Масово кръщене: Над 1400 българчета – християнчета

"Направи го за България" се осъществява за втора година
Обновена: 7 окт 2018 15:54 | 7 окт 2018 15:46, Красимир Ангелов
137

Близо 1400 бебета бяха и ще бъдат кръстени днес в 11 града в страната. Това стана факт в рамките на инициативата "Направи го за България", която се осъществява за втора година.

Тази година известните българи, подкрепили инициативата, не са кръщелници на децата, а само посланици.

Андрей Арнаудов, организатор на инициативата, обясни, че кръстникът трябва да е важна част от живота на децата, а когато един човек е кръстник на повече от 10 деца, какъвто е неговият случай от миналата година, той трудно може да бъде съществена част от живота на своите кръщелници.

Свещениците обясниха, че групови кръщения имало и в миналото, а инициаторите припомниха, че българите сме обявени за най-бързо изчезващата нация в света от ООН.

Още за празника вижте в следващото видео на телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
SJWs in Belene - баси тАпака
22
2
 
4
 
! Отговори
До SJW ... преди 5 години
Ти си трагично ограничен умствено човек! Безкрайно облъчен, неграмотен и неадекватен! Наистина те съжалявам! Според твойта единствена клетка ако не са православни децата от бебешка възраст ще станат ***, въпреки, че за да станеш правиславен християнин е нужно да приемеш Исус и да се отречеш от дявола и да приемаш небесното царство, да спазваш законите на Бог, което е немислимо за едно бебе!
21
6
 
4
 
! Отговори
SJWs in Belene преди 5 години
Никой не очаква, че всички ще бъдат девимарии, но ако няма религия идват джендърите с цветните знаменца, които много силно настояват да учат децата на нестереотипните джендърни роли. Въпросните хора мразят религията, защото там ясно се казва кое нормално и кое - извpaщение.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам какво учат в духовната академия и в семинарията, но явно е прекалено малко, слвд като не разбират смисъла на кръщението, както и самото кръщение! Цирк!
19
4
 
7
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Църквата пак намаза едни парички. Всички са доволни. Бог ще ви спаси .. или не. Мистериозен е много. Може да се молиш всеки ден и да умреш от тухла на 30. Или да избиеш 1493493 човека и да живееш до 100. Толкова е мистериозен завалията :D
18
3
 
8
 
! Отговори
Веско преди 5 години
На мен лично, такава показност ми идва малко ориенталска :(
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм вярващ човек, но тази новина ме отвращава!
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Връщането към религията не те прави повече Българин. Прави те ограничен и те връща векове назад във времето.
15
5
 
1
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Адът ви очаква християнчета....пригответе се да се дърпате един друг в казана!
14
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-голямата грешка на прехода са патриотичните партии
13
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във фермата нали направиха обединение на всякакви хора. Сега покръстват 1400 деца, следващата седмица ще бъдат *** 1400 деца за ислям и по-следващата 1400 за юдеи.
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сегашното православие е с огромно отклонение от това, което е изповядвано първоначално и диктувано от Господ! Не е лошо преди да блещите тука глупости да почетете книги, но не Гейм оф тронс!
11
4
 
3
 
! Отговори
SJWs in Belene преди 5 години
Ало, грантаджиите, марш да спамите под друга статия!
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво ще обяснявате на децата след време, когато се появи нова религия от Архангел Михаил, а свети Иван и Андрей Фермерски са ги набили в някаква религия с рекламна цел по принуда?!
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези тука, които се правят на хипер патриоти и хипер религиозни, сигурни ли сте, че не сте най-големите лицемери?! Вие, псевдорелигиозни патриоти, някой от вас с тъка на сърце ще каже ли, че е прочел библията?! Как може да живеете и да спазвате Божиите законо, като не сте ги прочели, или да се пишете патриоти (което покрай ОП придоби смисъл на безкрайна корупция). Толкова е жалко всичко това. Телигията е тайнство на душата! Тази текламна акция е позорна! Православие на конвейр! Отврат!
8
10
 
4
 
! Отговори
до 6 ВАРВАЙ! преди 5 години
До 6-Да си вярващ християнин е важно за да бъдеш здрав ти и твойто семейство,за да живеете дълго за да не си гладен и жаден и за да идеш в РАЯ.Много хора познавам който не са вярващи те боледуват,някой умряха млади на по 20-50 годишна възрасрт други не могат да имат деца,трети мизерстват нямат пари за хляб..така че избора братко мой е твой ти избираш но е немислимо да си мислиш че човека е пройзлязал от ***!
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дреме му на бебешора че бил кръстен :)))
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До продажник от БХКСпокойно едното не пречи на другото :))
5
6
 
19
 
! Отговори
Кожогризец ООД преди 5 години
Всички, които аплодират тези пи ар акции, да се замислят това ли е смисълът на кръщението? Църквата да се замисли за канонизиране приживе на "св. равноапостолни Иван и Андрей Сблъсъкски и Фермерски".
4
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Религиозни глупости.. и аз съм кръстен ама пет пари не давам за тези първобитни глупости.