Родители на деца с увреждания блокират София и през нощта

Разпънаха палатки на бул. "Дондуков", ще нощуват на булеварда
10 окт 2018 19:30, Александър Попов
41

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Родители на деца с увреждания и граждани излязоха на нов национален протест. Въпреки подписаните законови промени вчера, днес те са отново на улицата. Този път протестът е под надслов "Системата ни УБИВА всички - отговорност на Бойко Борисов".

Още по темата
Черни знамена, черни балони, тъжни деца и излъгани надежди. Такава е ситуацията пред Министерския съвет, предаде репортер на Bulgaria ON AIR. Родителите на деца с увреждания искат среща с премиера Борисов, а за да ги подкрепят дойдоха музиканти от БНР, както и носителки на титли за красота.

Протестът на майките прерасна в гражданско неподчинение и те блокираха бул. "Дондуков". Разпънаха палатки и се заканиха протестът им да продължи цяла нощ. Родителите настояват премиерът Бойко Борисов да разговаря с тях.

Хората искат да бъдат чути и настояват за реални промени. Премиерът намери 150 милиона за социални политики. Въпреки подписването на споразумение между майките, правителството и националните организации на хората с увреждания с конкретните мерки и срокове за изпълнение на реформата, последва нов протест.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само те искат достоен живот .Искаме го всички ние -искат го пенсинерите ,искат го работещите искат го учащите -искаме го всички ние .Ами тогава да подкрепиме тези майки те са бойците за по-достоен живот и сега е момента да ги подкрепим.Къде са тези неправителствени организации или и те са правителствени ,че си мълчат къде са синдикатите или и те са правителствени .Е всички останали сме неправителствени да го дакажем с Протест
12
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Хора с увреждания има навсякъде, но има и дневни домове, където ги оставят през деня за да могат родителите им да работят, не знам какво повече искат.
11
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само София трябва да се блокира такива хора с увреждания има навсякъде в страната и в другите градове излезте всички и да става промяната тази за която копнеем от 89г
10
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде са бащите, май се срамуват от майките, затова не се показват.
9
20
 
14
 
! Отговори
... преди 5 години
Чета ви коментарите и си давам сметка, чя нама шанс за тази нация, долна и оскотяла...
8
7
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Тия не им ли писна вече. Махайте им всичките помощи щом имат толкоз много свободно време. Професионални протестирщи станаха тия.
7
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Писна ми от тези квачки!
6
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това да не са онези изтрадали майки дето се грижили за децата с 24/7 и нямало как да работят? Много интересно сега как ги правят тези денонощни протести? Да не би наследниците им да са се излекували?
5
11
 
18
 
! Отговори
Петър преди 5 години
Тия нали бяха много заети да си гледат децата от къде имат това свободно време да протестират толкова много? Малко нахално вече става. Не стига че цоцат от държавата пари демек нашите данъци ми и още искат. Направо се гръмнете вече - официално ни се качихте на главите. Айде да слезнете на земята.
4
11
 
19
 
! Отговори
месара преди 5 години
нещо не ви се получават протестите, нямате очакваната подкрепа от народа, а, вие (майките) дето системата ви убивала? ами нормално бе, вие (майките) дето се опитвате да изнудвате държавата с недъзите на децата си (за което те не са виновни), и дето " не протестирате за пари ". на народа му светна, не чакайте подкрепа! това което правите е отвратително, за цигари и бира пари имате, а за децата ви - държавата(народа) да плаща!
3
7
 
18
 
! Отговори
extremist преди 5 години
отговорност на Бойко Борисов" - АЗ ДОСЕГА БОРИСОВ ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ НЕ СЪМ ВИДЯЛ, ВИНОВНИ СА СТАНИШЕВ,ОРЕШАРСКИ, БКП И ХАН АСПАРУХ
2
16
 
14
 
! Отговори
и преди 5 години
Аз пък не съм съгласен с мойте пари да се отглеждат живи трупове и техните родители! Децата са единствена отговорност на родителите им, ако те не могат или не желаят да ги отглеждат да им се отнемат родителски права.
1
9
 
19
 
! Отговори
????? преди 5 години
Добре де, нали са намерени пари? Ще има и законови промени. Какво още искат ?