Майките – непокорни! На палатки, на жълтите павета

Цяла нощ те останаха на протест пред Министерския съвет
11 окт 2018 07:40,
40

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/Dnes.bg

Цяла нощ десетки родители на деца с увреждания останаха на протест пред правителствената сграда със своите… палатки, които са разпънати на жълтите павета.

Въпреки подписаните законови промени преди два дни, те са отново на улицата, а и отново са недоволни.

Още по темата

Черни знамена, черни балони, тъжни лица и излъгани надежди. Такава е ситуацията пред Министерския съвет.

Родителите на деца с увреждания поискаха среща с премиера Бойко Борисов, която така и не се осъществи вчера, затова снощи протестът им прерасна в гражданско неподчинение и те блокираха бул. "Дондуков".

И към този момент движението на автомобили в района е блокирано.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
15
 
! Отговори
123 преди 5 години
Е много са им еднакви и нови палатките ...?
16
6
 
17
 
! Отговори
123 преди 5 години
До: ГневнаДа, аз им ги гледам косвено с данъците които плащам. И да, пряко сестра ми ги гледа целодневно в центровете които има за тях, но не се споменават!!!
15
10
 
11
 
! Отговори
РЕЗИЛ преди 5 години
СЛЕД КАТО БОКО ДАВА 500 МИЛИОНА ЗА СТАДИОНЧЕ НА БЕЗДАРНИТЕ НАЦИОНАЛИ, МИЛИАРДИ В НЕГОДНИ МАГИСТРАЛИ, КАЛПАВО САНИРАНЕ, СТАДИОНИ В СЕЛА С 5 ГЛУХИ БАБИ/С ИЗВИНЕНИЕ/И ПР. БЕЗУМИЯ ЗА КАЛПАВИЯ СИ ИМИДЖ, А НА МАЙКИТЕ С ТЕЖКО БОЛНИТЕ ДЕЦА И ИНВАЛИДИТЕ СЕ ПОДХВЪРЛЯТ ЖАЛКИ СУМИ,ПОВЕЧЕТО ОТ КОИТО ПОТЪВАТ В ДЖОБОВЕТЕ НА БОКОВАТА КРАДЛИВА НОМЕНКЛАТУРА, ИЗВОДЪТ Е ЕДИН. БОРИСОВ ДЕЙСТВА КАТО ФАШИСТА МЕНГЕЛЕ-НЕПЪЛНОЦЕННИТЕ БОЛНИ ДА УМИРАТ.ПОМНИМ:"МАХНЕТЕ МИ ГИ ТИЯ ОТ ГЛАВАТА". ПРОДЪЛЖАВА ДА Е ПРЕМИЕР БАБАИТА
14
14
 
11
 
! Отговори
българин преди 5 години
Нява ли полиция да ги изрита от там,аман от *** наглеци-циркаджии!
13
13
 
12
 
! Отговори
баа преди 5 години
кой им гледа децата с увреждания? Нали се нуждаели от24 часа грижи. Тоя протест е политически! Властта на всяка цена! На изток няма пара, спешно трябва да пратят някоя банка!
12
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както се вижда от кадрите повечето майки със черните знамена са ....мъже.Може би като се наспят ще дойдат и Кутев и Зарков,заедно с ,,младежкото" БСП.
11
18
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 5 години
Тия не са нормални - виден е почеркът на БСП В ТЕХНИТЕ ИСКАНИЯ И НАСТОЯВАНИЯ ?! А пак ще попитам къде бяха в последните 20-30 години досега ?! Работил съм в система та за деца и лица с увреждания,но досега никой не е протестирал даже?!А положението си е такова от много години ! Интересно как и защо точно сега се сетиха майиките ?! То бива .бива инатлък,но тяхното премина всякакви граници1Ами то по тоя "модел" всички могат да протестират и да искат,да искат...Хайде,засрамете се!
10
5
 
9
 
! Отговори
Националист преди 5 години
До РЕЗИЛ (7)Ти наистина си РЕЗИЛ.Що не направиш гражданско неподчинение когато минавам с мотора.
9
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До РЕЗИЛМного се надявам ,че правителството ще прояви характер и няма да се поддаде.Освен пряко заинтерисованите ,всички останалите са против постоянните им искания .
8
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГневнаТе толкова и ги гледат .
7
9
 
16
 
! Отговори
РЕЗИЛ преди 5 години
БЕЗКРАЙНО БЕШЕ УЧУДВАНЕТО МИ, ЧЕ ТАЗИ СУТРИН ПО ГЕРБ ТЕЛЕВИЗИИТЕ-БТВ,НОВА СЕ ПОКАЗВА ПРОТЕСТЪТ НА МАЙКИТЕ ПРЕД МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ. ДОРИ ПО БОЙКОВАТА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ/БНТ/.ТОВА ОЗНАЧАВА, ЧЕ ДНЕС БАЩИЦАТА ЩЕ БЛАГОВОЛИ ДА СЕ СРЕЩНЕ С ТЯХ, ВСИЧКИ КАМЕРИ ЩЕ ОТРАЗЯВАТ НА ЖИВО БЛАГОВОЛЕНИЕТО МУ ДА СЕ СЪОБРАЗИ С ИСКАНИЯТА ИМ.ДОКАТО ВЧЕРА ПОЛИЦИЯТА Е ВРЪЧВАЛА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ НА МАЙКИТЕ ЗА ГЛОБИ ЗАРАДИ НАРУШАВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕН РЕД, ДНЕС ОТНОШЕНИЕТО КЪМ ТЯХ БИЛО ПРИЯТЕЛСКО. ЦИРК НА ПСИ ХОПАТА БОКО
6
18
 
17
 
! Отговори
Гневна преди 5 години
А ти ще им гледаш ли децата, докато те са на работа, отворко?
5
21
 
16
 
! Отговори
123 преди 5 години
Искам една от тях поне, да си намери работа в рамките на седмица за заплата 2000 лв., каквито са им претенциите към държавата, тоест всички останали....
4
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пияници и наркомани. Да им пращат жандармерията и да ги смелят от бой с палките, само пречат на хората да работят. Не стига че ги храниме па и нагли.
3
24
 
22
 
! Отговори
Надя преди 5 години
Кои им разрешава да са там .Вече ни доиде до гуша от тях .Управляващите не трябва да се поддават на натиска .
2
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А къде бяхте на 16 септември когато хората протестираха а беее? Щом ще е така щом всеки по отделно ще си протестира тогава пишиииии по един акт на всички за блокиране на булеварда и като не го платите пращаааай на фирма за събиране на дългове!!
1
23
 
11
 
! Отговори
Гербист преди 5 години
Тези *** докога ще се правят на велики? То не бяха протести, не бяха палатки. Ами нямаме нужда от това. Вече много пъти им обещавахме, а те все искат ли искат. Да ги изринем от там за да не ни цапат управлението и стабилността.