Тристранката реши: Поскъпват данъците за коли над 15 години с 30%

Отпада и облекчението за автомобили с катализатор
8 окт 2018 17:45,
201
Тристранката реши: Поскъпват данъците за коли над 15 години с 30%
Снимка: Dnes.bg

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъди промените в данъчните закони догодина.

От съвета стана ясно, че ще се промени начинът за облагане на автомобилите. Местният данък ще се определя в зависимост от екостандарта и годината на производство.

Така от догодина данъците за автомобилите над 15 години се вдигат с около 30%, предава Bulgaria ON AIR.

От тази промяна ще бъдат засегнати около 2 500 000 автомобила у нас. Отпада и облекчението за автомобилите с катализатор, които досега се ползваха с по-ниски данъци.

Още по темата

Тристранният съвет реши, че ДДС-то ще остане в същия размер, както е и в момента - 20%, данъкът върху доходите също остава непроменен - 10%. Всички други данъци също остават непроменени за следващата година.

От синдикатите поискаха да се помисли по въпроса със събирането на данъците у нас. Според тях системата е остаряла и е нужна актуализация.

По отношение на бизнеса - няма да отпадне едногодишният финансов одит, който е задължителен за всички фирми. И следващата година всички предприятия ще бъдат задължени да платят за направата на едногодишен финансов одит.

Бизнесът е категоричен обаче, че заради това изискване се харчат милиони всяка година, а в същото време не се постига желаният резултат.

Финансовият министър Владислав Горанов се нае да направи дискусия за това изискване и да бъде разгледано по-обстойно искането на бизнеса.

Една от най-важните промени, която се прие да влезе в сила от 2020 г. - по предложение на Българската стопанска камара отпадат служебните бележки, които работодателите издават на служителите си.

Инициаторът Радосвет Радев, шеф на БСК, пък бе единодушно избран за зам.-председател на Тристранката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
13
 
! Отговори
extremist преди 5 години
KAТО НЯМА ОБЛЕКЧЕНИЕ ЗА КАТАЛИЗАТОР, НЯМА ДА СЛАГАМЕ ТАКЪВ, И ЩЕ ПРОДАДАМ ТЕЗИ КОИТО ИМАМЕ
150
0
 
24
 
! Отговори
Пет преди 5 години
Баща ми има една кола над 15 г.но е бензинова и абсолютно без дим ! Използва е рядко .да си напазарува или да отиде на кратки разстояния.плащаме редовно данъци и такси. Колата е супер запазена.не си заслужава да се сменя с по нова.Дизелова пушеща и с повече електроника.която по бързо се разваля. Оставете пенсионерите на мира да си изживеят спокойно старините!
149
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Синдиката е за трепане !
148
0
 
12
 
! Отговори
Геш преди 5 години
Честито суджуци !!! сега започвайте да слагате минуси и чакайте бай си *** да ви даде пари за нови коли !!!
147
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
трябва да се пълни бюджета , въпроса не е изобщо до екологията. Ама българина е мазохист , колкото повече го натискат му е по добре .
146
0
 
14
 
! Отговори
ГНЕВЕН ДАНЪКОПЛАТЕЦ преди 5 години
ДЕРИ ГО НАРОДЕЦА , ОЩЕ МОЖЕ !!!
145
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДНЕС КЕВР ЩЕ ОБСЪЖДА ПОВИШАВАНЕТО НА ЦЕНАТА НА ТОКА.-ДЕТО УЖ НЯМАШЕ ДА СЕ ПОВИШАВА...
144
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моята кола е над 15 години, но е бензинова и има 2 катализатора и по талон е ЕВРО 4. Айде сега умници, кажете ми колко ще плащам аз? Колкото Гошо с дизеловия избушен голф?!
143
0
 
