Масово кръщене: Над 1400 българчета – християнчета

"Направи го за България" се осъществява за втора година
Обновена: 7 окт 2018 15:54 | 7 окт 2018 15:46, Красимир Ангелов
137

Близо 1400 бебета бяха и ще бъдат кръстени днес в 11 града в страната. Това стана факт в рамките на инициативата "Направи го за България", която се осъществява за втора година.

Тази година известните българи, подкрепили инициативата, не са кръщелници на децата, а само посланици.

Андрей Арнаудов, организатор на инициативата, обясни, че кръстникът трябва да е важна част от живота на децата, а когато един човек е кръстник на повече от 10 деца, какъвто е неговият случай от миналата година, той трудно може да бъде съществена част от живота на своите кръщелници.

Свещениците обясниха, че групови кръщения имало и в миналото, а инициаторите припомниха, че българите сме обявени за най-бързо изчезващата нация в света от ООН.

Още за празника вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
3
 
2
 
! Отговори
SJWs in Belene преди 5 години
Джендъре, Юстиниановият кодес систематизира римското право. На неговата база е и Наполеоновият кодекс. Постиженията в архитектурата ( "Св. София", акведуктите, сградите), математиката, астрономията, изкуството откъде са взети? Впрочем Средновековна Европа е знаела, че Земята е кръгла. Спорът е бил дали Вселената е хелиоцентрична, или геоцентрична.
62
2
 
0
 
! Отговори
SJWs in Belene преди 5 години
Брей, нещо се засегна! Но защо забравяш, че Рим, гръцките полиси и Египет съществуват много преди исляма, а Византия и папската държава са директни потомци на Римската империя?
61
3
 
0
 
! Отговори
SJWs in Belene преди 5 години
До 75Пиле, я кажи откъде е взел Ислямският свят тези познания? Да не е от Рим, Гърция, Египет, Персия, Индия?
60
1
 
1
 
! Отговори
Sasho преди 5 години
Предполагам как е минало кръщенето: "Въй тоя ме избута да мине пръв", "Премести се натам да те снимат", "Я дай да вземем автограф/снимка", "Чакай че попа отиде да пуши","Абе не бе ти не разбираш, те нали трябва да го гримират, да не мислиш че излиза в фермата без грим" и т.н. Пълна глупост, за мен това си е свещен ритуал, който трябва да е в семеен кръг, а не да те дават по 15 телевизии и да се гордееш, "че чичкото от телевизията те е кръстил", аман от т.ъ.п.а.н.а.р.и
59
3
 
0
 
! Отговори
МАЛКО ВИ Е преди 5 години
Имаше коментар в тази стататия че било грешка да има патриотични партии в България...ами по-голяма грешка е да има множество ромски партии и турска етническа партия ДПС та най-дискреминираните хора в тази държава за последните 30 години а етническите българи!
58
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Малко ви е"религията.Аз като християнин не съм излязъл да обиждам мюсюлманите и техния ритоал на обрязване!Едни велик лично за мен еврей казва:Християните си имат своя път в живота-своята мисия,мюсюлманите"Ти се научи да пишеш на български език първо, тогава ела да даваш акъл кое е по-българско. Едва разбрах какво си написал. Не знаеш къде се поставят препинателни знаци, не знаеш как се пишат някои думи (ритОал, еврей), не правиш разлика между тире и дефис. Неандерталeц си някакъв.
57
3
 
0
 
! Отговори
Малко ви е преди 5 години
Искате толерантност към вас(не християните) ОК ама защо вие не проявявате толерантност към нас християните който в световен мащаб са около 2 милярда души + -.Аз не съм мюсюлманин но те плювам по мюсюлмани нито срещу когото и да е било а вие!?
56
5
 
0
 
! Отговори
Малко ви е преди 5 години
На пук на дошманите ще се раждат много православни християни без значение дали ви харесва а ако не ви харесва заминавайте за Ирак или Афганистан хубави"държави е верно че всеки ден атентати и убийства,че си режат носовете на жените ама нали това ви харесва :)
55
4
 
0
 
! Отговори
Малко ви е преди 5 години
Не знам защо и много турци тук беснеят като разберат че се раждат българчета и че са православни?Нормално е България мнозинството са провославни християни това че ти си мюсюлманин не значи че трябвад а обиждаш религията.Аз като християнин не съм излязъл да обиждам мюсюлманите и техния ритоал на обрязване!Едни велик лично за мен еврей казва:Християните си имат своя път в живота-своята мисия,мюсюлманите също както и юдейте,индоистите и будистите.Въпроса е никой на никого да не пречи!
54
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aми ако в тая държава има деца мюсюлманчета, това не е ли оскърбително за тях? Само християнчетата ли правят нещо в инициативата "Направи го за България"? Значи пак се делят хората на едни и други? Пак ли ще има възродителни процеси? Пак ли ще се гонят хора от тая държава, заради фашистките мераци на някакви позьори и наглеци?
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво подкрепят, но защо е цялата тази циркаджийщина? Остава и една лотария а късмети.Идеята е хубава, но е реализирана в тип "Пир по време на чума".Достатъчно е да се направят организации, които да работят с църквата, но без цялата тази дандания със "спасители на нацията".
52
1
 
1
 
! Отговори
Xro преди 5 години
Fake news.
51
3
 
1
 
! Отговори
Х6 преди 5 години
А така ,тъй им се пада-станаха руснаци...Ако бяхя католически ей ти американчета..Ама тъй,не те решават
50
8
 
4
 
! Отговори
SJWs in Belene преди 5 години
Грантаджиите не се спряхте да сипете злоба срещу едно добро дело!
49
5
 
0
 
! Отговори
Valia преди 5 години
Blagodaria ti!
48
3
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
До АнонименТака е. Авраамическите вери се нагалат със сила и насилие, Тенгрианството - не. Подобен акт, като този, може да извърши само авраамическа вяра. Тенгриянсвото е рожденната вяра на Българина, която, обаче не предопределя свободният му избор в живота.
47
0
 
3
 
! Отговори
Баща му каза нещо... преди 5 години
Който пее зло не мисли, докато пее. Хитрец си ти Андрешко.
46
1
 
18
 
! Отговори
човечец преди 5 години
Винаги съм се учудвал на груповата глупост.Не можете ли да си извършите този ритуал скромно и това да мине през душите ви, а не да го правите показно?! На мен ми се струва фалшиво и лицемерно.
45
0
 
1
 
! Отговори
Някой си там ... преди 5 години
Споко пратил съм ги точно там дето им е мястото.
44
3
 
20
 
! Отговори
Агностик преди 5 години
По какъв начин кръщенето ме прави по-българин от некръстените хора родени на територията на тази страна? Гледам клипа и се чудя на бръщолевиците на ти родители. "Така било модерно", дрън-дрън. Мадам, някой пита ли детето ти дали то желае да е къстено и потапяно голичко от ръцете на свещеник в студена вода? То дори не разбира какво му се случва - тя обаче била щастлива. Религията не ме прави българин или човек. Лека нощ