Социопат, психопат… Що за човек би убил жена като Виктория?

Агресията може да бъде отключена с реплика или пренебрежение
Обновена: 11 окт 2018 10:53 | 11 окт 2018 09:15,
86

Зад убийството на Виктория Маринова вероятно стои човек с тежки деформации. Но тепърва ще се установява дали задържаният Северин Красимиров има психично заболяване, коментира пред Bulgaria ON AIR председателят на Дружеството на психолозите в България Пламен Димитров.

Още по темата

По думите му не е рядкост у нас хора да имат по няколко профила в социалните мрежи, така както и Северин. Това именно говорело за желание човек да бъде анонимен.

Агресията срещу Виктория Маринова може да бъде отключена дори само с една реплика или просто пренебрежение.

По думите на Пламен Димитров обаче, поставянето на всички хора с психични проблеми под общ знаменател е грешно, защото 99% от тях не били опасни за обществото.

"Депресиите са навсякъде около нас и ние ги виждаме по един или друг начин, а хората развиват все повече самоубийствено поведение", смята той.

Според сттистиките 450 милиона души по света страдат от психични заболявания, а българите най-често страдат от тревожни разстройства, като жените и децата са най-уязвимата група.

"Затова са нужни промени в политиката, ресурсните обезпечения, за да се осигурят качествени грижи. Практиката иска институционална рамка и грижа", призова психологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
21
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Значи изобщо няма значение дали този изрУУд има тежки деформации, дали е социопат, психопат и дали има психични отклонения. той е извършил жестоко убийство и трябва да бъде наказан по най-суров начин. За мен трябва да бъде върнато смъртното наказание именно за такива случаи. А не сега да ми търсят дали има психични отклонения, да го изкарат болен и да лежи 10 години, след това ще излезе и ще направи същото. ОКО ЗА ОКО, ЗЪб ЗА ЗЪБ - ТОВА ПИШЕ В СТАРИЯ ЗАВЕТ, ТАКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ!!СТИГА ТОЛЕРАСТИЯ
37
3
 
19
 
! Отговори
Петьо преди 5 години
До кукаАз съм за това да има смъртно наказание за такива хора. Има си начини да се извърши с химия - хапче, инжекция. Злото трябва да бъде наказано адекватно! Мисля различно от Вас.
36
9
 
1
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Еййй голяма драма с това заглавие. "Жена като Виктория" - значи красива, млада и известна. Тя не е някаква *** или клошарка. Захапахте, само за да има драма ...
35
5
 
7
 
! Отговори
Баси преди 5 години
Настане вечер,весец изгрее,чючек раздира свода небесен.Северин пие,пие и пее,радва се тойна живот лесен.
34
2
 
21
 
! Отговори
Дам! преди 5 години
Имам чувството, че днес цялото ГЕРБ е спретнато на баламатума да защитава опорната точка за "подходяшия" виновен!
33
0
 
16
 
! Отговори
ай сиктир преди 5 години
Прочетох само заглавието и се възмутих това "като" ме накара да си помисля, че едва ли не всеки друг който не е "КАТО Виктория" може да бъде убит.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва на гражданите да е ясно, че има съвестни полицаи и военни, които преди всичко са хора с качества! Те спазват законите!Има много по - ефективни методи престъпленията да спрат и то по законов начин и с минимални разходи!
31
8
 
14
 
! Отговори
Ахам! преди 5 години
Понеже днес всички медии всячески се стремят да канализират общественото мнение в угодна на един повече от очевидно предварително обмислен сценарий, имам само три прости въпроса! Северин Красимиров дали знае,че е убил Виктория Маринова? Ван дер Любе дали е знаел, че е подпалил Райхстага? Лий Харви Осуалд дали е знаел,че е убил Кенеди? Нямам повече въпроси! Когато системата те убива виновници се намират много лесно!
30
7
 
10
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
На много хора, МаФията,завинаги затвори им устата.Сега започна с журналисти,ровещи във сделките нечисти.
29
11
 
4
 
! Отговори
До 22 преди 5 години
Убийства винаги е имало и при социализма и то доста ..Но тогава нямаше социални мрежи,а и МВР не ги разгласяваше .Само ако беше голямо и трудно за скриване се разбираше/като това в Студентски град/или убийството на тв говорителката Татяна Титянова. А за 90те години да не говорим-то беше всекидневиеДецата/младите/,защото 80 % в нета са хора родени след 80та година явно и нормално да си нямат хал хабер от това.Те си живеят в някакъв техен свят,а реалният живот им е ..?
28
2
 
17
 
! Отговори
кука преди 5 години
До ПетьоИзлез от тъпия американски филм в който си се вкарал. Аз лично за 25 години като активен /неканцеларски/ полицай не съм убил никого. Не познавам и колега, който да го е сторил. Пък и друго - едно е да стреляш при самоотбрана, съвсем друго е да извършиш инквизиция. А тези форумните палачи, като видят на улицата тумба наперини кариоки, кротко им правят път и гледат виновно в краката си.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той твърди че е турчин
26
6
 
1
 
! Отговори
Петьо преди 5 години
До кукаПолицаите, които убиват, защото трябва да спрат злото - Как спят и са добри бащи?
25
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега този субект, заподозреният в убийството,какъв е по етнос. Аз лично не мога да разбера- има две имена Селядин, турско и Северин българско. Вчера някъде имаше линк към фейсбука му, вътре самия той там, пише на турски.От друга страна казват че е ром. Пълна мистерия при положение, че познавам роми, които не знаят турски, и нямат турски имена.
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До криминологКорекция - Северин е малкото име на убиеца !
23
3
 
9
 
! Отговори
До Кука преди 5 години
Без никакви угризения бих му пръснал черепа. И не само на него. Аман от лиготии и архаичен либерализъм...
22
4
 
12
 
! Отговори
криминолог преди 5 години
Убиеца се казва Красимир Надеждов Красимиров. Следователно с баща неизвестен. Категорично доказано е, че липсата на модел на мъжко поведение е основен криминогенен фактор. За пример във ВИП Брадър има едно недоразумение Кулагин, отгледано от мама и баба. Да той не е убиец но ясно се забелязва надменното и безпардонно поведение, както и липсата на всякакви задръжки и склонноста да наранява околните.
21
8
 
7
 
! Отговори
ДО 3 Герб видим резу преди 5 години
Поживял съм,помня.Коя система уби /разстреля и намушка 16 души/ в Студенски град през 1974 онзи психопат Бранимир.Каква кървава касапница беше.А Жоро Павето колко месеца всяваше ужас пак при ,,онази" система.Или онзи който изпозастреля колегите си войници в караулното в Харманли/14 души/ докато спят.И още и още,ние старите помним .Няма ГЕРБ,няма БСП за психясалите или примитивните партии и политика не важат,млади ми смехурко,така че твоите приказки са празни
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тест за наркотици?
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Психопат, соцоипат ...