7
 
! Отговори
ТОВА Е ОРБАН преди 5 години
11.УНГАРИЯ НЯМА ВЪНШНИ ДЪЛГОВЕ
142
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1.ПРИ ЦЕНИ НА ХРАНАТА КАТО В БЪЛГАРИЯ2.МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА 900 ЛВ3.МИНИМАЛНА ПЕНСИЯ 600 ЛВ + БОНУСИ4.ЦЕНИТЕ НА ТОКА, ГАЗА И ВОДАТА СА СВАЛЕНИ С 25 %5.МЛАДИТЕ СЕМЕЙСТВА, КОИТО РАБОТЯТ И СЕ ОСИГУРЯВАТ6.ЗА ТРЕТО ДЕТЕ ПОЛУЧАВАТ ЕДНОКРАТНО И БЕЗВЪЗМЕЗДНО 33000 ЕВРО.7.ПРИ ЖЕЛАНИЕ ПОЛУЧАВАТ ОЩЕ ТОЛКОВА КАТО НИСКОЛИХВЕУН (2,5 %) КРЕДИТ.8.ДЕЦАТА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ И В НАЧАЛНАТА СТЕПЕН НА УЧИЛИЩАТА СЕ ХРАНЯТ БЕЗПЛАТНО 4 ПЪТИ НА ДЕН.9.РАЖДАЕМОСТТА В УНГАРИЯ НАРАСТНА С 45 %10.ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО Е БЕЗПЛАТНО, А ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ЛЕКАРСТВАТА СА ПОЧТИ БЕЗПЛАТНИ.11.УНГАРИЯ НЯМА ВЪН
141
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Режете катализатора и си плащате данъка за 5 години напред...ето така се бори замърсяването :D
140
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То не е само данъка на колата - тази година вдигнаха гражданската отговорност - догодина обещани още 10%, вдигнаха хляба, тока, сега ред и на газта, хранителни стоки всичко нагоре, дървата за огрев, чака ни и нов данък сгради и пр. Обеднелият народ запълва зейналите дупки от кражби и разточителство в бюджета. И това ако не е видим резултат.... за събуждане.
139
1
 
14
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Значи от една страна има излишък, от друга се вдигат данъците. От това следва, че едно от двете е лъжа и изхождайки от факта, че данъците ги виждаме реално, то следва, че излишък има само в тиквата на Бай Тиквонии и тиквичките! Ако сега имахме и разследващи журналисти (които да не ги избиват при първото разбутване на схемите), сега щяха да отидат и да питат Бай Тиквонии лично: ЗАЩО ПРИ ИЗЛИШЪК СЕ ВДИГАТ ДАНЪЦИТЕ? Да не говорим, че с тази промяна излиза, че 4 пъти ще плащаме една и съща еко такса
138
0
 
20
 
! Отговори
аз преди 5 години
Откажете се от синдиката! Като нямат вноски, друго ще "съветват" и "решават"!!! Хем им плащаме, хем ни таковат!!!
137
18
 
11
 
! Отговори
Да преди 5 години
Е крайно време е да се разкарат таралясниците..
136
2
 
42
 
! Отговори
Коментар преди 5 години
Борисов престани да грабиш от народа военен престъпник!!! Изверг!!!!! Народа дано да ти го начука един ден както ти сега го работиш!!! ***
135
0
 
31
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Хм,Радосвет Радев,шев на тристранката.Същият е един от забогатялите за една вечер.В Добрич му подариха завод "Маяк" с много нови цехове за много милиони.Ромите ги разрушиха за арматурата .Сега стърчи само комина.Оборудването се разпродаде и за скраб.Така е,когато с немъчени пари се сдобиеш с цял завод и не знаеш какво да го правиш.Тия са за затвора,а не да ни управляват и решават съдбата ни бившите агенти на ДС.
134
1
 
28
 
! Отговори
Anonymous преди 5 години
Къде са сега патриотите в парламента? Защо някоя партия не защити народа си? ДОКОГА? Растат всички цени - хляб, горива, ток, парно, газ, данаците, винетките, застраховките,глобите,здравните осигуровки .... И се тупаме в гърдите че сме в Европа и сме пример за другите балкански държави.Пресмивахме се на Румъния,Гърция и Турция, къде са те сега къде сме ние? - По турско време населението на България е растяло и се е увеличавало, а сега се топим със страшни темпове благодарение на управляващите.
133
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб до дупка за това племе!
132
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Държавата трябва да стимулира по всякакъв начин покупката на нови автомобили чрез намаляване на данъци, такси и даване на субсидии за определен клас автомобили и т.н Покачването на данъците за старите коли и намаляванети им за новите е правилно и отдавна трябваше да стане, защото просто е нелепо новите коли да са с по-голям данък от старите. Аз карам 13 годишен дизел.