Тристранката реши: Поскъпват данъците за коли над 15 години с 30%

Отпада и облекчението за автомобили с катализатор
8 окт 2018 17:45,
201
Тристранката реши: Поскъпват данъците за коли над 15 години с 30%
Снимка: Dnes.bg

Националният съвет за тристранно сътрудничество обсъди промените в данъчните закони догодина.

От съвета стана ясно, че ще се промени начинът за облагане на автомобилите. Местният данък ще се определя в зависимост от екостандарта и годината на производство.

Така от догодина данъците за автомобилите над 15 години се вдигат с около 30%, предава Bulgaria ON AIR.

От тази промяна ще бъдат засегнати около 2 500 000 автомобила у нас. Отпада и облекчението за автомобилите с катализатор, които досега се ползваха с по-ниски данъци.

Още по темата

Тристранният съвет реши, че ДДС-то ще остане в същия размер, както е и в момента - 20%, данъкът върху доходите също остава непроменен - 10%. Всички други данъци също остават непроменени за следващата година.

От синдикатите поискаха да се помисли по въпроса със събирането на данъците у нас. Според тях системата е остаряла и е нужна актуализация.

По отношение на бизнеса - няма да отпадне едногодишният финансов одит, който е задължителен за всички фирми. И следващата година всички предприятия ще бъдат задължени да платят за направата на едногодишен финансов одит.

Бизнесът е категоричен обаче, че заради това изискване се харчат милиони всяка година, а в същото време не се постига желаният резултат.

Финансовият министър Владислав Горанов се нае да направи дискусия за това изискване и да бъде разгледано по-обстойно искането на бизнеса.

Една от най-важните промени, която се прие да влезе в сила от 2020 г. - по предложение на Българската стопанска камара отпадат служебните бележки, които работодателите издават на служителите си.

Инициаторът Радосвет Радев, шеф на БСК, пък бе единодушно избран за зам.-председател на Тристранката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един познат има 40-гждишна жигула ш я води 2 пъти годишно от гаража и плаща повече от много Х5-ци и тям подобни.
90
3
 
27
 
! Отговори
От догодина преди 5 години
От догодина за 20 г коладанък над 200лввинетка 100лвпреглед 35-40лвГО -300лведин резервоар с нафта 150лвблизо 800лв на година за 20г курникТова е една средна нетна работна заплата за страната!Едва ли има друга страна в ЕС в която за 20г таралясник да платиш една месечна заплата!
89
2
 
10
 
! Отговори
Помагай ми държаво преди 5 години
Та 150 лв ми е пенсията ако дам 100 лв как ще живея с 50 лв ? Гледай Ко ме чака 2500лв разход значи 2500-150=2350лв ехееее какво ще правя. Държавата е длъжна да ми плати сметките. Защото съм супер беден. Помощ! България аз съм българин помагай ми. Ти си моят мотор. Давай ми кинти. Стига държавата отнемала трябва да дава иначе за какво се наричам българин в България.
88
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 89 патриотите гербаджиите ДПС и цялата компания от кафеви и червени пишман кандидат диктатори тоест всички сегашни управници не в Белене в Гулаг.А за дизела тристранния триъгълен многопутник може да ми го ду.ха
87
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Честито на всички гласували и не гласували за ГЕРБ, данъкоплатци и пенсионери стригането свърши започва дрането.
86
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриотите и гербаджиите в Белене.
85
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Алчна политическа пасми.на. Ако могат по няколко кожи да одерат, ще го направят. Важното е да прибират повече.
84
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези знаят ли, че обикновените граждани не получават партийна субсидия?
83
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да таковам мамата на всички гласували за ГЕРБ!. Сега данъците, скочи гражданската с 150 лв., а след нова годин гражданската пак с 10% нагоре.
82
0
 
6
 
! Отговори
До 83 преди 5 години
Как с какво ? С доказателства ли ? С документация ли ? С разследване ли ? Страх ни е брат страх ни е. Направо умираме от страх.
81
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия гробари не се наядоха , не се напиха, време е да изринем ***
80
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя е тази тристранка, която решава за 2,5 милиона души? Вече трябва да и казваме "Шведската тройка". Шведската тройка реши нещо вместо 2,5 милиона души.
79
5
 
32
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Пак удариха бедния народ,който кара стари колици,поради липса на пари за нови.Еми така е,народа е...брашнян чувал и може да се...изтупва непрекъснато и пак ще пуска...брашно.
78
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ ще паднат и такъв закон цели събиране на пари защото държавата е фалирала а не някакви еко такси и т.н. Кола на 5 г. замърсява повече по пътищата от от кола на 50 г. която си стои вкъщи и не се движи.
77
3
 
22
 
! Отговори
Май страхът преди 5 години
Какво трябва да се направи за народа да се събуди. Преодолее страха ли ? Много ни е страх. Имаме семейства страх ни е да ни убият децата ако скочим срещу тях. По добре да спим и те да ни крадат.
76
1
 
26
 
! Отговори
Престъпници преди 5 години
И днес ми попадна някаква статия, че новия министър на вътрешните работи бил сикаджия. Браво, и пак ни вопъл, ни стон.
75
2
 
22
 
! Отговори
Коце кофата преди 5 години
Селени, нещо революцийка няма ли за вас? Или под тиквено робство ви е добре? Тичайте да бачкате, че суджуците искат да лапат за втори остров.
74
4
 
42
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Значи, убийство на българска журналистка, жена и майка, народът спи, светлозар лазаров, заради него умряха няколко служители на МВР и сега пак ще го правят главен секретар на МВР, явно е много компетентен, народът отново спи, кражби от ремонта на графа в София, народът спи, московски уби детето си, кражби яко, сега ще го правят някакъв шеф на банка, народът спи. Цацаров никой не го закача, той си седи на поста. Е обречени сме. И даже се намират хора, защитаващи това правителство.
73
3
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Компания събрана на тристранка,Горанов и лапачи на седянка.Приели са най- важните промени,с проценти хляба да ни вземат.
72
3
 
19
 
! Отговори
Кармагедон 2 за пц преди 5 години
Аз никога не съм карал кола през живота си. От както съм се родил. Сега слушайте мен. Ще ви кажа какво да направите. Влизате в колите си всички отивате да блъскате колите на политиците. Ама масово няма това или онова блъскате ги. Ако може в парламента да влезете с колите си и да газите наред ще се радвам. Дано успеете да убиете няколко политика. Все пак съединителя прави скороста това означава силата на скоростта като смениш на 6.