ava s pari se re6ava s mnogo pari nali tova e deviza na mafiotite
11
0
 
19
 
! Отговори
имигрант преди 5 години
правилно!!!!!! 2 000 000 имигранти значи са напуснали българия/по данни от тази седмица/по ПОЛИТИЧЕСКИ причини.ха ха ха.
10
0
 
10
 
! Отговори
NARODYT преди 5 години
A BE PARITE SA MRYSNA GNUSNA RABOTA OTVRATITELNA SAMO VIE DEPUTATITE IMATE PARI NA NARODA SCHTO NIE TAQ GNUSOTIQ PARITE VASCHTA MAMA DA PUKNETE DANO DO KRAK
9
0
 
22
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
С глупост и некадърност пък хептен. Ама на, не се отказвате
8
1
 
5
 
! Отговори
да си спомним преди 5 години
Crna macka beli macor.
7
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герп са крадци и лъжци!
6
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Отказвам да чета глупостина някакъв екип с английско име .Само към заглавието за парите-- освен пари трябва и ум , нов герп това е най-дефицитното .