"Вашингтон пост" не ни щади: Престъпленията срещу жени – обичайни за България!

Чужди медии за ареста за "бруталното убийство, потресло Европа"
11 окт 2018 16:15, Елка Василева
261
"Вашингтон пост" не ни щади: Престъпленията срещу жени – обичайни за България!
Снимка: Reuters

Чуждестранни медии публикуват новината за ареста в Германия на заподозрян за убийството на българската тв журналистка Виктория Маринова.

"Вашингтон пост" припомня, че бруталното престъпление в събота потресе Европа и породи опасения за свободата на словото. Убийството първоначално бе възприето като отмъщение заради разкриване на корупция. За една година в европейски страни бяха убити двама разследващи журналисти, напомня изданието.

След като привежда данни за заподозрения и цитира изказвания на български официални лица от вчера, "Вашингтон пост" подчертава, че веднага след вестта за престъплението в Русе мнозина коментатори в България са отбелязали, че престъпленията срещу жени са обичайни за страната.

Още по темата

По-рано тази година правителството отказа да ратифицира Истанбулската конвенция (инициатива на Съвета на Европа да противодействие и предотвратяване на насилието срещу жени), след като българският Конституционен съд постанови, че конвенцията противоречи на основния закон на България, пише вестникът.

"Вашингтон пост" подчертава, че документът е ратифициран от 33 други европейски държави и цитира изявление на българския клон на Асоциацията на европейските журналисти, че щом конвенцията няма да е валидна в България, трябва да се направи "задълбочен анализ на проблема с насилието срещу жени".

"Тайм" също информира за ареста в Германия и развитието на разследването, а "Гардиън" припомня, че отначало се е смятало, че Маринова е убита заради работата си като журналист, тъй като последното й предаване е включвало интервю с двама разследващи журналисти, които са проучвали корупция на високо ниво.

Лондонският вестник цитира българския премиер Бойко Борисов, че през последните три дни по случая са били изписани "чудовищни неща" и че България не заслужава да бъде охулвана така.

"Дейли телеграф" цитира главния прокурор на България Сотир Цацаров, че на този етап не може да се каже дали убийството на Маринова е свързано с работата й като журналист и че от събраните досега доказателства личи, че нападателят е действал спонтанно и със сексуални мотиви.
 


261
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
4
 
! Отговори
Ядосан преди 6 месеца
Държава , на която президента опипва жените и прави мръснишки коментари за тях, включително за собствената си дъщеря , държава , в която върховните съдии са участватвали в групово изнасилване , такава държава няма право да раздава акъл и присъди за малтретиране на жени.
188
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Доста са нагли от вашингтопоуст- де оправете си масовите убийства на непълнолетни и затворете концлагера Гуантанамо за безсрочно задържане и мъчения, пък после давайте акъл на другите!
187
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тук не става въпрос за
конфликт Русия -- сащ .
Сащ са в конфликт с 99%
от държавите по света ,
а с една част от тях са
в открити военни действия .
Става въпрос за конфликта
България -- сащ , който
постепенно назрява тъй
като в една компрадорска
партийка герп били решили
че трябва да имаме "стратегическо
сътрудничество " със сащ .
186
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Вашингтон пост е от същата
държава , където президентът
тайно е разрешил на извънземни
да правят експерименти с хора ,
срещу някакви технологии .
И тези технологии остават
засекретени за малък елит ,
а населението *** супата .
И този *** ни критикува
-- направо е чудовищно !
185
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Повече уважавам Комсомольская газета
отколкото вашингтон пост . Всъщност
последния не го уважавам изобщо
понеже там всичко е лицемерие и
лъжи . Но повече няма да пиша
понеже много бързо ще ме изтрият .
184
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Това , че Германия ни почитала , ако
е вярно де , някакво конкурентно
предимство ли е ? Много е смешно
и наивно .
183
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
А защо САЩ не подпишат конвенцията? А защо там има най много масови убийства? Ай сиктер.
182
2
 
12
 
! Отговори
Хейтър преди 6 месеца
А в САЩ е много безопасно... никой не се заключва, не носи оръжие. Няма серийни убийци, откачалки, които стрелят в класни стаи.... Изобщо, пълна идилия.
181
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
така е в тивкената губерния
180
1
 
