Четирима, обвинени за търговия с онколекарства, остават в ареста

Три жени от престъпната група ще бъдат под домашен арест
Обновена: 6 окт 2018 21:40 | 6 окт 2018 21:28, Веселина Йорданова
34
Четирима, обвинени за търговия с онколекарства, остават в ареста
Снимка: архив, БулФото

Спецсъдът наложи мярка "домашен арест" на три жени от престъпната група за незаконна търговия с лекарства за онкоболни.

Зора Балджийска – лекар, Небесна Балджийска – управител на болница, и Светлана Тюлекова – фармацевт, ще са под домашен арест заради здравословни причини, съобщи bTV.

Още по темата
Другите - четирима мъже, остават за постоянно в ареста, тъй като има опасност да извършат ново престъпление, според съда.

Това са соченият за ръководител на групата Милослав Пейков, Борислав Сотиров, Калоян Молалийски и Делян Деннсузов. Според съда има опасност те да извършат ново престъпление на свобода.

Седем души бяха арестувани при акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП, която се проведе в две онкоболници в четвъртък.

Според обвиненението групата е действала от месец май 2017 година. До арестите се стига, след като между трима от членовете на престъпната група са били предадени белязани лекарства.

Схемите според държавното обвинение са били две. При едната се купували лекарства от различни лекари, които в последствие били заменяни с такива с изтекъл срок на годност или неясен произход. Втората схема е отклоняване на лекарства, които не били вливани на пациентите.

Липсва ясно обвинение, е тезата на защитата. Адвокат Емануил Йорданов посочи, че в него се казва, че организираната престъпна група действала от април месец тази година, без да се разбере откъде идва подобно твърдение и какво се е случило между април и деня, в който обвиняемите са задържани.

"Прокуратурата решава, че първо трябва да задържи обвиняемите, а след това да събира доказателства. В делото към този момент няма данни какво и как е белязвано. Аз за първи път виждам седем души организирана престъпна група, които взети заедно, не са откраднали и един пирон", посочи адвокат Емануил Йорданов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
0
 
! Отговори
Анелия преди 4 години
До БалджийскиЯвно познаваш фамилията - аз също, и то с доста лош опит. За това от известно време се опитвам да разбера какво стана с това дело? Случайно ти да знаеш. иначе напълно потвърждавам думите ти
28
0
 
4
 
! Отговори
Балджийски преди 5 години
Балджийски ,ако познавате цялата фамилия ще разберете ,че там честен човек няма .Небесна е майката ,Зора е щерка и , сина на Небесна ,Анани ....Мъжа на Зора ...всичките крадат не само лекарства ,а каквото видят .При тях няма скруполи .
27
1
 
1
 
! Отговори
NoName преди 5 години
7....6....4... Не се притеснявайте, дайте им една седмица и ще ги оневинят всичките УБИЙЦИ! Евала!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за да няма измами трябва всеки Лично да си взима лекарството от Държавна аптека и да си го носи за вливане ! - Чисто и Просто !ама много далавери ,много милиони се въртят и Няма да стане !лекуват се само наши хора -народа кучета го яли
25
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко, че няма смъртни наказания! Доживотен затвор е малко за тези УБИЙЦИ!Ужасно падение!
24
1
 
9
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Имало е политически чадър.Тази работа не става без покровителство отгоре и делене на парите!Просто човешката ми природа не може да осъзнае случващото се.Живот ните не постъпват така, няма обяснение, дори не можеш да заплачеш, толкова е... анти цялата ситуация.Някъде вътрешно в себе си се надявам и искам да не е истина.(какво стана с продавача на книжки, пряко виновен за отнети животи и шефа му, на който звънеше при Господарите, те в затвора ли са доживот)
23
0
 
10
 
! Отговори
Един турчин преди 5 години
Лекарите трябва да са цвета на нацията!Когато те не са по-различни от мошениците на улицата,нещата са сбъркани генерално.Сякаш е по-добре за света,българите да ги няма като нация!Защо сте такива?Имам познат ММА боец,който с личния си лекар и един ортопед,направиха схема и наужким му оперираха коляното.Разделиха си 7 000лв.Представете си,на колко хора това са здравните осигуровки...!Защо сте такива?Защо?
22
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи могат да крадат без да им пречат здравословните причини, но за арест не стават? Много интересно
21
0
 
7
 
! Отговори
Трябва да се провери преди 5 години
Вече всяка липса на лекарство на пазара ме навежда на мисълта за износ. Напр. няма аспирин протект, а ми казаха, че в сравнение с Франция цената му е 3 - 3 пъти по-висока, отколкото у нас. Дали не се изнася за сметка на българите?
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очаквайте обвинения за търговия с пирони,изкуствени стави, и купища ненужно оперирани ,за да забогатеят някои лекари ортопеди ,благодарение на железничарските магазини.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви са тези хора? Как може да взимат тези пари и след тава да си ги харчат. Да спят спокойно и да се хранят. Нямат ли страх от Бога, но всичко се връща. Сега в затвора за 20г минимум, и за алчните адвокати също.
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знаете ли колко струва лекарството за един болен? Баща ми почина миналата година неговото лекарство беше малко над 5000 лв на месец. Сега си направете сметка колко болни има, и го умножете средно по 5000 лв. Отношението към тези хора е по лошо от това към животните видях и се сбъсках с убийци.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им влеят венозно всичките лекарства дето са откраднали сега!
16
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
този адвокат толкова ли е алчен .че тръгнал да защитава тези дето крадат от раково болни хора..
15
3
 
6
 
! Отговори
РЗС преди 5 години
Трабва да се разследват и Джендърката барабар с резидента които в началото на годината лобираха за пари за онкоболните. Още тогава имаше гласове че тази акция е за да се налеят милиони в корпоративни интереси.Въпроса е дали търсеното политическо влиание е било подплатено с пари в брой?
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербавият Анани каза, всичко това трябва да се узакони и да минава над масата. Обеща да се плаща по-малко над масата, отколкото под масата. И кой ще разследва частно застрахователно дружество, което само дало да го източат?? Ананито да подава оставката и да взема тавана на пенсията. Достатъчно каши и бъркотии има в държавата.
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа...не заслужават трябва да са в затвора.тези хора са си играли със съдбата на стотици ...
12
1
 
23
 
! Отговори
дедо Пешо преди 5 години
И Токуда прави същото, но те си носят лекарствата директно в Турция, а нашите ходят да се лекуват там. Прав беше Тошо - никакви частни доктори.
11
0
 
17
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
абе мими те не крадат пирони а от здравето да видим нескопосаната ни прокуратура как ще ги изтърве заради недостатъчно добре събрани доказателства
10
2
 
11
 
! Отговори
Д-Р преди 5 години
Болят ги гугутките тия... Докторите пак са над закона!