Бебе почина ден след изписване от болницата във Видин

Майката обвинява лекарите в немарливост
Обновена: 12 окт 2018 06:25 | 11 окт 2018 22:42, Анисия Иванова
17

Новородено бебе почина само ден, след като беше изписано от видинската болница. Майката обвинява лекарите в немарливост. Скандалът идва само седмица след казуса с Центъра по хемодиализа в същата болница.

Младата майка успява да се порадва на детето си само няколко дни в родилното отделение. Пет дни по-късно Кремена и детето са изписани. В епикризата е записано, че новороденото е в отлично здраве.

Майката се обажда на местните медици, а след това детето е прието в болницата в Монтана. Там правят изследвания и установяват чревна инфекция с критичния показател 143 пункта.

Въпреки усилията на лекарите в Монтана, бебето издъхва. От болницата обаче отричат да са подценили случая на Кремена, съобщава Bulgaria ON AIR.

Заради съмненията, Кремена започва да търси истината и обикаля от кабинет на кабинет, за да разбере какво се е случило с детето ѝ и кой я е изписал без да провери дали всичко е наред.

По случая вече работи и прокуратурата, а майката е сезирала и медицинския одит.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Доктора е гад мръснаСигурно като се разболееш ходиш на авто-тенекеджия че да те изчукa
14
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Здравеопазнавеното ни е на доста ниско ниво, но пък 5 пъти по добро отколкото преди 30г.Детската смъртност макар и най висока в ЕС все пак се е подобрила значително. Брой починали деца под 1г на всеки 1 000 живородени.2017: 7 деца1997: 18 деца1987: 15 деца1977: 24 деца1967: 33 децаТака че не е толкова зле колкото си мислят хората, а митовете че преди 20/40г здравеопазването е било читаво са шизофренични.
13
5
 
0
 
! Отговори
Доктора е гад мръсна преди 5 години
До СтаматБ.Б. Е министър председател вече трети мандат.Като въведоха пръстовите отпечатъци и се каза, че за 3 месеца са спестени 50 милиона лева какво направи *** умника?Вдигна врява до небето, че не бил престъпник да му взимат отпечатъци и системата беше отхвърлена.Защо?Защото *** е престъпник, ама се прави на много онеправдан!Така ви се пада.Ревете сега!Квичете, че Боко е виновен задето сте крадци.
12
1
 
3
 
! Отговори
Доктора е гад мръсна преди 5 години
До АнонимеН 2ЗАРАДИ БОРИСОВ ЛЕКАРИТЕ НАПУСНАХА БЪЛГАРИЯ ОСТАНАЛИ СА ПРЕДИМНО ВСЕ НАЙ-ЛОШИТЕ!!!При Борисов бюджета за здравеопазване е 4 702 000 000, но докторите не се накрадоха.2019г бюджета може и 5 милиарда да е,но пак няма да стигат пари защото докторите са като комунистите и козите, нямат наяждане.В наше село болницата е пред фалит също.Фирмите в околността се събраха и дадоха 600 000лв.Шефката на болницата си купи апартамент за 400 000 и нова кола и пари пак няма.Пак ли Боко е виновен?
11
0
 
4
 
! Отговори
gostenka преди 5 години
Нещо страшно се случва в тази видинска болница, най - добре е да закрият родилното отделение там, за да може да останат живи майки и бебета в България!!!
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
9, ТИ МЕ НАКАРА ДА СЕ УСМИХНА, ЗА КОЕТО БЛАГОДАРЯ. МИСЛЯ СИ КОЛКО ХУБАВО БИ БИЛО АКО НИ ПАЗЕХА. ОБАЧЕ ПЪК ДАЛИ НЯМАМЕ ВИНА И НИЕ, ЗАЩОТО ЖИВЕЯ В ГОЛЯМ ГРАД А ДО МЕН ДЕТСКА ЯСЛА И ГРАДИНА И КАКВО СЕ СЛУЧВА- СУТРИН ДЕЦАТА СЕ ВОДЯТ И ЗАРЯЗВАТ В ИНСТИТУЦИИТЕ, А МАЙКИТЕ В КЪЩИ ИЛИ ПЪК НЯКЪДЕ НЕ С ДЕТЕТО СИ- ТОВА НЕ ГО ПРАВЯТ И ЖИВОТНИТЕ- ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЛИ КАК ГИ НОСЯТ НА РАМЕНЕ ИЛИ НА ГЪРДИ, А НИЕ ОТДЕЛЯМЕ ДЕЦАТА СИ НА 1 Г ТОВА ЗАЩО, ЗАБЕЛЯЗВАТЕ ЛИ КАК ПСУВАМЕ КАТО МЪЖОВЕ, КАК ПУШИМ, ПИЕМ И СЕ ДРУСАМЕ..
9
5
 