7
 
! Отговори
Николай преди 6 месеца
Как мъж ,пиян и дрогиран , успява да си сложи кондом изнасилвайки жена?!
Не е наред нещо ?!
Та то е смешно !!
179
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Не ми харесва, че някои елементи в коментарите отново се връщат към конфликта САЩ срещу Русия.
Тук става въпрос за смазването на съпротивата на българина срещу дегенериралата содомистка идеология - българско срещу не-българско.
А най-жалкото е, че използват смъртта на Виктория като поредния троянски кон за извратената си конвенция.
178
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До кога ще насилваме деца и жени? Време е съдиите в България да започнат да издават сериозни присъди щом става дума за насилие над жени и деца!!!

Разберете! Не може да се нараняват или убиват. Трябва мерки и обучения в гетата. Пускайте по медиите информация за всеки насилник. Да му видим лицето.

Искаме да видим родата на насилниците. Време да защитим децата и жените в България
177
5
 
18
 
! Отговори
играч преди 6 месеца
да бе в България престъпленията срещу жени били обичайни, а в САЩ само ги насилват сексуално-цял Холивуд се тресе от секс скандали, или там свирките не се приемат за насилие...
176
1
 
15
 
! Отговори
До 152 преди 6 месеца
Ми не, не това дразни, а че ползват трагедията да си пробутат отново гнусната конвенция/-виждате ли какво стана като не приехте конвенцията ни. Особено пък имало много жени жертви. Ни сме в дъното нс класацията по престъпления над жени, начело са точно джендърските държава, които са радетили на това безумие ИК- Швеция, Дания, т.н.
175
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Проблемът в България е не ратифициране на Истанбулската конвенция, а промяна на НК и НПК.Крайно време е да се отреже възможността за сключване на споразумения и съкратени производства по реда на НПК за у престъпленията убийство, грабеж с причиняване на средна,тежка телесна повреда или смърт, за изнасилване, кражба и измама в особено големи размери.Докато това не се направи и най-добрият съдия да го поставите нищо няма да се промени. А американците да си гледат джендърите и да не ни ги натрапват
174
1
 
9
 
! Отговори
Хюго Бос преди 6 месеца
Либералофашистите пак ли ще използват трагедията да си пробутват конвенцията за джендърите?! Малко закъсняха с набиването на канчетата и поредните лъжи..
173
1
 
6
 
! Отговори
Учуден преди 6 месеца
Защо така се извъртяха нещата,все едно сме имали опит за преврат на правителството? Защо нито един политик не излезе и обясни, че става въпрос за убийство, но не политическо( както някои лумпели се опитаха да напишат), или посегателство срещу свободата на словото( нали всички говорят, че не жена, а журналистка е убита)?Докога ще говорим с недомлъвки и рецензии, за ставащото в нашата страна? Защото неправилно поднесената информация, води и до неправилни изводи, нали?
172
0
 
11
 
! Отговори
Толерантност преди 6 месеца
Не знам какви причини имате да ни съдите за толерантност, след като имаме MAHГАЛ-ПEДEPАСТ, супер звезда-милионер в нашата държава.

Говоря за българския Сиско - Азиско.
171
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Сами се убиваме

Германците знаят, че сме тарикати и гърците само искат да приличат на нас. За това бяхме заедно през Втората Световна Война. Ще сме заедно и през Третата.

Българин глава пред САЩ, РАСИЯ и ТУРЦИЯ не скланя! Защото всеки българин е велика сила сам по себе си!

Горда Стара Планина! До ней Дунава синей!
170
5
 
12
 
! Отговори
Сами се убиваме преди 6 месеца
Ей сънародници , България е била и ще бъде , ако че сега минаваме през труден период.Само преди сто и дватридесет години сме били 1,5милиона , а сега ревете за 6 милиона.Няма друга страна в Европа , която да е запазила името си до днес.Няма по мачкана страна , която да оцелява до днес.Няма друга държава с генерал , като Иван Колев и без превзето знаме.Няма друга страна в Европа , която Германия да почита и с гордост да изучава.Само немците ни признават за по стар народ от гръцкия.