Джамбазки за отзвука от убийството: Проблемът е в европолитиците!

Евродепутатът е изпратил писма с искане за извинение
11 окт 2018 14:30, Елка Василева
79
Джамбазки за отзвука от убийството: Проблемът е в европолитиците!
Ангел Джамбазки. Снимка: архив, Булфото

Истерията в България около убийството в Русе формира международния отзвук, каза пред "Фокус" евродепутатът Ангел Джамбазки.

Според него проблемът не е в хората, които разпространяват фалшивите новини в социалните мрежи, а е в европейските политици.

Джамбазки е изпратил до тях писма, с които е поискал извинението им.

Още по темата

"Оперирани от чувство за срам и налагащи фалшиви ценности, извинението им би означавало нещо друго – би означавало да продължим разговора, както трябва да го направим. А разговорът е следният: предполагаемият извършител е български гражданин от цигански произход. Именно тези български граждани, които бяха най-много защитавани, най-много представлявани и финансирани от същите тези, които обвиниха България за липса на свобода на словото, за убийство на разследващ журналист", каза евродепутатът.

"Всъщност сега ще трябва да се изправят очи в очи с факта, че предполагаемият извършител е представител точно на това поколение, на тази етническа група в българското общество, за която ни проглушават ушите от сутрин до вечер, как тези хора са онеправдани, дискриминирани и как не сме ги интегрирали", обясни Ангел Джамбазки.

Той допълни, че трябва да се иска писмено и гласно извинение от тези политици.

"За да промени имиджа си, България трябва да засили работата на правоохранителните и правораздавателните органи и да разследва европейските фондове", обясни евродепутатът.

Народните представители от ВМРО са внесли предложение да не се прилага съкратеното следствие за жестоки престъпления срещу личността от общ характер, каза още Джамбазки, който смята, че справедливото възмездие за жестоки престъпления е смъртна присъда.

За същината на предложението той даде пример - ако предполагаемият извършител е виновен и съдът го докаже, да не може да направи самопризнание и да получи 10-15-годишна присъда и на 30 години да е на улицата. В момента съдът е длъжен да се съобрази, ако извършителят направи самопризнания може да поиска съкратено следствие и може да получи присъда под максималната, поясни евродепутатът.

"Мисля, че в обществото ни има пълно единодушие, че такъв човек не трябва да бъде на свобода. В случая първо трябва да се раздаде справедливото възмездие, второ – да се отправи ясен сигнал към всеки подобен човек и да се защити обществото. Това са трите функции на наказанието – справедливост, превъзпитание и защита", обясни Ангел Джамбазки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
4
 
19
 
! Отговори
факт преди 5 години
Скъпи ми смехурко Джанбазки,проблема е в продажната политическа класа у нас който допуснаха един етнос да си прави каквото иска,да бие краде и убива безнаказано 20г.Ти и твоята партия нищо не направиха това да спре и сега говорите само глупости.....
23
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-добрия ни европолитик! Единствения който казва нещо и опитва да направи нещо.. Къде е Станишев - спи по цял ден и прибира паричките, Ники *** е същия..
22
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това убийство, трябва да бъде таксувано като, престъпление от омраза, защото е такова. И много други бяха такива.
21
2
 
6
 
! Отговори
Вяра преди 5 години
И европолитиците са живо месо, което реагира на болка, макар понякога по начин не по нашите желания. Въпреки основателно различното настроение на масите, ние сме с вас, не сте знаме над пустош, направете нещо, за Бога.
20
7
 
26
 
! Отговори
Край преди 5 години
Да си го кажем с други думи: Това момиче и стотиците изнасилени и изтрепани баби по селата през годините ПЛАТИХА метрото, магистралите имането на ГП груп, Трейс и Водстрой, ГБС и заплатите на Джамбазки.Ако България беше суверенна държава отдавна да е въвела смъртно наказание и да е намерила начин да се справи с този вид престъпност.
19
5
 