12
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
ако беше някакво @нско полу-идио-тче щяха да го гледат като писано яйце.Нас българите кучета ни яли.Къде е властта?Защо не си върши работата?е съсвсем ни окрадоха и доведоха до тук.И тия са червени крадци-сега съм убеден.
8
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като майка не искам да си представям даже мъката на горката жена! Пазете ни, бе, хора, и без това масово по 1 дете раждаме, късно раждаме, не всички дечица се раждат здрави, поне правете възможното да ни опазите и проритизирате- у дома, в институциите, на пътя, като отношение на работното място! Докато мъжете не започнат да раждат, сложете ни на първо място в тея останки от държава! :)
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
2, ЗА ДА СЪЩЕСТВУВА БОЛНИЦА ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНИ ОПРЕДЕЛЕНИ СТАНДАРТИ- ЗАЩОТО ИМА МНОГО ДЕТСКИ ГРАДИНИ И АКО НЯМА ДЕЦА СЕ ЗАТВАРЯТ, АКО НЯМА УЧЕНИЦИ СЕ ЗАКРИВАТ УЧИЛИЩА. НИТО АЗ НИТО ТИ ПОЗНАВАМЕ НОРМАТИВИТЕ ЗА СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА БОЛНИЦИ. И ОЩЕ НЕЩО КОЙ ВЪВЕДЕ ТОЯ НАЧИН НА ОРГАНИЗИРАНЕ НА ДОБОЛНИЧНО И БОЛНИЧНО ЛЕЧЕНИЕ. ЕДИН МИНИСТЪР СЕ ОПИТА ДА ВЪВЕДЕ КОНТРОЛ ЧРЕЗ ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ, АМА НА НЯКОГО НЕ МУ ХАРЕСА И ГО СРИТАХА.
6
5
 
38
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
до !!!Б.Б. Е министър председател вече трети мандат. Не мислите ли, че е време да 1. Направи нещо със здравеопазването и 2. Да спре да се оправдава с "тройната коалиция и Орешарски"?
5
0
 
56
 
! Отговори
Коментатор преди 5 години
Горкото бебенце, да се родиш и живееш няма и седмица. Много трагично. Дано майката има семейство и приятели да и дават сили.
4
2
 
40
 
! Отговори
hmn преди 5 години
Аз бих желал да видя статистика, колко лекарски грешки официално има на година. След това бих желал някой журналист да попита това число нормално ли е или не.
3
16
 
20
 
! Отговори
!!! преди 5 години
До АнонимеНДа, Борисов ни е виновен за всичко. Защото преди 2009 здравеопазването беше цъфнало-вързало. Той за 4-5 години съсипа невероятен труд 20 години преди това. Като храните сегашните (независимо дали са ГЕРБ, БСП, ДПС и които и да е), не забравяйте страхотните постижения на другите преди тях.
2
25
 
37
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ЗАРАДИ БОРИСОВ ЛЕКАРИТЕ НАПУСНАХА БЪЛГАРИЯ ОСТАНАЛИ СА ПРЕДИМНО ВСЕ НАЙ-ЛОШИТЕ!!!16 БОЛНИЦИ ФАЛИРА САМО ПЪРВИЯ СИ МАНДАТ!!!
1
6
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно въпросната лекарка е подписала предварително, без никаква грижа за последствията, и никой не си е направил труда да разбере дали всичко е ок с бебето, въпреки че са знаели, че документите не отразяват реалното състояние, за което съответно те са нямали никаква представа. Не, това няма как да са лекари и професионалисти. Да видим сега - фалшификация на документи, лекарска небрежност, причиняваща смърт, и категоричен отказ от поемане на отговорност и провеждане на разследване, тоест съучастие