Убийството на Виктория стигна и до ООН. Гутериш – изключително притеснен!

Генералният секретар призова извършителите да бъдат наказани
9 окт 2018 09:10, Елка Василева
102
Убийството на Виктория стигна и до ООН. Гутериш – изключително притеснен!
Виктория Маринова. Снимка: Reuters

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призова правителствата да гарантират, че извършителите на престъпления срещу журналисти като изнасилването и убийството на българската журналистка Виктория Маринова ще бъдат наказани, предаде Асошиейтед прес.

Още по темата

Гутериш е изключително притеснен заради убийството на Маринова и очаква заключенията на разследването, подчерта Стефан Дюжарик, говорител на генералния секретар.

"Има изключително смущаващо нарастване на насилието, включително сексуално, което е насочено особено срещу журналистките", добави той.

Генералният секретар на ООН следи много внимателно тази тенденция и е повдигал въпроса за насилието срещу журналисти пред страни членки на организацията, както публично така и на четири очи.

Стотици опечалени българи се събраха на бдение в памет на Маринова в Русе, отбелязва АП и съобщава, че те са поставили свещи, нейния портрет и рози в подножието на паметник.

Председателката на 73-ото заседание на Общото събрание на ООН Мария Еспиноса Фернанда Гарсес също осъди убийството на Маринова, предаде  ТАСС, цитирана от БТА.

Тя изрази и сериозна загриженост от изчезването на саудитския журналист Джамал Кашоги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
15
 
! Отговори
Валентин преди 5 години
Добър случай да си припомним, че ако не беше тиквата и онази продажна сталинка дето искаше афроджихадистите да и оправят демографията, ген-сек на ООН щеше да се казва Българката Ирина Бокова.
76
9
 
3
 
! Отговори
ivailo преди 5 години
Гутиереш явно е поредният *** въобразяващ си, че Виктория е убита заради журналистическата си дейност... И защо въпросният де.бил, иска наказания само за хората извършили престъпления срещу ЖУРНАЛИСТИ... Като, че ли журналистите са някаква специална прослойка от обществото, а то много от тях са лъжци и манипулатори.
75
1
 
6
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
До Горан: Горане Бог да прости младата жена! Дано извършителят бъде открит и да си получи заслуженото! Не умаловажавам случилото се, но действително се преекспонира случая с политическите тълкувания на една група пред света! Каква беше разликата с Вяра в София, момичето в Търново, изнасилените и убити наши майки и баби в селата, та се намеси и ООН!!!!???
74
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой знае ли с какво точно се занимава Лиляна Павлова в момента.
73
0
 
1
 
! Отговори
Засрамен преди 5 години
До Горан - Горане, чедо, те убийците не четат форуми и не се плашат от форумен шум. Не се запенвай. Ще вдигнеш кръвното.
72
0
 
1
 
! Отговори
Горан преди 5 години
До възмутен: И, значи по-важното било, че не била свързана с журналистиката, така ли? А, това че е изнасилена и убита си е в реда на нещата и минава спокойно в графа местни битовизми!? Не те ли е срам бе! Точно, трябва шум да се вдига и то много! За да имат страх такива ***, че няма да останат ненаказани!
71
7
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Няма ли кой, в тази скапана държава-управляващи, прокуратура, съюз на журналистите, да направи една пресконференция и най-после да се каже, че Виктория няма нищо общо с журналистиката и най-малко с разследващата, а е просто една водеща и света да разбере истината и да спре световната истерия!
70
0
 
4
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Значи, драги притеснени разните му там председатели, подпредседатели и прочее... Със вашият псевдо-хуманизъм, дотам я докарахме! Ако нямаше отмяна на смъртното наказание, не че нямаше да има подобен род престъпления, но щяха да бъдат значително по-малко! А, сега надигате притеснен вой, и искате гаранции, че извършителите ще бъдат наказани! Кой, точно моля ви се да ви даде тази гаранция, като точно вие години наред се грижите да няма никакви гаранции!?
69
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И що някой да не е платил на някой клошар да го извърши и то точно по такъв начин.Даже това ми изглежда най-логичната версия, която със сигурност няма да бъде разследвана.
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, я ЦРУ да вземе да публикува досието на Тиквата или най-добре да вземат да го прочетат от трибуната на ООН!!!
67
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да пратят чуждестранен журналист да разследва злоупотребите на Тиквата с евросредства и по всяка вероятност и той ще бъде открит в някоя канавка.
66
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бат Бойко да не вземе да вдигне кръвно от притеснение!!!Май не е очаквал подобен резонанс!?Този път "аверчетата" му оплескаха нещата!!!
65
1
 
2
 
! Отговори
До kron преди 5 години
Пич моля не квалифицирай хората бе!! Не знам и кой те е назначил като арбитър??? Не определяш ти какво да споделят, чувстват и изразяват!
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами как няма да е притеснен, след като властта ликвидира неудобните без изобщо да се притеснява.
63
2
 
6
 
! Отговори
гост преди 5 години
сега па и тоя гутериш да го мислим дане вземе да се гътне от притеснение
62
0
 
1
 
! Отговори
Дръндер преди 5 години
До Анонимен 63Случайност? Ти сериозно ли си и*диот или се обучаваш специално? Кажи ми статистически каква е възможността в България да се появи сериен убиец? Защото това, което ти описваш е точно това. От къде знаеш каква е причината? Да не си бил там? Я млъквай!
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Учудващо че нашия безпомощен лакей не е обявил че Русия е виновна !
60
1
 
5
 
! Отговори
Даскала преди 5 години
Има основание г-н Гутериш!Мафията ръководи държава в която убийствата , рекета и крупните далавери са в стила на мутрата Борисов!Даже от Европарламента се провикна един от "патриотите" :"всички от БСП да ги разстреляме"????Тъжна родна мафиотска картинка!
59
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е споко де, нека минат поне 4-5 дни, малко ли са лудите и финландците в тая държава, ще намерят да самоубият някой...
58
1
 
7
 
! Отговори
Krom преди 5 години
И априори, събития като това са много удобни за социален инженеринг. Биват употребени от всякакви "журналисти", "политици", "експерти" и други създатели на мъгла. Просто е. Оставете полицията да си свърши работата. Всичко друго е чесане на езици.