32
 
! Отговори
магаревъд преди 5 години
Аз пък седя и си мисляКакво щеше да стане ако изнасилената и убита млада жена беше не напредваща в кариерата (вероятно добра) журналистка, а примерно продавачка от квартална будка за вестници отишла да побяга в свободния си ден?Щяха ли журналистите такъв вой да нададат?Щяха ли еврпейските политици да ръсят мозък напоително и да размахват пръсти и юмруци?И престъплението да бъде толкова бързо (изобщо) разкрито и престъпникът хванат?И Кахър-Сурат-Сеир-Сандък-Бабаита да се пъчи по телевизора?
18
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по принцип ми е много марионетен Ачката но в случая съм съгласен с всичко написано
17
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждате ли докъде си докарахме държавата - политиците ни да се хвалят, че не са убили никого. Продължавайте само така, търпете мафиотите на власт, да видим докъде ще я докараме.
16
13
 
19
 
! Отговори
Тоя па преди 5 години
Смешно малко човече..никой не го бръсне за слива в Европа, а той се е взел насериозно...какво конкретно свършихте вие Популистчета ? Валери конфискува няколко тонколони на Слънчака ..и това беше. Много думи , никакви дела, а каквото правите е в ущърб на българския народ...Вредни сте !
15
2
 
39
 
! Отговори
Модерното преди 5 години
Джамбазки, а ти не се ли водиш европолитик. Колко пъти такива гадости са се случвали на обикновенни хора??? Защо не взимате мерки, а си затваряте очите за кражби, изнасилвания, гуляй и музика по 48 часа. И това социално слаби, като в един момент си купуват имоти по 50-60 хиляди лева и държавата не се интересува откъде имат парите без един ден трудов стаж и една стотинка платен данък?????
14
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ТурчинМа не си ли разбрал, че според баце у нас има "страхотна" свобода на словото . Всеки може да пише за всичко, но не и да изкарва кирливите ризи на управляващите.
13
8
 
10
 
! Отговори
Дядо Петър преди 5 години
Абе, момче. Основният проблем е в главата ти.И в първите ти 7 години.
12
5
 
9
 
! Отговори
1 преди 5 години
До Кратун,нека да си подаде оставката,като евродупетат,но еврата,които получава като заплата са доста,щом не му харесват европолитиците.
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се как БХК не са се обадили още, че са нарушили правата на Северин и не са го номинирали за човек на годината.
10
3
 
29
 
! Отговори
Турчин преди 5 години
Е то оставаше в скапаните български политици да е проблема.В Турция писаха, че мафията се е сраснала с държавата в България. В руски медии писаха също. В западни медии също са разтревожени.Народа ви е нещастен. Всеки ден излизам на улицата в София и виждам нещастни хора, това се усеща. Направете така, че народа ви да не е смачкан и нещастен.Да не се окаже, че съм по-голям патриот от вас, защото ме боли за България и българите.
9
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може всички да са на хранилка като Джамбазки
8
5
 
30
 
! Отговори
до 8 преди 5 години
Не са само чехите. Унгарците, поляците, словаците и държавите от Прибалтика без много много да шумят, умеят да ги поставят на място. Не се съобразяват с това, кой какво от изкукалите европейци рекъл.
7
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чехите преди десетина години дадоха пример как се действа с такива. Вдигат стена около гетата които в повечето случаи са незаконно построени и на входа железен контрол по друг начин с тия оправия няма.
6
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имидж не се гради за един ден , имиджа на Бг е лош от 30г насам и все по-зле става ,затова веднага всички решиха , че е поръчково у-во на журналист !а,Бг политиците и те имат вина - техния електорат- мил и драг- бие,убива,граби , насилва Абсолютно Безнаказано !От къде пари бе ? нищо не работят ,а пиене ,ядене,кючеци
5
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Крещяхте срещу ромите,да ги лишат от помощи и инвалидни пенсии,а де факто ощетихте българите.